Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

Μοίρασμα κειμένου του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στην εργατική κινητοποίηση για την Ακύρωση της Άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ ενάντια στην Εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ πραγματοποίησε για την Ακύρωση της Άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ ενάντια στην Εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων στην εργατική διαδήλωση ενάντια στο νομοσχέδιο – τερατούργημα του Αδωνι Γεωργιάδη και της κυβέρνησης.
Αλλά και καταγγελίας συνολικά της εγκληματικής πολιτικής κυβέρνησης-κεφαλαίου (όπως αποκαλύφθηκε και στις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία) προχώρησαν ταξικά πρωτοβάθμια σωματεία από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου με συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία που κατέληξε στη βουλή.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αρνείται να δώσει χρήματα στην κυβέρνηση της ΝΔ για την ανακούφιση των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας καθώς έχει χορηγήσει και συνεχίζει να χορηγεί με δεκάδες δις ευρώ την ακροδεξιά φιλονατοϊκή κυβέρνηση της Ουκρανίας σε αυτόν τον βρώμικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ και Ρωσίας δια αντιπροσώπων.
Δηλαδή τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων δεν πάνε για την κάλυψη των τεράστιων κοινωνικών αναγκών αλλά χρηματοδοτούν τους πολεμικούς στρατηγικούς στόχους του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού και των κρατών μελών της.
Παράλληλα και ταυτόχρονα, οι λαοί της Ευρώπης υφίστανται τις συνέπειες του πολέμου και της πολιτικής των κρατών.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση της ΝΔ στοχεύει να βάλει νέους φόρους, να κόψει τα επιδόματα στους πλέον φτωχούς πολίτες που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα από την Ακρίβεια.
Ενώ αναλαμβάνει την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων κόστους 900 εκατ. ευρώ για να πετάξουν τα αμερικανικά F 16 που δίνονται στην Ουκρανία για να ενταθεί ακόμη περισσότερο ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος.
 Αποκαλύπτεται λοιπόν ξανά ότι ο κοινωνικός πόλεμος που διεξάγει η αστική τάξη και το κράτος της Άμυνας/Ασφάλειας εναντίον του εργαζόμενου λαού -χαρακτηριστικό επεισόδιο το νομοσχέδιο Γεωργιάδη- αλλοδιαπλέκεται με τους κρατικούς και ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς πολέμους και ανταγωνισμούς.
Θυμίζουμε την σχετική ανακοίνωση μας:
Να Ακυρωθεί η πανάκριβη και επικίνδυνη άσκηση Παρμενίωνας και η εκπαίδευση των Ουκρανών αεροπόρων κόστους 900 εκ. ευρώ!
Η κυβέρνηση της ΝΔ αποκαλύπτεται και επιτίθεται στην εργαζόμενη πλειοψηφία και στα πιο φτωχά στρώματα του πληθυσμού.
Η καταστροφή της Θεσσαλίας ήρθε να επιβαρύνει κι άλλο την εύθραυστη ελληνική οικονομία, η πορεία της οποίας δεν είχε μεγάλη σχέση με όσα έλεγε η κυβέρνηση.
Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι market pass τέλος. Αγνοώντας την τεράστια Ακρίβεια που προκαλεί η κερδοσκοπία βιομηχανιών, εμπόρων, επιχειρηματιών ενέργειας και τα ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ. Ακρίβεια που όλοι ξέρουν ότι θα εκτιναχθεί άμεσα!
Ανακοίνωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση καταθέτει συμπληρωματικό προϋπολογισμό 600 εκατ. ευρώ. 
Οι αποζημιώσεις που πρέπει να δοθούν αλλάζουν καθώς και η ΕΕ δεν βοηθά, παρά τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς και την παραπλάνηση των καθεστωτικών ΜΜΕ
Από τα ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους 2,2 δισ. ευρώ – που είναι ανακατανομή κονδυλίων – μόλις 250 εκατ. ευρώ θα είναι τα επιπλέον χρήματα που αναμένεται να έρθουν στην Ελλάδα, με τους αισιόδοξους να λένε ότι μπορεί να φτάσουν τα 400 εκατ. ευρώ. 
Αλλά και αυτά δεν θα έρθουν άμεσα, αλλά περί το τέλος του έτους.
Πέρα λοιπόν από τις περικοπές, υπάρχουν σκέψεις για την επιβολή έκτακτων φόρων.
Από την άλλη μεριά όμως η κυβέρνηση συνεχίζει τους κολοσσιαίους πολεμικούς εξοπλισμούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας δήλωσε στην Βουλή ότι τα επόμενα χρόνια θα δαπανηθούν 30 δις ευρώ!
Επίσης, η κυβέρνηση συμμετέχει και εμπλέκεται ολοένα περισσότερο στον βρώμικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και αποτελεί μέρος των σχεδιασμών του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών.
Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ και το ΓΕΕΘΑ η εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων στην βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα που θα κοστίσει στον λαό μας 900 εκ. ευρώ!
Το ΓΕΕΘΑ σχεδιάζει την υλοποίηση της πανάκριβης και επικίνδυνης πανελλαδικής άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ.
Η Πολεμοκαπηλεία τους λιώνει φαντάρους και χαμηλόβαθμα στελέχη.
Οι συνάδελφοι είναι κατάκοποι, εξαντλημένοι, πεινασμένοι και άυπνοι.     
Παράλληλα, πολλές μονάδες συμμετείχαν στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ενώ  τώρα εκατοντάδες μέλη του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων εμπλέκονται στην κατεστραμμένη Θεσσαλία.
Ποιος στρατηγός και υπουργός άραγε λογαριάζει τους εκατοντάδες εφέδρους -τους πιο φτωχούς γιατί οι πλούσιοι και βυσματίες απαλλάσσονται- που πρέπει να αφήσουν τις δουλειές και τις οικογένειες τους για να συμμετέχουν σε πολεμοχαρείς σχεδιασμούς;
Τέλος, ποιος στο Πεντάγωνο λογαριάζει τεράστιο οικονομικό κόστος που θα επιβαρύνει τον λαό μας και τους κινδύνους για το προσωπικό, τους κατοίκους των περιοχών που θα διεξαχθεί η άσκηση και το περιβάλλον, καθώς συχνά οι βολές προκαλούν πυρκαγιές;

Εμείς απαιτούμε να μην προσχωρήσουν σε αυτούς τους κολοσσιαίους πολεμικούς εξοπλισμούς.
Να μην διεξαχθεί η Άσκηση Παρμενίωνας.
Απαιτούμε να μην γίνει η εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων.
Το Αντιπολεμικό κίνημα πρέπει να παρέμβει.
Απαιτούμε τα τεράστια αυτά ποσά να δοθούν για την ανακούφιση των πληγέντων σε Έβρο και Θεσσαλία.
 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου