Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

Harbor Lab: Συναδελφική αλληλεγγύη στην απολυμένη εργαζόμενη

Iωάννα Καρδάρα

▸Συνεχίζεται ο αγώνας ενάντια στην άδικη και καταχρηστική απόλυση της πρώην εργαζόμενης της εταιρείας Harbor Lab.

Το Radical IT μαζί με το ΣΕΤΗΠ προχώρησαν το απόγευμα της Τρίτης 30/6 σε νέα κινητοποίηση μπροστά από τα γραφεία της εταιρείας στο Χαλάνδρι. Οι συγκεντρωμένοι, μεταξύ άλλων, μοίρασαν και την επιστολή στήριξης και αλληλεγγύης που δημοσίευσαν συνάδελφοι της απολυμένης.

«Είμαστε συνάδελφοι της απολυμένης εργαζόμενης στην Harbor Lab. Παρακολουθώντας τις εξελίξεις που ακολούθησαν την απροειδοποίητη και εκδικητική στάση της διοίκησης της εταιρείας απέναντι στο πρόσωπο της εργαζόμενης, νιώθουμε την ανάγκη να πάρουμε θέση. Όσοι συνεργαζόμασταν μαζί της, δεν είχαμε κάποιο πρόβλημα στην επικοινωνία ή στην συνεργασία μας. Η συναδέλφισσα ήταν παραπάνω από επαρκής στα καθημερινά της καθήκοντα και έφερνε εις πέρας οτιδήποτε της είχε ζητηθεί. Το ήθος και η συμβολή της στην ομάδα των τεχνικών της εταιρείας, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί», επισημαίνεται στην επιστολή, όπου τονίζεται ότι η εργαζόμενη απολύθηκε άδικα κι εκδικητικά, γιατί αρνήθηκε να δουλέψει σε καθεστώς ετοιμότητας εργασίας χωρίς αμοιβή.

«Δεν αρνήθηκε να βοηθήσει την εταιρεία, αλλά διεκδίκησε αυτό να γίνει με το νόμιμο τρόπο και με ότι προβλέπει η εργατική νομοθεσία. Το αποτέλεσμα ήταν να καλεστεί σε έκτακτο και απροειδοποίητο meeting στο οποίο της ανακοίνωσαν την απόλυση της», σημειώνουν καλώντας την διοίκηση σε ανάκληση της απόλυσης.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Πριν (02.06.23)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου