Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023

616 Μ/Κ ΤΠ: Μα τι θέλουν τέλος πάντων, να Αυτοκτονήσει φαντάρος:

άλλη μια ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Τις τελευταίες εβδομάδες στρατιώτες και στελέχη καλούνται να ανταπεξέλθουν σε απάνθρωπα προγράμματα καθημερινά, σε βάρος ακόμα και της ίδιας τους της υγείας.
Με την εξάντληση και την αγανάκτηση να αποτελούν μόνιμα στοιχεία της καθημερινότητας τους. 
Συγκεκριμένα, από τις πρώτες πρωινές ώρες κάθε μέρα οι στρατιώτες ξεκινούν να καταπιάνονται με δουλειές ως άλλοι χαμάληδες, καλούμενοι να διεκπεραιώσουν δουλειές που θα έπρεπε να έχουν διευθετηθεί μήνες τώρα μαζί με στελέχη.
Ενώ με την περάτωση των εργασιών η μόνη ανταμοιβή που τους αναλογεί, πέρα από την επίκριση για το αποτέλεσμα, είναι ένα πιάτο μέτριο ή και έλλειπες φαΐ, ίσα να τους κρατήσει για να αλλάξουν πόστο αγγαρείας η οποία θα διαρκέσει ως το απόγευμα όπου και αναλαμβάνουν πολλοί αμέσως υπηρεσία. 
Η θέρμανση πρακτικά ανύπαρκτη στους θαλάμους (πλην ενός με δυο κλιματιστικά) μας και το καλοριφέρ ανάβει μερικές ώρες την ημέρα σπαστά.

Η λέξη ύπνος απαγορεύεται να περάσει από το μυαλό των στρατιωτών μέσα στη μέρα μιας και δεν υπάρχει κενός χρόνος παρά μερικών ωρών (4 αν είναι κανείς τυχερός) την νύχτα ανάμεσα στις υπηρεσίες, ενώ και η παραμικρή απόκλιση μπορεί να επισύρει ποινή. 
Και όλα αυτά εν όψει επιθεώρησης από τον ΓΕΠΣ. 
Η διοίκηση εθελοτυφλεί στις συνθήκες που επικρατούν ως τώρα. 
Δουλειά μηνών δεν θα περατωθεί εντός δυο εβδομάδων στις πλάτες κληρωτών στρατιωτών οι οποίοι, ελπίζοντας σε καλύτερη μεταχείριση, εκτελούν και δουλεύουν αγόγγυστα 8 και 10 ώρες την ημέρα αγγαρεία. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ξανά πως τον τελευταίο μήνα με αφορμή την επερχόμενη επιθεώρηση, παρατηρήθηκε να κόβονται άδειες και απαλλαγές, ενώ ακόμα και η επιλογή ημερών άδειας έχει καταστεί πονοκέφαλος.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε με την σειρά μας πως ως στρατιώτες είμαστε άνθρωποι που βρισκόμαστε εδώ όχι από επιλογή αλλά από καταναγκασμό. 
Δεν κερδίζουμε τίποτε, η δουλειά μας δεν έχει αντίκρυσμα. 
Δεν έχουμε το προνόμιο να πηγαίνουμε κάθε βράδυ σπίτι μας, στο ζεστό κρεβάτι με ένα πιάτο φαΐ να περιμένει. 
Κάθε μέρα που ξεκινάει βλαστημάμε για το τι θα έρθει.

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτή την καταγγελία;
Θυμίζουμε τις χθεσινές ανακοινώσεις του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:


ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

diktiospartakos.blogspot.com  

1 σχόλιο:

  1. Κοντεύει να περάσει 10ετια από την απαλλαγή μου (μετά από μισή θητεία) και με θλίψη διαπιστώνω ότι αντί για καλύτερα, η κατάσταση έχει χειροτερέψει.

    Έχω ξαναγράψει για τις ελλείψεις βασικών πραγμάτων στον ΕΣ (καλές εγκαταστάσεις, επαρκής χρόνος ξεκούρασης, καλές και ποιοτικές μερίδες φαγητού σε όλες τις μονάδες, χρόνος για γυμναστική, διάβασμα κ.α.). Ότι ισχύει σε κάθε σύγχρονο δυτικό στρατό. Αυτονόητα πράγματα που στην Ελλάδα χρειάζεται καταγγελία στο ίντερνετ μήπως και βελτιωθεί κάτι. Όχι μόνο δεν διορθώνουν τίποτα αλλά η νοοτροπία τους είναι συνταγή κατάθλιψης και καταστροφής.

    Ο επαρκής χρόνος ξεκούρασης, η γυμναστική και το καλό φαγητό είναι παράγοντας ηθικού. Όχι μόνο στον στρατό αλλά γενικά. Δεν χρειάζεται να είσαι ψυχολόγος ή ψυχίατρος για να το καταλάβεις αυτό. Κάποιοι στον ΕΣ επιμένουν να μην το καταλαβαίνουν και να μένουν μόνο στα λόγια και τις αφίσες όταν ζορίζονται από κοινωνικές ομάδες.

    Όταν δεν τα εξασφαλίζει αυτά μια υπηρεσία, είναι συνταγή για κατάθλιψη, νεύρα κτλ. Και στη συνέχεια πάντα προσπαθούν τα ατυχήματα, τα δυστυχήματα, τις αυτοκτονίες, τις νοσηλείες στα στρατιωτικά νοσοκομεία για διάφορα προβλήματα υγείας ή ακόμα και τις επιθετικές συμπεριφορές να αποδείξουν ότι δεν ευθύνεται η υπηρεσία αλλά παράγοντες άσχετοι με αυτή.

    Η βάση όλων των προβλημάτων έχει να κάνει με τον ύπνο, το φαγητό, τη γυμναστική και την έλλειψη εκπαίδευσης σε αντικείμενα που ο φαντάρος θα νιώθει χρήσιμος και θα αποκτά αυτοπεποίθηση. Αντικείμενα όχι μόνο στρατιωτικά αλλά που θα του είναι χρήσιμα και στην πολιτική του ζωή (πχ πιστοποίηση πρώτων βοηθειών, ναυαγοσωστικής κ.α.)

    Θέλουν ανθρώπους χαμάληδες και σκοπετανθρώπους. Αυτό ακόμα κι από την καθαρά στρατιωτική οπτική δεν λέγεται καν στρατιωτική θητεία!

    Τα προβλήματα δεν πρέπει να τα κρύβουμε κάτω από το χαλί. Αυτό δεν ισχύει μόνο για το στρατό. Είδαμε τα αποτελέσματα του κρυψίματος κάτω από το χαλί με το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

    Και μην αρχίσουν τα δήθεν εθνικοπατριωτικά του τύπου:

    Έλα μωρέ να σκληραγωγηθούν, στρατιώτες είναι κτλ.

    Οι στρατιώτες σε όλους τους σύγχρονους Δυτικούς στρατούς τρέφονται σωστά, γυμνάζονται σωστά, η φυσική κατάσταση βελτιώνεται με πρόγραμμα, έχουν κι άλλες δραστηριότητες. Για να μπορούν να είναι ισορροπημένοι άνθρωποι. Εκτός αν στο ΓΕΣ έχουν πρότυπο τις Αφρικανικές πολιτοφυλακές.

    Αυτό το πράγμα να χρειάζονται καταγγελίες στο ίντερνετ για τα αυτονόητα πράγματα με βάση ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ, θα πρέπει να σταματήσει στην Ελλάδα. Όχι κλείνοντας το Δίκτυο Σπάρτακος ή οποιαδήποτε άλλη σελίδα αναδεικνύει τα προβλήματα αλλά πολύ απλά ΔΙΟΡΘΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή