Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

ΚΕΠΒ Θήβας: Απάνθρωπες συνθήκες επικρατούν για τους φαντάρους με Αδιάφορους θρασύδειλους Στρατιωτικούς

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Θα ήθελα να καταγγείλω τις απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν για τους φαντάρους στο ΚΕΠΒ Θήβας, στο οποίο, όπως φαίνεται, στοιβάζονται (κυριολεκτικά) πολύ περισσότεροι φαντάροι από όσοι μπορούν να φιλοξενηθούν.

Το νερό είναι μονίμως παγωμένο. 
Δεν υπάρχει στρατιώτης που να έχει κάνει μπάνιο με ζεστό ή έστω χλιαρό νερό. 
Απευθυνόμενος σε χαμηλόβαθμους Αξιωματικούς η απάντηση που συνεχώς λαμβάνω είναι ότι είμαστε πάρα πολλά άτομα και συνεπώς το νερό δεν επαρκεί. 
Στην πραγματικότητα βέβαια, το νερό δεν επαρκεί ούτε για λίγα άτομα, καθώς όπως ανέφερα κανείς ποτέ δε βρήκε ζεστό νερό. 
Ασχέτως αυτού, αναρωτιέμαι τι είδους απάντηση είναι αυτή που έλαβα. Από πού κι ως πού ευθυνόμαστε εμείς για το γεγονός ότι στοιβαζόμαστε εδώ πάρα πολλά άτομα; 
Αν ήταν επιλογή μας, θα ήμασταν στο σπίτι μας.
Η Αξιωματικός στην οποία απευθύνθηκα επιμένει ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα. 
Αυτό σημαίνει ότι παραμένουμε και θα παραμείνουμε εδώ για τις επόμενες εβδομάδες αναγκασμένοι να κάνουμε μπάνιο με παγωμένο (όχι κρύο) νερό, σε πλήρη αντίθεση με τους κρατούμενους στα σωφρονιστικά καταστήματα, οι οποίοι δικαίως έχουν ζεστό νερό, καθώς το αντίθετο θεωρείται απάνθρωπη μεταχείριση.
Αντί ο οποιοσδήποτε να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα των απάνθρωπων συνθηκών διαβίωσης, τα στελέχη αφιερώνουν 10 λεπτά στη βραδινή αναφορά για να μας αποκαλούν όλους "ψαρούκλες", συνεχόμενα, ασταμάτητα, και ουρλιάζοντας. 
Όταν συμβαίνει το παραμικρό παράπτωμα (πχ όταν κάποιοι ψιθυρίζουν), αφότου μας απειλήσουν ότι δε θα κοιμηθούμε (όλοι μας, όχι μόνο αυτοί που υπέπεσαν στο "παράπτωμα"), μας επισημαίνουν διαρκώς τόσο τα στελέχη γενικά όσο και ο διοικητής ότι απαιτούν από εμάς να έχουμε άψογη συμπεριφορά, τονίζοντας το επιχείρημα ότι και εκείνοι μας συμπεριφέρονται με υποδειγματικό τρόπο και δε μας προσβάλλουν. 
Ο υποδειγματικός τρόπος είναι προφανώς το "ψαρούκλες" που ανέφερα προηγουμένως καθώς και οι συνεχείς στερήσεις εξόδων. 
Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι δε στερούνται καμία ιδιαίτερη "έξοδο" οι τιμωρημένοι, καθώς είναι τόσο καλή η οργάνωση των στελεχών ώστε να χρειάζονται (2) ώρες προκειμένου να πάρουν ονομαστική αναφορά, (2) φορές προτού βγούμε, με αποτέλεσμα να μη μας μένει καθόλου χρόνος για την "έξοδο".
Ελπίζω η κατάσταση που περιγράφω να αλλάξει, αν και δεν είμαι αισιόδοξος, καθώς Αξιωματικός με περισσή θρασύτητα μου είπε "στείλε και στον Σπάρτακο, στείλε και στο ΓΕΣ, δε με νοιάζει".

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτές τις καταγγελίες;
Αδιάφοροι Αξιωματικοί, στρατιωτικοί που βρίζουν και ειρωνεύονται, παραβιάζοντας τα δικαιώματα των φαντάρων και τον Στρατιωτικό Κανονισμό.
Αλήθεια, αυτοί οι Αξιωματικοί πως αποφοίτησαν από την Σχολή Ευελπίδων;
Αυτοί δεν μπορούν να εφαρμόσουν ούτε τον Στρατιωτικό Κανονισμό. 
Ή αυτό που συμβαίνει είναι ότι ο Στρατός είναι μια γιάφκα αυταρχικών, κομπλεξικών, θρασύδειλων που ταπεινώνουν τον υφιστάμενο αλλά τρέμουν τον κάθε Ιεραρχικά Ανώτερο;
Ένας Ελληνικός Στρατός που σκοπό έχει την Υποταγή και Πειθάρχηση της  νεολαίας, την εκμετάλλευση και την καταπίεση.
Εμείς καλούμε τους συνφάνταρους να βγουν Παραπονούμενοι στο Διοικητή του ΚΕΠΒ Θήβας.
Τους καλούμε να Μην Εκτελούν Παράνομες Διαταγές.
Η Συλλογική Ποινή για Ατομικό Παράπτωμα είναι Παράνομη Διαταγή.
Να Απαιτήσουμε να ληφθούν μέτρα εναντίον του Στρατιωτικού.
 Συνάδελφοι, μόνο με Κίνημα Μέσα και Έξω από τον στρατό μπορούμε να Υπερασπιστούμε τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, να σταθούμε απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και τον φασισμό, τις ΗΠΑ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com 

1 σχόλιο:

  1. Ποτε δεν εβγαινα οταν ημουνα κεντρο αλλα μονο σαββατοκύριακο παλιοτερα αλλωστε η θηβα δεν εχει και πολλα να προσφέρει στην έξοδο

    ΑπάντησηΔιαγραφή