Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

Διατεταγμένη Δολοφονία στην Λιβύη: Κανείς και καμία έξω από τα σύνορα!

Διατεταγμένη Δολοφονία στην Λιβύη: Κανείς και καμία έξω από τα σύνορα!


▸Μετά και την τραγωδία στη Λιβύη, να επιστρέψουν όλα τα στρατεύματα από το εξωτερικό

Το σύνθημα «Είμαστε παντού», το οποίο «λάνσαρε» το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), προβάλλοντας τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στις καταστροφές της Θεσσαλίας και τη στρατιωτικοποίηση της πολιτικής προστασίας, βρήκε την προέκτασή του στην «αποστολή αυτοκτονίας» στη Λιβύη, για να αποδείξει την αναβάθμιση του στρατηγικού ρόλου του ελληνικού κράτους.

Τα τυλιγμένα στη σημαία φέρετρα περιέχουν νεκρούς του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού και της εμπλοκής των Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Υπουργείο Άμυνας και ΓΕΕΘΑ απένειμαν τον ανώτατο βαθμό στα τρία στελέχη που σκοτώθηκαν στη Λιβύη, ενώ επέλεξαν το σενάριο του τροχαίου δυστυχήματος. Πολλοί μιλούν για επίθεση με αντιαρματική ρουκέτα ή δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο το λεωφορείο να είχε παγιδευτεί με εκρηκτικά. Τα δραματικά γεγονότα συνέβησαν σε μία περιοχή η οποία υποτίθεται ότι είναι υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του Χαφτάρ. Στην πραγματικότητα, εκεί έχουν βρει καταφύγιο δυνάμεις του ISIS, διακινητές μεταναστών και Ρώσοι μισθοφόροι.

Όλοι πλέον στις Ένοπλες Δυνάμεις, κυρίως οι νέοι Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠΟΠ) και στρατιωτικοί, κατανοούν ότι υποχρεωτικά, αν δεν δελεαστούν από τα ευρώ, θα συμμετέχουν σε πολεμικές αποστολές σε Αρμενία και Ουκρανία, Λιβύη και Μάλι. Η συμμετοχή και η εμπλοκή τους σε ιμπεριαλιστικές αποστολές θα πληρωθεί με το δικό τους αίμα.

Το σήμα του ΓΕΕΘΑ για την αποστολή στη Λιβύη κυκλοφορεί την Πέμπτη 14/9. Ζητά στελέχη του Υγειονομικού για να συμμετάσχουν σε αυτήν. Δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση. Επιλέγονται η επισμηναγός Ελευθερία Ανδρεαδάκη και η αντιπλοίαρχος Γλυκερία Μεμεκίδου, οι οποίες υπηρετούσαν στη Διεύθυνση Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ. Ο θάνατός τους έγινε fake news από το ΓΕΕΘΑ, το οποίο ήξερε τα πάντα από το μεσημέρι της Κυριακής 17/9, αλλά παραπλανούσε και καθησύχαζε, γιατί δεν έπρεπε να παραγκωνιστεί η συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Το αστικό σύστημα εξουσίας συμφωνεί ότι «η Ελλάδα πρέπει να βρίσκεται στη Λιβύη, πρέπει να έχει παρουσία και ρόλο εκεί». Εμείς απαιτούμε: Καμία αποστολή μέσων και προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων εκτός συνόρων, να επιστρέψουν τα στρατεύματα που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Καλούμε τη νεολαία να μην καταταγεί μισθοφόρος στρατιώτης ΕΠΟΠ, ΟΒΑ και στρατιωτικός. Να αποχωρήσουν από τις Ένοπλες Δυνάμεις που τους θέλουν «μπράβους» επιχειρηματιών, κρατικών και ιμπεριαλιστικών συμφερόντων, κυνηγούς προσφύγων και καταστολείς κοινωνικών κινημάτων. Το καθοριστικό είναι να συμβάλουμε στην ανάπτυξη κινήματος μέσα και έξω από τον στρατό, για το μπλοκάρισμα της μηχανής του πολέμου.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Πριν (23.09.23)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου