Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023

Τρεις και ο κούκκος στο Λόχο Στρατηγείου, η παντελής αδιαφορία του Στρατηγείου και η αποδιοργάνωση του Γ' Σώματος

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Τρεις και ο κούκος στο Λόχο Στρατηγείου. 
Τους τελευταίους μήνες ο Λόχος Στρατηγείου περνάει δύσκολες καταστάσεις καθώς διαθέτει ελάχιστους ενεργούς στρατιώτες που κάνουν υπηρεσίες. 
Οι υπόλοιποι που αποτελούν δύναμη στο Λόχο είναι χωμένοι σε πόστα στο Στρατηγείο, ΚΕΠΙΚ, Εκκλησία κλπ. και δεν έχουν καμιά σχέση με τις υπηρεσίες του ΛΣ. 
Επομένως, ενώ η δύναμη των στρατιωτών του ΛΣ είναι μεγαλύτερη, η πραγματική δύναμη που κάνει υπηρεσίες είναι 10-11 στρατιώτες. 
Πλέον είναι γνωστό, όποιος πηγαίνει στο Λόχο Στρατηγείου, πηγαίνει μόνο για να χωθεί σε κάποιο πόστο που του έχουν υποσχεθεί οι Αξιωματικοί.
Επίσης, το Στρατηγείο δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την κατάσταση που κυριαρχεί στον Λόχο, αφού δεν κάνει καμιά κίνηση για να την αλλάξει προς το θετικό εδώ και αρκετούς μήνες. 
Από την άλλη πλευρά, η διοίκηση του Λόχου προσπαθεί να βελτιώσει προς το καλύτερο την κατάσταση, να στηρίξει τους στρατιώτες και να τους ξεκουράσει, μειώνοντας υπηρεσίες για να βγαίνουν κάποιοι εξοδούχοι, αλλά και πάλι παραμένει το πρόβλημα του μικρού αριθμού στρατιωτών. 
Και το χειρότερο: καθημερινά φεύγουν στρατιώτες είτε χρησιμοποιώντας τις υπόλοιπες άδειες τους (λογικό) είτε ως ενίσχυση σε φυλάκια και στρατόπεδα, με αποτέλεσμα ο αριθμός των εν υπηρεσία στο Λόχο στρατιωτών να είναι μονοφήψιος.

Η κατάσταση αυτή δεν βγάζει πουθενά. 
Η αδικία που υφίσταται ο Λόχος Στρατηγείου είναι φανερή αν λάβει κανείς υπόψη του άλλες μονάδες του Γ' Σώματος, όπως του ΤΥΠ ή των Διαβιβάσεων που μετρούν πολλούς στρατιώτες και αρκετούς εξοδούχους καθημερινά για τα σημερινά δύσκολα δεδομένα της περιόδου (ΤΥΠ, Διαβιβάσεις: 1-1 vs ΛΣ: 9-1). 
Τι πρέπει να γίνει για να αλλάξει η κατάσταση αυτή, να τρακάρει κάποιος στρατιώτης λόγω κούρασης από συνεχόμενες υπηρεσίες, όπως είχε γίνει το καλοκαίρι στο ΤΥΠ;
Μάλιστα, οι παραπάνω μονάδες περιμένουν αρκετούς νέους στρατιώτες σε άμεσο χρόνο σε αντίθεση με το ΛΣ που και αυτούς τους ελάχιστους που περιμένει θα τους διαθέσει σε πόστα και άλλες μονάδες.

Ήθελα να ήξερα το Στρατηγείο δεν ενημερώνεται για την κατάσταση του Λόχου ή παριστάνει πως δεν γνωρίζει; 
Μάλλον το δεύτερο...
Αυτό επίσης δείχνει πώς δεν υπάρχει ενδιαφέρον και αλληλοστήριξη ανάμεσα στις μονάδες του Γ' ΣΣ.
Ήδη οι στρατιώτες ετοίμασαν για να στείλουν επιστολή παραπόνων στο ΓΕΣ για να γίνει γνωστή η κατάσταση αυτή. 
Δεν υπάρχει περίπτωση οι στρατιώτες να συνεχίσουν να δέχονται αυτή την αδικία ή τα στελέχη του ΛΣ να ξεκινήσουμε να κάνουμε υπηρεσίες παρατείνοντας την άθλια κατάσταση αυτή
Το βέβαιο είναι ότι η τωρινή κατάσταση που υπάρχει στο Γ Σώμα δείχνει την έλλειψη οργάνωσης από την πλευρά των Αξιωματικών και την έλλειψη αντίληψης για το πώς θα διευθετούνται και θα μοιράζονται οι υπηρεσίες στις μονάδες του σώματος.

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτές τις καταγγελίες;
Τι απαντά η Διοίκηση του Γ Σώματος Στρατού;
Είναι γνωστό ότι το Γ Σώμα Στρατού είναι ένα τεράστιο πάρκινγκ βυσμάτων της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Αυτό που ενδιαφέρει τους Αξιωματικούς είναι να γεμίσουν τη ΛΑΦ Θεσσαλονίκης εν όψει της 28ης Οκτωβρίου.
Καλούμε τους συνφάνταρους να βγουν Παραπονούμενοι στην Αναφορά και να ζητήσουν Ακρόαση από τον Στρατηγό Διοικητή του ΓΣΣ.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου