Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «Ψαρά»!

Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «Ψαρά»!

▸Καμία συμμετοχή και εμπλοκή στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ισραήλ

Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αποστολή της φρεγάτας «Ψαρά» του Πολεμικού Ναυτικού, από την Τρίτη 10/10 και για τις επόμενες 30 ημέρες τουλάχιστον, στην νοτιοανατολική Μεσόγειο. Σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση και την στρατιωτική ηγεσία, η συγκεκριμένη φρεγάτα εντάχθηκε στην Μόνιμη Συμμαχική Ναυτική Δύναμη 2 (SNMG-2) και θα λάβει μέρος σε ασκήσεις στην ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα, τονίζουν ότι δεν έχει υποβληθεί αίτημα για συνοδεία του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS Gerald R. Ford, το οποίο έχουν στείλει οι ΗΠΑ στην περιοχή, από την SNMG-2.

Από πλευράς μας θεωρούμε ότι μόνο τυχαία δεν είναι η έντονη δραστηριότητα πολεμικών πλοίων του ΝΑΤΟ στην περιοχή, την συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Αντιθέτως έχει ως σκοπό, το ΝΑΤΟ να δώσει δυναμικό «παρών» στις θαλάσσιες περιοχές Ισραήλ και Λιβάνου, προσφέροντας κάλυψη στον ισραηλινό στρατό. Μια τέτοια αποστολή ουσιαστικά αποτελεί στήριγμα στα εγκλήματα του κράτους-τρομοκράτη Ισραήλ και των δολοφονικών επιθέσεων απέναντι στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό και την ισοπέδωση της λωρίδας της Γάζας.
Το Δίκτυο «Σπάρτακος» καλεί τους συνάδελφους ναύτες και το μόνιμο προσωπικό της φρεγάτας «Ψαρά» να αντισταθούν και να αρνηθούν κάθε συμμετοχή-εμπλοκή τους στον νέο βρώμικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Μέση Ανατολή. Μας όρκισαν να υπερασπίζουμε την άμυνα της χώρας και όχι να στρέψουμε τα όπλα που μας δόθηκαν εναντίον του κατακτημένου λαού της Παλαιστίνης, ο οποίος βιώνει την μακρόχρονη κατοχή, εκμετάλλευση, καταπίεση από το κράτος του Ισραήλ.

Δεν θα συμβάλλουμε εμείς στην εξόντωση του λαού της Παλαιστίνης που υλοποιεί ο στρατός του Ισραήλ, μια πρωτοφανή γενοκτονία η οποία συντελείται με την στήριξη των κρατών της ιμπεριαλιστικής Δύσης.

Στεκόμαστε ενάντια στους άξονες του πολέμου Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ που οικοδόμησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα στρατηγικά συμφέροντα της άρχουσας τάξης, τα κέρδη των εφοπλιστών και των επιχειρηματιών του τομέα ενέργειας.

Απαιτούμε να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «Ψαρά» του Πολεμικού Ναυτικού μαζί με όλο το προσωπικό της. Να μην εμπλακεί άλλη φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού όπως σχεδιάζεται. Καμία συμμετοχή και εμπλοκή στη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης που σχεδιάζουν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ισραήλ καθώς και στη γενίκευση του πολέμου εναντίον λαών της Μέσης Ανατολής. Να κλείσει η βάση της Σούδας που αποτελεί κρίσιμος πυλώνα των επεμβάσεων των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή.

Ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει. Οι Παλαιστίνιοι πρέπει να απελευθερωθούν και να δικαιωθεί ο μακροχρόνιος αγώνας τους. Είναι χρέος του αντιπολεμικού κινήματος να παλέψει του Παλαιστινιακού λαού.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Πριν (21.10.23)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου