Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Το πάνε για Παγκόσμιο Πόλεμο! Ο Στόλντεμπεργκ δήλωσε ότι «η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ»

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλντεμπεργκ δήλωσε κατηγορηματικά ότι «η Ουκρανία θα ενταχθεί σίγουρα στο ΝΑΤΟ» κι έτσι η Συμμαχία θα προστατεύει ένα μέλος της έναντι της Ρωσίας!
O Στόλτενμπεργκ τόνισε: 
«Όλοι οι σύμμαχοι συμφωνούν ότι η Μόσχα δεν έχει δικαίωμα βέτο στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ», μιλώντας στους δημοσιογράφους. 
«Προχωράμε, οι σύμμαχοι συμφωνούν ότι η Ουκρανία θα γίνει μέλος», πρόσθεσε.
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι πρόκειται να μεταβεί στην Τουρκία «στο εγγύς μέλλον», προκειμένου να προσπαθήσει να άρει τα τελευταία εμπόδια για την ένταξη της Σουηδίας στη Συμμαχία.
«Συνομίλησα με τον πρόεδρο Ερντογάν στις αρχές της εβδομάδες και θα μεταβώ στην Άγκυρα στο εγγύς μέλλον», προκειμένου «η Σουηδία να γίνει μέλος της Συμμαχίας το συντομότερο δυνατό», διευκρίνισε ο Στόλτενμπεργκ από το Όσλο, όπου διεξάγεται η διήμερη σύνοδος υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.
Οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών μελών του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού συμμετέχουν σήμερα στη δεύτερη ημέρα συνομιλιών για τις νέες αμυντικές τους δαπάνες και για τη μελλοντική σχέση της στρατιωτικής συμμαχίας με την Ουκρανία.
«Κάθε ρωσικό done και κάθε πύραυλος θα μας κάνει μόνο να υποστηρίξουμε ακόμα περισσότερο τους Ουκρανούς στη νόμιμη άμυνά τους», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ανναλένα Μπέρμποκ ενόψει των συνομιλιών.
Η συνάντηση αποτελεί μέρος της διπλωματικής χορογραφίας ενόψει της συνόδου κορυφής του NATO στο Βίλνιους, την πρωτεύουσα της Λιθουανίας, την 11η και τη 12η Ιουνίου, με σκοπό να υπάρξει συμφωνία για το πώς θα ενισχυθούν οι δεσμοί με την Ουκρανία, η οποία θέλει να ενταχθεί στην ατλαντική συμμαχία.
Το NATO επέδειξε ενιαία στάση μετά την εισβολή του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, αλλά δεν έχει ακόμη συμφωνήσει στον οδικό χάρτη της εισδοχής της χώρας αυτής.
Η συμμαχία πρέπει να «αυξήσει τόσο την ανθρωπιστική όσο και τη στρατιωτική βοήθεια» που παρέχει στην Ουκρανία, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας Ανίκεν Χούιτφελτ ενόψει των σημερινών συνομιλιών, επιλέγοντας να αφήσει κατά μέρος το ζήτημα της ένταξης.
Οι ταραχές στο Κόσοβο επίσης αποτελούν πονοκέφαλο. Το NATO θα στείλει 700 επιπλέον στρατιωτικούς για να υποστηρίξουν τους 3.800 οι οποίοι βρίσκονται στη χώρα, μετά τον τραυματισμό περίπου 30 σε επεισόδια στα οποία ενεπλάκησαν με Σέρβους.
Ακόμη ένα ζήτημα η επίλυση του οποίου καθυστερεί είναι η ένταξη της Σουηδίας.
Η Ουγγαρία και η Τουρκία συνεχίζουν να εμποδίζουν την ολοκλήρωση της σκανδιναβικής χώρας στη συμμαχία 31 κρατών, αν και η Στοκχόλμη ελπίζει πως η νέα αντιτρομοκρατική νομοθεσία που ενέκρινε πρόσφατα θα κατευνάσει τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, νικητή των εκλογών της Κυριακής.
Σύμφωνα με την άποψη της Χούιτφελτ, «δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος» να καθυστερεί η ένταξη της Σουηδίας από την Ουγγαρία και την Τουρκία.

ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ Γ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΙΣΧΥΡΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ
Οι δηλώσει του Γραμματέα του ΝΑΤΟ, σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις ΗΠΑ, για είσοδο της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ αποτελούν μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη.
Καταρχήν, η επέκταση του ΝΑΤΟ στα Ανατολικά και οι σχεδιασμοί ενσωμάτωσης  της Γεωργίας και της Ουκρανίας υπήρξαν βασικές αιτίες για το βρώμικο πόλεμο δια αντιπροσώπων.
Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται, ο πόλεμος εντείνεται, τα δυτικά ιμπεριαλιστικά κράτη προσφέρουν πυρομαχικά και όπλα αξίας δεκάδων δις ευρώ και δολαρίων, μισθοφόρους στρατιώτες και πληροφορίες.
Καθοριστικό ρόλο παίζει το ελληνικό κράτος που εμπλέκεται-συμμετέχει και με τις Ένοπλες Δυνάμεις, με τις αμερικανικές βάσεις του θανάτου και με τα λιμάνια Θεσσαλονίκης-Καβάλας-Αλεξανδρούπολης.
Δεν είναι τυχαίο ότι πολλαπλασιάζονται οι πληροφορίες για σενάρια μοιρασιάς του Αιγαίου μεταξύ Ελληνικού-Τουρκικού κράτους, ώστε οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να εξασφαλίσουν την ανεμπόδιστη χρήση των θαλάσσιων περασμάτων και εναέριων διαδρόμων, αλλά και να καταφέρουν να ενσωματώσουν πλήρως την Τουρκία στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς τους.
Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί απειλούν τους λαούς και τους πλήττουν. Κέρδη των εφοπλιστών, των επιχειρηματιών του πολέμου και της ενέργειας, αλλά φτώχεια, ακρίβεια, ανεργία, προσφυγιά για τον κόσμο της εργασίας και τους λαούς, ενώ υπάρχει νήμα που συνδέει την ένταση στο Κόσοβο, τον εμφύλιο στο Σουδάν και τις συγκρούσεις στην Υποσαχάρια Αψφρική, την καταστροφή της Λιβύης, με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τους επιθετικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών.

Το ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ πρέπει να παρέμβει.
Καταδικάζοντας όλους τους ιμπεριαλιστές και απαιτώντας τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία με γνώμονα τη δικαίωση όλων των λαών.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ  θεωρεί ότι το ΝΑΤΟ, οι πολεμικοί εξοπλισμοί, η αντιδραστική ανασυγκρότηση του Ελληνικού αστικού στρατού, οι πολεμικές συμμαχίες με ΗΠΑ-Γαλλία-Ισραήλ-αραβικά αντιδραστικά καθεστώτα και οι πολεμικές προετοιμασίες δεν εξασφαλίζουν την Ειρήνη, αλλά φέρνουν πιο κοντά τον Πόλεμο, καθώς ο ελληνικός αστικός κόσμος έχει πάρει απόφαση να συμμετάσχει όσο τον δυνατόν πιο ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ για να καρπωθεί κέρδη και να ικανοποιήσει στρατηγικούς στόχους.
Τον λαό μας, τους εργαζόμενους και την νεολαία την θεωρούν Αναλώσιμους.
Τους φτωχούς νέους της Ανεργίας και της εργασιακής περιπλάνησης επιχειρούν να Στρατολογήσουν κατά δεκάδες χιλιάδες ως Μισθοφόρους Στρατιώτες ΕΠ.ΟΠ. και ΟΒΑ.
Εμείς καλούμε την νεολαία να μείνει μακριά από τον Στρατό και τους ΕΠ.ΟΠ-ΟΒΑ να Παραιτηθούν μαζικά.
Πρέπει με αντιπολεμικό κίνημα Μέσα και Έξω από τον στρατό να Μπλοκάρουμε τη Μηχανή του Πολέμου.
Τώρα πρέπει να αγωνιστούμε να Διαλυθεί το ΝΑΤΟ, να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου και να ακυρωθούν οι πολεμικές συμμαχίες με ΗΠΑ-Γαλλία.
     ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου