Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

Σχέδιο εκκένωσης 600.000 Αμερικανών από τη Μ. Ανατολή – Οι ΗΠΑ ανέπτυξαν 12 νέα Α/Α συστήματα και Μοίρα F-16 – Η Γαλλία έστειλε το FS Tonnerre

Σχέδιο εκκένωσης 600.000 Αμερικανών από τη Μ. Ανατολή – Οι ΗΠΑ ανέπτυξαν 12 νέα Α/Α συστήματα και Μοίρα F-16 – Η Γαλλία έστειλε το FS Tonnerre
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εκκενώνει διπλωματικό προσωπικό από το Ιράκ - Ακολουθεί Μπαχρέιν -Κουβέιτ
Σε κινήσεις που παραπέμπουν σε γενικευμένη ανάφλεξη στην Μέση Ανατολή, έναν Αρμαγεδδώνα, προχωρούν οι ΗΠΑ. Όπως παραδέχτηκε δημοσίως το Ισραήλ, η χερσαία επιχείρηση δεν ξεκίνησε ακόμη διότι οι ΗΠΑ δεν έχουν ολοκληρώσει τις προετοιμασίες τους.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, η κυβέρνηση Μπάιντεν εκπονεί σχέδιο εκκένωσης εκατοντάδων χιλιάδων Αμερικανών πολιτών από τη Μέση Ανατολή, εάν η αιματοχυσία στη Γάζα δεν περιοριστεί, σύμφωνα με τέσσερις αξιωματούχους που γνωρίζουν τον σχεδιασμό έκτακτης ανάγκης της κυβέρνησης των ΗΠΑ.Οι αξιωματούχοι, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας για τις λεπτομέρειες των εσωτερικών διαβουλεύσεων, δήλωσαν ότι οι Αμερικανοί που ζουν στο Ισραήλ και τον γειτονικό Λίβανο προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία, αν και τόνισαν ότι μια εκκένωση αυτού του μεγέθους θεωρείται το χειρότερο σενάριο.

Η αμερικανική κυβέρνηση, παρά τη σθεναρή δημόσια υποστήριξή της προς το Ισραήλ, ανησυχεί βαθύτατα από την προοπτική κλιμάκωσης και τις τελευταίες ημέρες έχει στρέψει την προσοχή της εν μέρει στην περίπλοκη επιμελητεία της απότομης μετακίνησης μεγάλου αριθμού ανθρώπων, σύμφωνα με τρία άτομα. εξοικειωμένοι με τις συζητήσεις.

Υπήρχαν περίπου 600.000 Αμερικανοί πολίτες στο Ισραήλ και άλλοι 86.000 πιστεύεται ότι βρίσκονταν στον Λίβανο όταν επιτέθηκε η Χαμάς, σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Όμως πλέον, η ανησυχία της αμερικανικής διοίκησης εκτείνεται πέρα ​​από αυτές τις δύο χώρες, καθώς αξιωματούχοι παρακολουθούν τις διαδηλώσεις στους δρόμους που έχουν εξαπλωθεί σε όλο τον αραβικό κόσμο, θέτοντας τόσο το προσωπικό των ΗΠΑ όσο και τους πολίτες στην περιοχή σε αυξημένο κίνδυνο.

Ανώτατοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ δεν θέλησαν να συζητήσουν δημόσια για τέτοιου είδους σχέδια έκτακτης ανάγκης, ελπίζοντας να αποφύγουν την πρόκληση πανικού μεταξύ των Αμερικανών στην περιοχή.

Αλλά η στάση τους έχει αλλάξει τις τελευταίες ημέρες για να μεταδώσει την αγωνία για άλλους δρώντες που μπαίνουν στη σύγκρουση.

Την περασμένη εβδομάδα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε μια συμβουλή προς όλους τους πολίτες των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο «να επιδείξουν αυξημένη προσοχή» λόγω «αυξημένων εντάσεων σε διάφορες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, ενδεχόμενων τρομοκρατικών επιθέσεων, [και] διαδηλώσεων ή βίαιων ενεργειών κατά πολιτών και συμφερόντων των ΗΠΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου