Σάββατο 3 Ιουνίου 2023

Στη Γερμανία η μεγαλύτερη ΝΑΤΟϊκή αεροπορική άσκηση από 12-24 Ιουνίου με την συμμετοχή της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας

 Ενώ ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλντεμπεργκ δήλωσε κατηγορηματικά ότι «η Ουκρανία θα ενταχθεί σίγουρα στο ΝΑΤΟ» κι έτσι η Συμμαχία θα προστατεύει ένα μέλος της έναντι της Ρωσίας!
Η μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση στην ιστορία του ΝΑΤΟ, η «Air Defender 2023», θα πραγματοποιηθεί στον εναέριο χώρο της Γερμανίας από τις 12 έως τις 24 Ιουνίου, με τη συμμετοχή 25 κρατών-μελών της Συμμαχίας, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. 
Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στην ικανότητα άμεσης αντίδρασης και κυρίως στην περίπτωση ενεργοποίησης του Άρθρου 5, για συλλογική αντίδραση σε περίπτωση επίθεσης εναντίον συμμαχικού εδάφους. Ανά διαστήματα κατά τη διάρκεια της άσκησης αναμένονται σοβαρά προβλήματα στις εμπορικές πτήσεις από και προς τα γερμανικά αεροδρόμια.
Η AD23 περιλαμβάνει 220 αεροσκάφη και 10.000 άτομα από 25 κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ , υπό τη διοίκηση της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας και θα συνδυαστεί με την επίσης υπό γερμανική διοίκηση άσκηση MAGDAYS 23 και τις ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις RAMSTEIN DUST 23 και RAMSTEIN GUARD 23. 
«Στόχος της μεγαλύτερης άσκησης από άποψη συμμετοχής από την ίδρυση του ΝΑΤΟ είναι να επιδείξουμε την ευελιξία και την ταχύτητα της αεροπορίας μας ως δύναμης άμεσης ανταπόκρισης. Επιπλέον, εμείς ως Luftwaffe δείχνουμε ότι μπορούμε να σχεδιάσουμε, να οργανώσουμε και να εκτελέσουμε μια τόσο μεγάλη άσκηση. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη. Η συνεργασία 25 χωρών βελτιώνει τη διαλειτουργικότητά μας και επιτρέπει μια αξιόπιστη αποτροπή ενός πιθανού επιτιθέμενου. Η υπερατλαντική διάσταση - θα έχουμε περισσότερα από 100 αεροσκάφη της εθνοφρουράς των ΗΠΑ - αποτελεί σταθερή απόδειξη της συνοχής και της αλληλεγγύης του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο αντιστράτηγος Ίνγκο Γκέρχαρτς, αρχηγός της Luftwaffe, υπογραμμίζοντας τη σημασία της Γερμανίας ως κόμβου για τις συμμαχικές αμυντικές επιχειρήσεις στην Ευρώπη.
Οι αεροπορικές δυνάμεις από το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Δανία, την Ελλάδα, την Εσθονία, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Κροατία, τη Λετονία, το Λουξεμβούργο, τη Νορβηγία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Σουηδία, τη Σλοβενία, την Τουρκία, την Τσεχία και τη Φινλανδία, θα συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικά σενάρια προσομοίωσης ενεργοποίησης του 'Αρθρου 5, δηλαδή συλλογικής άμυνας συμμαχικού εδάφους. 
Θα χρησιμοποιηθούν ως κόμβοι βάσεις στο Σλέσβιγκ-Χολστάιν, στην Κάτω Σαξονία, στη Βαυαρία, στη Ρηνανία - Παλατινάτο, στην Ολλανδία και στην Τσεχία και οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν στον εναέριο χώρο της Γερμανίας, αλλά και στη Βαλτική και στη Ρουμανία, με πτήσεις «out-and-back». 
Οι επιχειρήσεις θα διαρκούν δύο έως τέσσερις ώρες την ημέρα, κατά τις οποίες, για λόγους ασφαλείας, δεν θα επιτρέπονται πολιτικές πτήσεις. Τα πρώτα μαχητικά αεροσκάφη έχουν ήδη φθάσει στη Γερμανία ενόψει της άσκησης. 
Τα ελληνικά F-16 σταθμεύουν στο Λέχφελντ της Βαυαρίας, μαζί με τα αμερικανικά Α-10.

Οι δηλώσει του Γραμματέα του ΝΑΤΟ, σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις ΗΠΑ, για είσοδο της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, σε συνδυασμό με τις πολεμικές προετοιμασίες που επικεντρώνουν στην ενεργοποίηση του Άρθρου (5) αποτελούν μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη.
Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται, ο πόλεμος στην Ουκρανία εντείνεται, τα δυτικά ιμπεριαλιστικά κράτη προσφέρουν πυρομαχικά και όπλα αξίας δεκάδων δις ευρώ και δολαρίων, μισθοφόρους στρατιώτες και πληροφορίες.
Καθοριστικό ρόλο παίζει το ελληνικό κράτος που εμπλέκεται-συμμετέχει και με τις Ένοπλες Δυνάμεις, με τις αμερικανικές βάσεις του θανάτου και με τα λιμάνια Θεσσαλονίκης-Καβάλας-Αλεξανδρούπολης.
Δεν είναι τυχαίο ότι πολλαπλασιάζονται οι πληροφορίες για σενάρια μοιρασιάς του Αιγαίου μεταξύ Ελληνικού-Τουρκικού κράτους, ώστε οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να εξασφαλίσουν την ανεμπόδιστη χρήση των θαλάσσιων περασμάτων και εναέριων διαδρόμων, αλλά και να καταφέρουν να ενσωματώσουν πλήρως την Τουρκία στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς τους.
Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί απειλούν τους λαούς και τους πλήττουν. Κέρδη των εφοπλιστών, των επιχειρηματιών του πολέμου και της ενέργειας, αλλά φτώχεια, ακρίβεια, ανεργία, προσφυγιά για τον κόσμο της εργασίας και τους λαούς, ενώ υπάρχει νήμα που συνδέει την ένταση στο Κόσοβο, τον εμφύλιο στο Σουδάν και τις συγκρούσεις στην Υποσαχάρια Αψφρική, την καταστροφή της Λιβύης, με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τους επιθετικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών.

Το ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ πρέπει να παρέμβει.
Καταδικάζοντας όλους τους ιμπεριαλιστές και απαιτώντας τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία με γνώμονα τη δικαίωση όλων των λαών.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θεωρεί ότι το ΝΑΤΟ, οι πολεμικοί εξοπλισμοί, η αντιδραστική ανασυγκρότηση του Ελληνικού αστικού στρατού, οι πολεμικές συμμαχίες με ΗΠΑ-Γαλλία-Ισραήλ-αραβικά αντιδραστικά καθεστώτα και οι πολεμικές προετοιμασίες δεν εξασφαλίζουν την Ειρήνη, αλλά φέρνουν πιο κοντά τον Πόλεμο, καθώς ο ελληνικός αστικός κόσμος έχει πάρει απόφαση να συμμετάσχει όσο τον δυνατόν πιο ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ για να καρπωθεί κέρδη και να ικανοποιήσει στρατηγικούς στόχους.
Τον λαό μας, τους εργαζόμενους και την νεολαία την θεωρούν Αναλώσιμους.
Τους φτωχούς νέους της Ανεργίας και της εργασιακής περιπλάνησης επιχειρούν να Στρατολογήσουν κατά δεκάδες χιλιάδες ως Μισθοφόρους Στρατιώτες ΕΠ.ΟΠ. και ΟΒΑ.
Εμείς καλούμε την νεολαία να μείνει μακριά από τον Στρατό και τους ΕΠ.ΟΠ-ΟΒΑ να Παραιτηθούν μαζικά.
Πρέπει με αντιπολεμικό κίνημα Μέσα και Έξω από τον στρατό να Μπλοκάρουμε τη Μηχανή του Πολέμου.
Τώρα πρέπει να αγωνιστούμε να Διαλυθεί το ΝΑΤΟ, να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου και να ακυρωθούν οι πολεμικές συμμαχίες με ΗΠΑ-Γαλλία.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου