Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Κηφισιά: Πολιτοφυλακή «αγανακτισμένων» και χαφιεδισμός

▸Αποτροπιασμό και οσμή εκφασισμού προκαλεί ρεπορτάζ της εφημερίδας Καθημερινή για τη δράση «ομάδας εθελοντών επιτηρητών νεανικής παραβατικότητας» με το όνομα Kifisia Watch.

Πρόκειται για μια άτυπη ομάδα πολιτοφυλακής γονιών και δημοτών που επιδίδεται σε νυχτερινές περιπολίες στο πρότυπο του ακροδεξιού θεσμού «παρατηρητήρια γειτονιών των ΗΠΑ» (που έχουν συνδεθεί ακόμα και με δολοφονίες μαύρων εφήβων).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η ομάδα δίνει την εντύπωση ότι είναι έτοιμη να επέμβει και να πάρει τον νόμο στα χέρια της σε κάποιο έκτακτο περιστατικό αν και φυσικά οι υπεύθυνοι το αρνούνται. Υποστηρίζουν ότι απλώς επικοινωνούν με τις αρχές και στέλνουν φωτογραφίες υπόπτων παραβατών!

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί σύμφωνα με τους αγανακτισμένους Κηφισιώτες απάντηση στην… «εισβολή» στην Κηφισιά νεαρών ατόμων από υποβαθμισμένες γειτονιές και τα αυξημένα περιστατικά κλοπών και βίας που έχουν καταγραφεί στην περιοχή.
Το πιο ανησυχητικό είναι ότι αυτή η επικίνδυνη κίνηση έχει ανοιχτή γραμμή με τις αστυνομικές αρχές, έχει πραγματοποιήσει συναντήσεις με στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και διεκδικεί την ενίσχυση του ΑΤ Κηφισιάς.
Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Πριν (25.11.23)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου