Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Η Θεσσαλία καταστράφηκε, αποζημιώσεις δεν δίνονται αλλά η πανάκριβη Άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 23» πραγματοποιείται

Η Θεσσαλία καταστράφηκε, αποζημιώσεις δεν δίνονται αλλά η πανάκριβη Άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 23» πραγματοποιείται
Τα συνήθη μιλιταριστικά σαιτ ανέλαβαν να μας ενημερώσουν ότι την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η Αρχική Ενημέρωση της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης Μεγάλης Κλίμακας «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 23», στο Αμφιθέατρο «ΕΠΓΟΣ (Ι) ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΠΕΡΟΣ», παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και των Aρχηγών των Γενικών Επιτελείων, Αντιπτέραρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά Αρχηγού ΓΕΑ, Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη Αρχηγού ΓΕΣ και Αντιναύαρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ Αρχηγού ΓΕΝ.
Η Άσκηση η οποία σχεδιάσθηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ, θα διεξαχθεί από την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου έως την Τετάρτη 04 Οκτωβρίου 2023.
Στην Άσκηση που διεξάγεται σε 24ωρη βάση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία, τις Μείζονες Διοικήσεις, τους Σχηματισμούς και Μονάδες, συμμετέχουν σε όση έκταση απαιτείται σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τα Σώματα Ασφαλείας καθώς και φορείς του Πολιτικού Τομέα.

Η Ανακοίνωση Αποκαλύπτει τις νέες προτεραιότητες του ΓΕΕΘΑ, που αντιμετωπίζει την Ρωσία ως Εχθρό, καθώς αναφέρεται ότι καταρχήν κύριος σκοπός της άσκησης  «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 23» είναι:
προσαρμογή της επιχειρησιακής σχεδίασης στην διαμορφούμενη από τις διεθνείς εξελίξεις κατάσταση στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της Χώρας μας.

Αυτές οι προτεραιότητες επομένως της κυβέρνησης ΝΔ και οι δεσμεύσεις απέναντι σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ επιβάλλουν την πραγματοποίηση της πανάκριβης και επικίνδυνης αυτής άσκησης παρά την εξάντληση φαντάρων και χαμηλόβαθμων στελεχών, εις βάρος των τεράστιων κοινωνικών αναγκών.
  Θυμίζουμε τις προηγούμενες ανακοινώσεις του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Αποφάνθηκε το ΓΕΕΘΑ ότι θα γίνει η ΤΑΜΣ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ λέει σε ανακοίνωση γιατί μάλλον δεν έχουν καταλάβει ότι δεν βρέχει αλλά τους φτύνουν. 
Ο κόσμος στη Θεσσαλία πεινάει και η κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει αποζημιώσεις αλλά ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αποφάσισε να καταναλώσει τεράστιους πόρους σε καύσιμα, πυρομαχικά και σε διανυκτερεύσεις του προσωπικού εκτός στρατοπέδων και κανείς δεν ενδιαφέρεται. Και η ζωή συνεχίζει να κυλάει κανονικά. 
Το υπουργείο Οικονομικών μήπως θα έπρεπε να σκεφτεί ότι αφού γίνονται τέτοιες ακριβές ασκήσεις περισσεύουν πόροι στο ΓΕΕΘΑ για να μεταφερθούν σε κωδικούς αποζημιώσεων ή είναι κι αυτό δύσκολο. 
Λες και δεν θάψανε το Στεφανοβίκειο με τα ελικόπτερα μέσα στη λάσπη, ούτε το πόρισμα και τους καταλογισμούς για τη Λιβύη.
Ο ΑΓΕΣ κάνει βόλτες σαν να μην συμβαίνει τίποτε.
Οι φαντάροι και τα στελέχη πάλι βάφουν τα πάντα λες και δεν τα βάψανε όταν πέρασε ο προηγούμενος στρατηγός και οι μονάδες στήνουν πάλι την όμορφη ψεύτικη εικόνα για να αποδείξουν ότι όλα πάνε καλά και ότι το φρόνημα είναι ψηλά. 
Στρατιώτες με 30 υπηρεσίες στις 31 μέρες του μήνα και στελέχη με υπηρεσίες πάνω από τα όρια, αλλά πρέπει να μην παίρνουν τις απαλλαγές και να ακούν συνέχεια ένα μεγάλο κι εγώ τι να κάνω αφού έτσι πρέπει! Αλλά η συγκάλυψη συνεχίζεται και κανείς δεν ενδιαφέρεται.

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτές τις καταγγελίες;
Θυμίζουμε την σχετική ανακοίνωση μας:
Να Ακυρωθεί η πανάκριβη και επικίνδυνη άσκηση Παρμενίωνας και η εκπαίδευση των Ουκρανών αεροπόρων κόστους 900 εκ. ευρώ!

Η κυβέρνηση της ΝΔ αποκαλύπτεται και επιτίθεται στην εργαζόμενη πλειοψηφία και στα πιο φτωχά στρώματα του πληθυσμού.
Η καταστροφή της Θεσσαλίας ήρθε να επιβαρύνει κι άλλο την εύθραυστη ελληνική οικονομία, η πορεία της οποίας δεν είχε μεγάλη σχέση με όσα έλεγε η κυβέρνηση.
Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι market pass τέλος. Αγνοώντας την τεράστια Ακρίβεια που προκαλεί η κερδοσκοπία βιομηχανιών, εμπόρων, επιχειρηματιών ενέργειας και τα ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ. Ακρίβεια που όλοι ξέρουν ότι θα εκτιναχθεί άμεσα!
Ανακοίνωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση καταθέτει συμπληρωματικό προϋπολογισμό 600 εκατ. ευρώ. 
Οι αποζημιώσεις που πρέπει να δοθούν αλλάζουν καθώς και η ΕΕ δεν βοηθά, παρά τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς και την παραπλάνηση των καθεστωτικών ΜΜΕ
Από τα ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους 2,2 δισ. ευρώ – που είναι ανακατανομή κονδυλίων – μόλις 250 εκατ. ευρώ θα είναι τα επιπλέον χρήματα που αναμένεται να έρθουν στην Ελλάδα, με τους αισιόδοξους να λένε ότι μπορεί να φτάσουν τα 400 εκατ. ευρώ. 
Αλλά και αυτά δεν θα έρθουν άμεσα, αλλά περί το τέλος του έτους.
Πέρα λοιπόν από τις περικοπές, υπάρχουν σκέψεις για την επιβολή έκτακτων φόρων.
Από την άλλη μεριά όμως η κυβέρνηση συνεχίζει τους κολοσσιαίους πολεμικούς εξοπλισμούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας δήλωσε στην Βουλή ότι τα επόμενα χρόνια θα δαπανηθούν 30 δις ευρώ!
Επίσης, η κυβέρνηση συμμετέχει και εμπλέκεται ολοένα περισσότερο στον βρώμικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και αποτελεί μέρος των σχεδιασμών του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών.
Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ και το ΓΕΕΘΑ η εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων στην βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα που θα κοστίσει στον λαό μας 900 εκ. ευρώ!
Το ΓΕΕΘΑ σχεδιάζει την υλοποίηση της πανάκριβης και επικίνδυνης πανελλαδικής άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ.
Η Πολεμοκαπηλεία τους λιώνει φαντάρους και χαμηλόβαθμα στελέχη.
Οι συνάδελφοι είναι κατάκοποι, εξαντλημένοι, πεινασμένοι και άυπνοι.     
Παράλληλα, πολλές μονάδες συμμετείχαν στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ενώ  τώρα εκατοντάδες μέλη του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων εμπλέκονται στην κατεστραμμένη Θεσσαλία.
Ποιος στρατηγός και υπουργός άραγε λογαριάζει τους εκατοντάδες εφέδρους -τους πιο φτωχούς γιατί οι πλούσιοι και βυσματίες απαλλάσσονται- που πρέπει να αφήσουν τις δουλειές και τις οικογένειες τους για να συμμετέχουν σε πολεμοχαρείς σχεδιασμούς;
Τέλος, ποιος στο Πεντάγωνο λογαριάζει τεράστιο οικονομικό κόστος που θα επιβαρύνει τον λαό μας και τους κινδύνους για το προσωπικό, τους κατοίκους των περιοχών που θα διεξαχθεί η άσκηση και το περιβάλλον, καθώς συχνά οι βολές προκαλούν πυρκαγιές;

Εμείς απαιτούμε να μην προσχωρήσουν σε αυτούς τους κολοσσιαίους πολεμικούς εξοπλισμούς.
Να μην διεξαχθεί η Άσκηση Παρμενίωνας.
Απαιτούμε να μην γίνει η εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων.
Το Αντιπολεμικό κίνημα πρέπει να παρέμβει.
Απαιτούμε τα τεράστια αυτά ποσά να δοθούν για την ανακούφιση των πληγέντων σε Έβρο και Θεσσαλία.
 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com  

1 σχόλιο:

  1. Ο Ελληνικός λαός ήρθε η ώρα να απαντήσει σε όλους αυτούς που διασπαθιζουν το δημόσιο χρήμα. Να υπάρξει τέτοια αποδοκιμασία στον Χαρδαλια και στην γυναίκα του Φλώρου ώστε να καταλάβει ο πρωθυπουργός ότι οι συμβουλατορες του τον οδηγούν στην ήττα. Καμμία ψήφος σε υποψήφιους που υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία. Η πιο φασιστική κυβέρνηση χρειάζεται ένα χαστούκι αφού ο κόσμος πεινάει καίγεται πνίγηκε και οι δολοφόνοι του ξοδεύουν τα λεφτά του καθώς και ταλαιπωρούν τους οπλίτες θητείας καθώς και τους επιστρατους με ασκήσεις που αυτή τη στιγμή στιγμή είναι ύβρη για τον Ελληνικό λαό. Οι Έλληνες φαντάροι θέλουν το καλό της Ελλάδας και όχι της τσέπης των μιζαδορων. Φτάνει ο ιμπεριαλιστικός οίστρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή