Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

616 M/Κ ΤΠ Νεοχώρι Έβρος: Πεινούν πολύ οι άυπνοι, παγωμένοι και εξαντλημένοι φαντάροι

3η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ από το 616 M/Κ ΤΠ Νεοχώρι Έβρος…
Καλύτερα να έπαιρνα αναβολή και να έμπαινα μετά από ποσά χρόνια στρατό ή ακόμα καλύτερα να έμπαινα Ο.Υ.Κ. που τουλάχιστον εκεί θα ήξερα γιατί τα περνάω όλα αυτά. 
Καταλαβαίνω πως ο αρμόδιος Αξιωματικός θέλει να κάνει καριέρα, αλλά ο άνθρωπος θέλει να κάνει καριέρα πάνω από τα κουφάρια μας. 
Ας εξαιρέσω που λόγο επιθεώρησης αντί για μεσημεριανή εκπαίδευση όπλων και αποστολών, κάνουμε εκπαίδευση στο πόσο καλά μπορούμε να τρίψουμε με τα χέρια μας τα πλακάκια της τουαλέτας και στο πόσο μπορούμε να λειτουργούμε σαν χαμάλια, κάνοντας αγγαρείες και κουβαλώντας βαριά αντικείμενα.
Χαλώντας την ελάχιστη ενέργεια που μας έχει απομείνει, διότι μην ξεχνάμε ο ύπνος δεν επαρκεί καθόλου.
Φτάσαμε σε σημείο να θεωρούμε τις (4) ώρες ύπνου ως έναν ”βασιλικό” ύπνο λόγο εκπαίδευσης ( χαμαλίκια, δουλειές ) και επειδή παίρνουν αργά αναφορά τα στελέχη και χάνουμε και από εκεί πολύτιμες ώρες ύπνου. 
Θα το έλεγα "θέμα φαγητού", αλλά προτιμώ να το πω θέμα επιβίωσης, καθώς κάνουνε περικοπές από την κουζίνα ώστε να φτιάξουν το στρατόπεδο, για να είναι έτοιμο για την επιθεώρηση του ΓΕΠΣ. 
Ως γνωστόν ένα όμορφο στρατόπεδο αξίζει πιο πολύ από τις ψυχές των παιδιών που άφησαν την οικογένεια, την ψυχολογία και τα λεφτά τους για να υπηρετήσουν την πατρίδα. 
Γελοίες μερίδες, γελοία ποιότητα φαγητού, αλλά παρ' όλα αυτά στην κουζίνα μέσα υπάρχει η ευχάριστη παρέα από κάτι άκακα, γεμάτα μικρόβια ποντίκια, να τρέχουν από εδώ και από εκεί. 
Τώρα τον χειμώνα υποφέρουμε από το κρύο καθώς μόνο ένας θάλαμος έχει κλιματισμό και οι άλλοι έχουν μόνο καλοριφέρ, τα οποία όταν ανάβουν, ανάβουν μόνο συγκεκριμένες ώρες. 
Αν είσαι τυχερός και δεν έχεις υπηρεσία τις ώρες κρύου τότε θα ζεσταθείς. Στις υπηρεσίες κρυώνουμε, πεθαίνουμε από το κρύο, κοντεύουμε να αρρωστήσουμε όλοι μας. 
Τα χαμηλόβαθμα στελέχη έφτασαν σε σημείο να σχολάν μέχρι και 22.00 το βράδυ.
Προφανώς μην μιλήσω για χρωστούμενες απαλλαγές γιατί το θέμα θα πάει άλλου, χωρίς τις διπλές υπηρεσίες που κάνουν τα ακόμα πιο χαμηλόβαθμα στελέχη. 
Το μόνο που ζητάμε είναι κατανόηση.
Αφήσαμε τις οικογένειες μας πίσω και πεινάμε, πεινάμε πολύ. 
Θέλουμε ξεκούραση και κυρίως θέλουμε όχι να μας αντιμετωπίζεται σαν στρατιώτες, διότι αυτό θα είναι πολύ για εσάς, αλλά σαν ανθρώπους που ήρθαν ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ να υπηρετήσουν την πατρίδα. 
Εσείς μπορεί να πηγαίνετε σπίτι σας, να τρώτε το ζεστό φαγάκι σας, να είστε με την οικογένεια σας και να ξαπλώνετε στο ζεστό κρεβατάκι σας, αλλά εμείς είμαστε κάθε μέρα στην κόλαση.
Περιμένοντας να απολυθούμε καθώς ακόμα και για τις άδειες δεν μας αφήνουν να τις πάρουμε όποτε εμείς θέλουμε και μπορούμε.
Τα κανονίζουν όλα αυτοί και απλά μας ενημερώνουν 1-2 μέρες πριν για το πότε θα τις πάρουμε. 
Απαιτούμε την παρέμβαση της Ιεραρχίας;

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτές τις καταγγελίες;
Ο Ταξίαρχος τι κάνει;
Ο Στρατηγός του ΔΣΣ δεν βλέπει τις καταγγελίες;
Γιατί δεν παρεμβαίνει;
Δεν τον αφορούν τα προβλήματα που βιώνουν οι συνφάνταροι;
Καλούμε τους συνφάνταρους να βγουν Παραπονούμενοι στην Αναφορά και να ζητήσουν Ακρόαση από το Διοικητή και την Ιεραρχία.
Συνάδελφοι μόνο αν αγωνιστούμε με το ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ μπορούμε να δικαιωθούμε.
Συνάδελφοι μόνο με κίνημα Μαζικό μέσα και έξω από τον Στρατό μπορούμε να Υπερασπίσουμε τα Δικαιώματα του Φαντάρου πολίτη με στολή.
Μια προσπάθεια που είναι άμεσα συνδεδεμένη με το Αντιπολεμικό κίνημα.
Μας λιώνουν και μας ταπεινώνουν προκειμένου να μας κάνουν Αναλώσιμους στον Ελληνο-Τουρκικό ανταγωνισμό, για να κυνηγάμε πρόσφυγες-μετανάστες, να συμμετέχουμε-εμπλεκόμαστε στο βρώμικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διεξάγουν ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ σε Ουκρανία και Ισραήλ.

  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

diktiospartakos.blogspot.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου