Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Στρατόπεδο Νταλίπη και Ρεντίνας: Αξιωματικοί Παρακρατούν ακόμη και τα 8,7 ευρώ τον μισθό ξεφτίλα των φαντάρων-ΝΤΡΟΠΗ!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Θα ήθελα να καταγγείλω ένα γεγονός που αφορά διάφορα στρατόπεδα της Θεσσαλονίκης. 
Συγκεκριμένα στο Στρατόπεδο Νταλίπη και Ρεντίνας, όπου είναι επιβεβαιωμένα τα παρακάτω, και φαντάζομαι το ίδιο μπορεί να ισχύει και σε άλλα στρατόπεδα. 
Απολύθηκα στις 20 Ιουνίου 2023 υπηρετώντας στην ΕΛΔΥΚ. 
Όπως συνηθίζεται οι "μισθοί" των 8,63 που δίνονται στην Ελλάδα, οι ΕΛΔΥΚαριοι τους παίρνουμε στο τέλος της θητείας μας πριν απολυθούμε από το εκάστοτε στρατόπεδο επαναπατρισμού. 
Τον πρώτο "μισθό" τον πήραμε Σεπτέμβριο όταν παρουσιαστήκαμε στο ΚΕΠΒ Θήβας, συνεπώς μας μένει ένα ποσό των 75€ περίπου που θα έπρεπε να πάρουμε στο τέλος της θητείας μας. 
Εγώ όπως και πολλοί συνφάνταροι μου με τους οποίους έχω μιλήσει, ακόμα περιμένουμε να πληρωθούμε. 
Μας βάλανε στην κάρτα μισθοδοσίας μας 15€ για τα μάτια του κόσμου και τα υπόλοιπα 50€ περίπου άφαντα μέχρι και σήμερα. 
Όσο υπηρέτησα έκανα ότι μου ζητήθηκε από υπηρεσίες μέχρι ανούσιες αγγαρείες για να χαρεί ο κάθε πολεμοχαρής αστεράτος κρατικοδίαιτος, χωρίς να δημιουργήσω το παραμικρό πρόβλημα. 
Τώρα που πρέπει να πληρωθώ εγώ και οι συνφάνταροι μου, για όσα προσφέραμε, για ποιο λόγο πρέπει να παίρνουμε τηλέφωνα και να παρακαλάμε για πράγματα που θα έπρεπε να έχουν γίνει αυτόματα;
Δεν φτάνει που οι μισθοί σε Ελλάδα και Κύπρο είναι γελοία πενιχροί, παρακαλάμε να τους πάρουμε κιόλας. 
ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΔΥΚ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΙΣΤΩΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΛΕΠΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΕΙΟ ΜΙΣΘΟ των 8,7 ευρώ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΜΑΣ.

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτές τις καταγγελίες;
Απαιτούμε να παρέμβουν οι Διοικήσεις των μονάδων και η Ιεραρχία ώστε να ικανοποιηθούν τα Δίκαια Αιτήματα των συνφάνταρων.
Απαιτούμε να Καταβληθούν άμεσα τα χρωστούμενα στους Απολυμένους φαντάρους.
Θυμίζουμε την προηγούμενη καταγγελία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:
504 ΜΠ ΤΠ Αμύνταιο: Δεν υπάρχει Ντροπή-δεν πλήρωσαν στους φαντάρους ούτε τα 8,7 ευρώ που για μήνες δεν κατάβαλε ο Στρατός!
Μια ακόμη καταγγελία που φτάνει στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ αποδεικνύει την τεράστια οικονομική εκμετάλλευση που υφίσταται η νεολαία κατά τη διάρκεια της υποχρεωτικής στράτευσης, εξαιτίας των άθλιων μεθοδεύσεων του Υπουργείου Άμυνας και του Στρατού Ξηράς.
Οι καλοπληρωμένοι Υπουργοί Άμυνας της ΝΔ και οι στρατηγοί με τους μεγάλους μισθούς και τα προκλητικά προνόμια, θα έκαναν ακόμη και το Γκλύξμπουργκ, αυτό το χρυσοπληρωμένο πρώην μοναρχικό απολειφάδι  να κοκκινίσει, αν μπορούσε να μάθει τα έργα τους!
Ουσιαστικά κόβουν ακόμη και τα 8,7 ευρώ που είναι Υποχρεωμένοι να δίνουν ως μισθό στους φαντάρους.
Η καταγγελία τους συνφάνταρου, που δεν είναι η μόνη, αποκαλύπτει ότι ο Στρατός τον Απέλυσε χωρίς η τελευταία του μονάδα να του καταβάλλει τον μισθό των 8,7 ευρώ που δεν του είχαν δώσει για 7 μήνες.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Ο συνάδελφος κατετάγη με την Δ ΕΣΣΟ 2022 στην 16η ΕΜΑ όπου κάθισε για έναν (1) μήνα. 
Εκεί δεν πληρώθηκε τα 8,7 ευρώ, αλλά του υποσχέθηκαν ότι θα τα πληρωθεί στο ΚΕΠΒ Θήβας που είχε πάρει μετάθεση καθώς ακολουθούμε η μετακίνηση του στην ΕΛΔΥΚ Κύπρου.
Στο ΚΕΠΒ Θήβας δεν πληρώθηκε κανένας συνάδελφος από τους εκατοντάδες συνφάνταρους που θα στέλνονταν στην Κύπρο.
Αργότερα, όταν για έξι (6) μήνες υπηρέτησε στην ΕΛΔΥΚ, οι μονάδες δεν κατέβαλαν στον ίδιο αλλά και σε άλλους συναδέλφους, τα 8,7 ευρώ το μήνα όπως είναι Υποχρεωμένοι οι Αξιωματικοί, αλλά τους πλήρωναν μόνο τα 270 ευρώ και αυτό γιατί τα χρήματα αυτά καταβάλλει στους Έλληνες φαντάρους το κράτος της Κύπρου!   
Όταν έφτασε η ώρα του Επαναπατρισμού, Αξιωματικοί τους ενημέρωσαν ότι τα χρήματα που τους χρωστά ο Στρατός θα τους καταβληθούν από τις μονάδες στις οποίες θα μετακινηθούν στην Ελλάδα.
Ο συνάδελφος έφτασε στο 504 ΜΠ ΤΠ όπου υπηρέτησε σχεδόν ένα μήνα.
Όταν έφτασε η ώρα της Απόλυσης αυτή να του καταβληθούν τα χρήματα που του όφειλαν του έδωσαν μόνο 8,7 ευρώ που αντιστοιχούσαν στο χρονικό διάστημα παραμονής του στο 504 ΜΠ ΤΠ!
Μάλιστα Αξιωματικός του απάντησε ότι το 504 ΜΠ ΤΠ δεν είναι υποχρεωμένο να του καταβάλλει τα χρήματα που του οφείλει ο Στρατός.
Αστειότητες.
Αν ο συνάδελφος είχε φυλακές από άλλες μονάδες, αυτές δεν θα υπολογίζονταν;
Θα υπολογίζονταν μόνο οι ποινές που πιθανόν να είχε στο 504 ΜΠ ΤΠ.

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτή την καταγγελία; 
Εμείς απαιτούμε να καταβληθούν όλα τα χρήματα που χρωστούν στους απολυμένους συναδέλφους.
Καλούμε τους συνφάνταρους και τους γονείς να αγωνιστούν μαζί μας για να αυξηθεί ο μισθός ξεφτίλα των 8,7 ευρώ στο ύψος του Βασικού Μισθού.
Να υπολογίζονται τα ένσημα κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας.
Με την Απόλυση μας από τον στρατό να εγγραφόμαστε στο Ταμείο Ανεργίας και να μας δίνουν Επίδομα Ανεργίας.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

diktiospartakos.blogspot.com    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου