Κυριακή 28 Μαΐου 2023

Δεν πας στον Στρατό; ΠΡΟΣΤΙΜΟ! Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τα χρηματικά πρόστιμα που επιβάλλονται στους Ανυπότακτους

Φώτο Αρχείου / Νεοσύλλεκτοι στρατιώτες
Λίγες μέρες μετά τις εκλογές, η κυβέρνηση της ΝΔ και το κράτος Άμυνας/Ασφάλειας στέλνουν τον λογαριασμό στην νεολαία καθώς δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τα χρηματικά πρόστιμα που επιβάλλονται στους Ανυπότακτους.
Πιο συγκεκριμένα αναρτήθηκε στη Διαύγεια η κοινή απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών με την οποία καθορίζονται το ύψος των χρηματικών προστίμων και η διαδικασία επιβολής τους σε εφέδρους για τη μη τήρηση των υποχρεώσεών τους, τη μη παραλαβή στρατιωτικών εγγράφων και την άρνηση παραλαβής του Ειδικού Φύλλου Πορείας (ΕΦΠ) και του Φύλλου Ατομικής Πρόσκλησης (ΦΑΠ), σύμφωνα με την παρ. 7 του άρθρου 49 του ν. 3421/2005 (Α’ 302).
Όπως αναφέρεται στην απόφαση, το ύψος των χρηματικών προστίμων που επιβάλλονται προσωποπαγώς σε έφεδρους καθορίζεται σε:
α) Ενενήντα ευρώ για τη μη τήρηση των υποχρεώσεών τους και τη μη παραλαβή στρατιωτικών εγγράφων
β) Διακόσια ευρώ για την άρνηση παραλαβής Ειδικού Φύλλου Πορείας (ΕΦΠ).
γ) Χίλια ευρώ για την άρνηση παραλαβής Φύλλου Ατομικής Πρόσκλησης (ΦΑΠ).
Τα ποσά των επιβληθέντων κατά τις προϊσχύσασες διατάξεις χρηματικών προστίμων σε εφέδρους για τη μη τήρηση των υποχρεώσεών τους, τα οποία δεν έχουν βεβαιωθεί, καταβληθεί ή επιστραφεί ως αχρεωστήτως καταβληθέντα κατά τη θέση σε ισχύ της παρούσας, βεβαιώνονται, καταβάλλονται ή επιστρέφονται αντίστοιχα σύμφωνα με τα οριζόμενα σε αυτή και το ύψος τους δεν θίγεται, όπως προστίθεται στην απόφαση, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 3467/24-05-23, τ. Β’).

Πρόκειται για ένα ακόμη αυταρχικό μέτρο στην κατεύθυνση της ευρύτερης κανονικοποίησης της ζωής της νεολαίας και της ένταξης της στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς του ελληνικού αστικού κόσμου. 
Η νεολαία αισθάνεται ολοένα πιο κοντά την καυτή ανάσα του πολέμου.
Πόλεμο που προκαλούν οι ιμπεριαλιστικοί και κρατικοί ανταγωνισμοί.
Πόλεμο που αρνείται η νεολαία.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία και στην Ρωσία, με χιλιάδες νέους να επιχειρούν να ξεφύγουν και να μην γίνουν κρέας στα κανόνια αυτού του βρώμικου ιμπεριαλιστικού πολέμου δια αντιπροσώπων.
Η τάση όξυνση των ανταγωνισμών, προκαλεί πρωτόγνωρη στρατιωτικοποίηση και επαναφέρει την Υποχρεωτική Στράτευση Ανδρών/Γυναικών, αλλά και ραγδαία αύξηση των πολεμικών εξοπλισμών και των κερδών των πολεμικών βιομηχανιών, έχει ως συνέπεια την καταγραφή σε πανευρωπαϊκό επίπεδο των πρώτων αντιδράσεων της νεολαίας που δε θέλει να πολεμήσει για τα συμφέροντα τους.
Αυτό συμβαίνει και στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.
Η τρομερή ενδυνάμωση του κράτους Άμυνας/Ασφάλειας με τους κολοσσιαίους πολεμικούς εξοπλισμούς και τις δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις Μισθοφόρων Στρατιωτών ΟΒΑ και ΕΠ.ΟΠ., καθώς εντείνεται ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός, ο πόλεμος εναντίον προσφύγων-μεταναστών σε Έβρο και Αιγαίο, αλλά και η συμμετοχή-εμπλοκή στους επιθετικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, προκαλεί Αντιστάσεις.
Αφενός, με την ανάπτυξη του κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό και την εκτίναξη της δράσης του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ που στέκει απέναντι στον Μισθοφορικό Στρατό και στην Υποχρεωτική Στρατιωτική θητεία της πρωτοφανούς οικονομικής και εργασιακής εκμετάλλευσης της νεολαίας, στον Μιλιταρισμό, τον εθνικισμό και ρατσισμό, αιχμή του δόρατος του Αντιπολεμικού Κινήματος για το Μπλοκάρισμα της Μηχανής του Πολέμου και της Καταστολής.
Αφετέρου με την τάση ενός τμήματος της νεολαίας που επιχειρεί να μην στρατευτεί και να αποφύγει την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία.
Οι κυβερνήσεις από το 2011 επιχειρούν να αφαιρέσουν κάθε στοιχείο πολιτικής αντιμιλιταριστικής διάστασης και να καταστείλουν άγρια επιβάλλοντας βαριά οικονομικά πρόστιμα.
Ταυτόχρονα το πελατειακό κράτος εξασφαλίζει μέσω του ρουσφετιού στα πολιτικά βύσματα και την οικονομική χορηγία των γόνων πλουσίων οικογενειών, την ουσιαστική απαλλαγή από την στρατιωτική θητεία, καθώς εξασφαλίζει πολύμηνες άγραφες άδειες, μεταθέσεις-αποσπάσεις σε πολύ προνομιακές θέσεις, ενώ υπάρχουν καταγγελίες ότι σε Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Βόρειας Ελλάδας έχει στηθεί πραγματική βιομηχανία Απαλλαγών! 
Εξάλλου, όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ πριμοδότησαν την εξαγορά της στρατιωτικής θητείας για τους γόνους μικροαστικών και μεσαίων αστικών στρωμάτων που μετά από σπουδές και εργασία στο εξωτερικό επιστρέφουν στην Ελλάδα και επιθυμούν να ξεμπλέξουν με τον Στρατό.     

Εμείς απαιτούμε τη διαγραφή όλων των οικονομικών προστίμων.
Είμαστε ενάντια στην Υποχρεωτική Στράτευση και τον Μισθοφορικό στρατό.
Την Ειρήνη και την Ευημερία των λαών δεν θα φέρουν οι φιλοπόλεμες κυβερνήσεις Μητσοτάκη-Ερντογάν, οι πολεμικοί εξοπλισμοί και οι Μισθοφόροι, οι πολεμικές συμμαχίες με ΗΠΑ-Γαλλία-Ισραήλ-αντιδραστικά αραβικά καθεστώτα, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ.
Τα αστικά, κρατικά και ιμπεριαλιστικά συμφέροντα και ανταγωνισμοί φέρνουν τον πόλεμο και την καταστροφή, προκαλούν την προσφυγιά.

Το παρόν και το μέλλον μας βρίσκεται στην Συναδέλφωση των Λαών, στην ανάπτυξη εργατικών διεθνιστικών αντικαπιταλιστικών κινημάτων, στην Κοινή Πάλη Τούρκων και Ελλήνων φαντάρων, νεολαίας, κόσμου της εργασίας και προσφύγων-μεταναστών.
Καλούμε την νεολαία να μετατρέψει την οργή και αγανάκτηση της για την Υποχρεωτική Στρατιωτική θητεία σε αντίσταση, αμφισβήτηση, συλλογικό αγώνα για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, 
για το Μπλοκάρισμα της Μηχανής του Πολέμου και Εναντίωση στο Αξιόμαχο που μας θεωρεί κρέας στα κανόνια, 
για την Αποφασιστική Εναντίωση στον βρώμικο πόλεμο εναντίον των προσφύγων-μεταναστών που διεξάγει ο Στρατός και το σύνολο των κατασταλτικών μηχανισμών. 
   ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου