Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Gepard: Οι ΗΠΑ αγοράζουν συστήματα αεράμυνας αξίας 118 εκατ. δολαρίων για την Ουκρανία

Gepard: Οι ΗΠΑ αγοράζουν συστήματα αεράμυνας αξίας 118 εκατ. δολαρίων για την ΟυκρανίαΤο Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανέθεσε στην αμερικανική εταιρεία Global Military Products σύμβαση για περισσότερα από 118 εκατομμύρια δολάρια για την αγορά και προμήθεια αυτοκινούμενων αντιαεροπορικών συστημάτων  Gepard για την Ουκρανία.

Το έργο θα εκτελεστεί στο Αμμάν της Ιορδανίας, με εκτιμώμενη ημερομηνία ολοκλήρωσης τις 30 Μαΐου 2024.

Η Γερμανία έχει ήδη προμηθεύσει δεκάδες από αυτά τα οχήματα στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, οι οποίες τα χρησιμοποιούν κατά των εισερχόμενων ρωσικών πυραύλων cruise και drones.

Η νέα αγορά των Gepards από τις ΗΠΑ χρηματοδοτείται μέσω της Πρωτοβουλίας για την Ασφάλεια της Ουκρανίας (USAI), η οποία ιδρύθηκε πριν από την ολοκληρωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Αυτός ο μηχανισμός βοήθειας ασφαλείας προορίζεται ειδικά για να βοηθήσει στην απόκτηση όπλων και άλλου εξοπλισμού, μαζί με εκπαίδευση και άλλες υπηρεσίες υποστήριξης, για λογαριασμό της Ουκρανίας.

Επιπλέον, σε αντίθεση με τις αναλήψεις υλικού κατευθείαν από τα αμερικανικά στρατιωτικά αποθέματα, η USAI μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αγορά αντικειμένων που δεν βρίσκονται ήδη στο αμερικανικό απόθεμα, όπως το Gepard.

Την Τετάρτη 31 Μαΐου, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία. Το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας περιλαμβάνει πρόσθετο εξοπλισμό αεράμυνας, πυροβολικό, αντιαρματικά όπλα και πυρομαχικά, ιδιαίτερα για φορητά όπλα.

Ειδικότερα, περιλαμβάνει πρόσθετα πυρομαχικά για συστήματα αεράμυνας Patriot, πυραύλους αεράμυνας AIM-7, συστήματα αεράμυνας Avenger, αντιαεροπορικά συστήματα Stinger, πυρομαχικά ακριβείας και πυρομαχικά για μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα.

Με πληροφορίες από: The Drive / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου