Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

Φαντάρος από Κω: Ντόπιοι, εργαζόμενοι σεζόν, τουρίστες και στρατιώτες εξυπηρετούμαστε από ένα ασθενοφόρο στο νησί

Κυριακή 4 Ιουνίου Κως και μία γυναίκα 64 ετών χάνει άδικα τη ζωή της πάνω σε μία καρότσα φορτηγού ενώ ένας οδοντίατρος έδινες όλες του τις δυνάμεις για να την σώσει επειδή το μοναδικό ασθενοφόρο στο νησί ήταν απασχολημένο σε άλλο περιστατικό.

Η είδηση αυτού του γεγονότος μου προκάλεσε εκτός από θλίψη και απορία αφού σαν στρατιώτης που κάνω την θητεία μου στο νησί από τον Νοέμβρη έχω δει τις γιγάντιες τουριστικές υποδομές, ξέρω για το σχεδόν ένα εκατομμύριο τουρίστες που επισκέφτηκαν πέρυσι το νησί, στο οποίο κατοικούν χιλιάδες ντόπιοι, εργαζόμενοι στη σεζόν αλλά και στρατιώτες που μαζί με μένα υπηρετούν σε αυτό και στα γύρω νησιά. Δηλαδή όλοι εμείς θα εξυπηρετηθούμε στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής μας μόνο από ένα ασθενοφόρο;

Δύο μέρες μετά όμως στη Νέα Μάκρη σημειώνεται ένα παρόμοιο και εξίσου τραγικό περιστατικό όπου μία εγκυμονούσα στον έννατο μήνα κοπέλα έχασε τη ζωής της αυτή και το αγέννητο παιδί της επειδή πάλι το ασθενοφόρο άργησε και άργησε 5 ώρες. Αλλά ακόμα και να μην είχε αργήσει πάλι θα χρειαζόταν τουλάχιστον 1 ώρα για να διακομισθεί στο κοντινότερο νοσοκομείο λόγω του ότι ολόκληρη η Ανατολική Αττική δεν έχει δημόσιο νοσοκομείο να εξυπηρετεί τις ανάγκες της.

Αναπόφευκτα ήρθε στο μυαλό μου η αντιλαϊκή διαχείριση της πανδημίας και τα 37 χιλιάδες θύματα αυτής της διαχείρισης από την προηγούμενη κυβέρνηση που όμως ακολούθησε πιστά το δρόμο όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα. Γιατί όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα ενισχύουν την επιχειρηματική λειτουργία του ιδιωτικού τομέα στην υγεία που προυποθέτει υποβαθμισμένο δημόσιο τομέα υγείας. Όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα λειτουργούν το δημόσιο σύστημα υγείας σαν επιχείρηση με τη λογική κόστους οφέλους να διαπερνά όλες τις λειτουργίες του από τα εξαντλητικά ωράρια του προσωπικού μέχρι την υποχρηματοδότηση όλων των δομών. Γιατί όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα αντιμετωπίζουν την υγεία και το φάρμακο του λαού σαν εμπόρευμα με τη λογική κόστους οφέλους. Κόστους για το κράτος και όφελος για τον ιδιωτικό τομέα. Κοστίζουν τα ασθενοφόρα, κοστίζουν οι διασώστες, κοστίζουν τα νοσοκομεία οι γιατροί και οι ΜΕΘ. Αντίστοιχα κόστιζε πολύ το σύστημα τηλεδιοίκησης στα Τέμπη που η απουσία του μεταξύ άλλων οδήγησε στο προδιαγεγραμμένο αυτό έγκλημα που προετοίμασαν όλες αυτές οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα με 57 στη πλειοψηφία τους νέα παιδιά νεκρά.

Κοστολογούν τις ζωές μας και τις βγάζουν λίγες ξανά και ξανά. Η απορία και η θλίψη γίνονται οργή. Ήρθε η ώρα τώρα εμείς να κοστολογίσουμε τα κέρδη τους και την πολιτική που μόνο αυτά εξυπηρετεί και να τα βγάλουμε λίγα.Ήρθε η ώρα να επιβάλουμε με τον αγώνα μας αυτά που το 2023 θα έπρεπε να είναι αυτονόητα. Ήρθε η ώρα να φωνάξουμε ξανά το σύνθημα που φώναξαν εκατομμύρια άνθρωποι μετά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη και που κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο επίκαιρο. 
Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.

Καλαφάτης Φωτεινός Βασίλειος
το κείμενο δημοσιεύετε στο alt.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ που ξοδεύει δεκάδες δις ευρώ σε κολοσσιαίους πολεμικούς εξοπλισμούς και προσλήψεις δεκάδων χιλιάδων Μισθοφόρων Στρατιωτών ΟΒΑ και ΕΠ.ΟΠ για να εξυπηρετήσει τα φιλόδοξα τυχοδιωκτικά σχέδια του ελληνικού αστικού κόσμου που ανταγωνίζεται τον αντίστοιχο Τουρκικό, τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και στέλνει όπλα-πυρομαχικά στην ακροδεξιά Φιλονατοϊκή κυβέρνηση της Ουκρανίας.
Πρέπει να Αντισταθούμε .
Οι Ζωές μας, τα Ταξικά Εργατικά δικαιώματα και ανάγκες βρίσκονται απέναντι στα κυριαρχικά δικαιώματα του αστικού κράτους και τα εθνικά-αστικά συμφέροντα.
ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.
Συνάδελφοι, ενισχύστε την αγωνιστική προσπάθεια του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό μπορούμε να Υπερασπίσουμε τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, να σταθούμε ενάντια στον πόλεμο και τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και φασισμό, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου