Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

Μεγάλη στρατιωτική κινητοποίηση της Αιγύπτου και προσομοίωση σύρραξης με IDF – Κάϊρο προς Ισραήλ: “Αιτία πολέμου ο εκτοπισμός των Παλαιστινίων στο Σινά”

Μεγάλη στρατιωτική κινητοποίηση της Αιγύπτου και προσομοίωση σύρραξης με IDF – Κάϊρο προς Ισραήλ: “Αιτία πολέμου ο εκτοπισμός των Παλαιστινίων στο Σινά”
Αναπτύσσονται ισχυρές αιγυπτιακές δυνάμεις σε Σινά και Ράφα
H Αίγυπτος ξεκίνησε μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις οι οποίες προσομοιώνουν πόλεμο με το Ισραήλ στην περιοχή του Σινά ενώ παράλληλα έθεσε σε κόκκινο συναγερμό Μοίρες της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η κινητοποίηση των Αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων κρίθηκε απαραίτητη μετά το κοινό τελεσίγραφο Αλ Σίσι και Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β προς το Ισραήλ.

Η εκτόπιση εκατοντάδων χιλιάδων Παλαιστινίων προς το Σινά είναι “κόκκινη γραμμή” για το Κάϊρο.

Οι Αιγύπτιοι υπενθυμίζουν την πρόσφατη ρήση του Αλ Σίσι “δεν θα αφήσουμε το Σινά σε κανέναν. Είτε το Σινά θα είναι αιγυπτιακό είτε θα πεθάνουμε”.
Χτες οι ηγέτες της Αιγύπτου και της Ιορδανίας απέρριψαν κάθε απόπειρα αναγκαστικής εκτόπισης των κατοίκων της Γάζας στις αντίστοιχες χώρες τους και τόνισαν ότι “εάν ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς δεν σταματήσει, ολόκληρη η περιοχή θα βυθιστεί σε μια καταστροφή”.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η Αίγυπτος εξέλαβε τον προχτεσινό βομβαρδισμό του συνοριακού περάσματος της Ράφα ως “πολεμική ενέργεια εναντίον της Αιγύπτου”.

Μάλιστα υπάρχουν κάποιες πληροφορίες- που δεν επιβεβαιώνονται ακόμη- που αναφέρουν ότι ο ισραηλινός πύραυλος έπεσε εντός αιγυπτιακού εδάφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου