Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023

ΚΕΤΘ Αυλώνας: Σοκαριστική φωτογραφία ποντικού μέσα σε καζάνι φαγητού για τους φαντάρους

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Θα ήθελα να πω και εγώ με την σειρά μου ως στρατεύσιμος του ΚΤΕΘ Αυλώνα την εμπειρία μου όσο αφορά το στρατόπεδο και τις συνθήκες αλλά θα ήθελα να σας μιλήσω για μια μέρα που με στιγμάτισε.

Όλα τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν συγκεκριμένη ημερομηνία έχουν ως εξής: 
Στην πρωινή αναφορά μας ανάγκασαν να πάμε από κάθε θάλαμο (4) με (5) άτομα ανά θαλάμους στα μαγειρεία.
Γνωρίζοντας από τους προηγούμενους τι γίνεται εκεί μέσα όλοι μας είχαμε αυτή την δυσαρέσκεια και κανείς δεν ήθελε να πάει αλλά δυστυχώς έπρεπε.
Μπαίνοντας στην κουζίνα αντίκρισα ένα χάος. 
Ασχέτως αν δεν έχω επαφή με τον χώρο μπορώ εύκολα να καταλάβω αν ήταν βρωμιά ή σημάδι στο πάτωμα και πάει λέγοντας.
Κατά της 9:30 με 10:00 το πρωί μας έφεραν έναν μάγειρα ο οποίος είναι ο ΜΟΝΟΣ θετικός στην συγκεκριμένη περίπτωση, διότι ήταν και αυτός στρατιώτης ο οποίος προσπαθούσε με όλο το σύνολο.
Δεν υπήρχε Πουθενά έλεγχος για τα άτομα, που σημαίνει ότι κάποιοι φεύγανε και δεν γυρνούσαν ποτέ με αποτέλεσμα όλο το βάρος να πέφτει πάνω μας.
Τηγανίσαμε πατάτες σε άθλιο λάδι το οποίο βρομούσε άσχημα και ευτυχώς ο μάγειρας που μας είχε υπό παρακολούθηση, πρόλαβε το κακό μιας και στην μια φριτέζα, λόγω απειρίας, μας φούσκωσε το λάδι και βγήκαν έξω από την φριτέζα και μας προστάτευσε.
Σε αυτή την φάση να πούμε πως στο γραφείο καθόντουσαν αλλά (3) άτομα με την ιδιότητα του μάγειρα, αλλά Μόνο ο στρατιώτης μάγειρας έτρεχε ΓΙΑ ΟΛΑ.
Στα αυγά για την ομελέτα υπήρχαν τσόφλια από τα αυγά στον πάτο της κατσαρόλας, ενώ μύγες πετούσαν συνεχώς και κατσαρίδες να κόβουν βόλτες σαν να μην συμβαίνει τίποτε.
Σαπούνι για τους δίσκους δεν επαρκούσε και τα σφουγγάρια μαζί με τα σύρματα για το τρίψιμο ήταν σάπια.
Όπως και η σφουγγαρίστρα παλαιών ετών.
Προς την καθαριότητα της κουζίνας λάβαμε την εντολή να μαζέψουμε τα πάντα μαζί και κάτι αυγοθήκες όπου δεν ενημέρωσαν κανέναν ότι δεν έπρεπε να τα πετάξουμε. Και λάβαμε την εντολή να ψάξουμε στα σκουπίδια για να βγάλουμε δύο αυγοθήκες αλλά ο στρατιώτης μάγειρας που μας επιτηρούσε νομίζω κατάλαβε την κατάσταση και το ανέλαβε ο ίδιος το ζήτημα.

Τέλος να αναφέρω πως είδα με τα μάτια μου τον μάγειρα που μας επιτηρούσε, να πέφτει δύο φορές, χάνοντας την ισορροπία του από την ορθοστασία, ενώ οι υπόλοιποι μάγειρες καθόντουσαν στο γραφείο τους, αφήνοντας την μοίρα της κουζίνας σε έναν στρατιώτη, να είναι παντού και να ελέγχει 30 άτομα.
Ήρθε ασθενοφόρο για να βράσουμε ρύζι λαπα για έναν ασθενή στα ΣΤΕΠ. Αλλά ασθενοφόρο για να πάρει τον άνθρωπο που ήταν στο πόδι 10 ώρες και δεν μπορούσε να περπατήσει, του είπαν πως δεν γίνεται και ότι θα έπρεπε να πάει με τα πόδια ως εκεί.
Πραγματικά σοκαριστικά όταν τον είδα να τον κουβαλάνε δύο άτομα προς τον θάλαμο του, ανήμπορο να περπατήσει, επειδή κάποιοι άλλοι καθόντουσαν και δεν τους ένοιαζε τίποτε από το να βγει το φαγητό όσο χάλια και αν έβγαινε.
Μου έχει μείνει τραύμα και μόνο στην ιδέα ότι η υγεία μας μετράει λιγότερο από μια μερίδα ρύζι...

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτή την καταγγελία;
Τι απαντά ο Ταξίαρχος Διοικητής του ΚΕΤΘ για όλα αυτά;
Υπάρχουν στρατιωτικοί μάγειρες και τι κάνουν;
Υπάρχουν Αξιωματικοί Επόπτες των μαγειρείων και των εστιατορίων και τι κάνουν;
Υπάρχει έλεγχος των πρώτων υλών;
Οι γονείς και οι συνφάνταροι απαιτούν απαντήσεις.
  ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΣΤΟΛΑ ΖΟΜΠΙ
Απαιτούμε ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos@hotmail.com   

1 σχόλιο:

  1. Άνοιξαν τα κέντρα χωρίς πρωσοπικω τα μαγειρεία είπα ξανά είναι παντού τα ίδια χάλια ενδιαφέρον μηδέν μόνο όταν ερχέρχε κάποιος τρέχουν να βελτιώσουν τα πραγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή