Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

BAZZAR: ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ – Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ – Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

 

Αποθρασυμένοι οι εργοδότες στο εμπόριο, από το πλούσιο αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν εξασφαλίσει απ’ όλες μέχρι σήμερα τις κυβερνήσεις απολύουν ή εξαναγκάζουν σε παραίτηση εργαζόμενους που δεν αποδέχονται να δουλεύουν σαν σκλάβοι.

Μόνο τις τελευταίες ημέρες, συνάδελφος απολύθηκε από τα supermarkets BAZAAR γιατί δε συμβιβάστηκε με τη δουλειά από κατάστημα σε κατάστημα, από πόστο σε πόστο, πολλές φορές δίχως διάλλειμα, με το να δίνονται οι άδειες όποτε θέλει η εργοδοσία και να πληρώνουν  από την τσέπη τους οι εργαζόμενοι ταμειακά ελλείμματα χωρίς καν να είναι ταμίες και να παίρνουν επίδομα ταμειακών λαθών. 

Συναδέλφισσα απολύθηκε από τα supermarkets 362 grocery γιατί ζήτησε αντίγραφο της σύμβασης της, αναλυτική μισθοδοσία, και να δουλεύει με βάρδιες και όχι μόνο 15:30 - 23:30 κάθε μέρα και τις Κυριακές.

Συνάδελφος απολύθηκε από επιχείρηση τουριστικών ειδών στην Πλάκα με την επωνυμία Hercules-shop γιατί δε δέχτηκε να δουλεύει πέραν του ωραρίου, 7 ημέρες την εβδομάδα, να μαθαίνει το πρόγραμμα του ανά μέρα και να πληρώνει τη φύρα που έχει η επιχείρηση.

Οι παραιτήσεις λόγω αυτών των συνθηκών αλλά και κάτω από την τρομοκρατία και την πίεση που ασκεί η εργοδοσία είναι καθημερινά δεκάδες.

Αυτή την εργασιακή ζούγκλα έρχεται να νομιμοποιήσει και να ενισχύσει ακόμα περισσότερο και το νέο αντεργατικό τερατούργημα του Γεωργιάδη, το οποίο προβλέπει 13 ώρες δουλειά την ημέρασυμβάσεις μηδενικών όρων “zero hour contracts”, συμβάσεις “κατά παραγγελία”, 6ήμερη εργασία. Ένα νομοσχέδιο που επί της ουσίας απογειώνει την ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις και νομοθετεί όρους σύγχρονης σκλαβιάς.

Και επειδή ο μεσαίωνας που θέλουν να μας επιβάλουν απαιτεί και  σιγή νεκροταφείου,  το νομοσχέδιο ποινικοποιεί την απεργία και τη συνδικαλιστική δράση, με επιβολή  προστίμου και ποινή φυλάκισης.

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ - ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

Κανένας εργαζόμενος να μη μείνει απαθής απέναντι σε αυτή την επίθεση που δεχόμαστε. Κανένας να μη συμβιβαστεί με αυτούς τους όρους εργασίας. Τώρα είναι ώρα δράσης και αντεπίθεσης για να μην περάσει αυτό το νομοσχέδιο! Για να διεκδικήσουμε σύγχρονους όρους ζωής και εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς μας, 7ώρο-5ημερο-35ωρο, νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας, κατάργηση όλων των ευέλικτων σχέσεων εργασίας.

Έχουμε τη δύναμη με την οργάνωση μας, τους αγώνες  μας, την αλληλεγγύη μας να επιβάλλουμε το δίκιο μας. 

Απαιτούμε να παρθούν πίσω οι απολύσεις των συναδέλφων. Ήδη έχουμε προχωρήσει σε παρεμβάσεις και θα συνεχίσουμε.

Καλούμε κάθε συναδέλφισσα και συνάδελφο να οργανωθεί στο σωματείο.

Η΄ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Η΄ ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Συμμετέχουμε όλοι στο συλλαλητήριο των σωματείων και των μαζικών φορέων την Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη, 7:30μμ στο Σύνταγμα ενάντια στην εγκληματική πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – επιχειρηματικών ομίλων που θυσιάζουν τις ζωές μας  για το κέρδος.

Το Δ.Σ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου