Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023

Μαχητικές διαδηλώσεις αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Χαλκίδα (φωτο-βίντεο)

Νέες πορείες αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκίδα και στην Πάτρα την Τετάρτη.

Δυναμική συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης πραγματοποίησαν το Σάββατο 21/10 το μεσημέρι από το άγαλμα Βενιζέλου η Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκης, ο Παλαιστινιακός Σύνδεσμος στη Βόρεια Ελλάδα καθώς και οργανώσεις/συλλογικότητες της πόλης. «Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό και τον αγώνα του για λευτεριά. Καλούμε τον λαό της Θεσσαλονίκης να εκδηλώσει την αλληλεγγύη του για να συνεχίσει ο Παλαιστινιακός λαό στην πάλη του για ελευθερία, ισότητα, δικαιοσύνη, ανεξαρτησία» τόνισαν οι διοργανωτές φωνάζοντας συνθήματα όπως «καμία συμφωνία, καμιά συμμετοχή, το κράτος του Ισραήλ δολοφονεί!». Το ΚΚΕ δεν στήριξε αυτή την πορεία αλληλεγγύης.

Μαζική ήταν η πορεία συμπαράστασης στη Παλαιστίνη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο κέντρο της Πάτρας. Στην διαδήλωση καλούσαν δεκάδες φορείς, οργανώσεις και σύλλογοι. Ιδιαίτερα μαχητική και διακριτή η παρουσία φοιτητικών συλλόγων όπως το Φ.Σ Βιολογικού, μαχόμενων σωματείων εργαζόμενων (ΣΕΡΕΤΕ κ.α) και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (ΝΑΡ-νΚΑ, Παρέμβαση, ΚΚΕ (μ-λ), ΛΑΕ (φωτογραφίες από Β.Α.ΣΥ ΕΑΑΚ)

Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και στα Τρίκαλα μετά από κάλεσμα αριστερών οργανώσεων με πολλούς πολίτες να συμμετέχουν με σύνθημα:
«Δεν υπάρχει ειρηνη xωρίς δικαιοσύνη, Λευτεριά στην Παλαιστίνη»

ΠΡΙΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου