Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

Πλημμυρισμένη βάση Αεροπορίας Στρατού Στεφανοβίκειο: Αντί να λογοδοτήσουν ΓΕΕΘΑ-ΓΕΣ κάνουν ΕΔΕ για να Τιμωρήσουν τους υπεύθυνους των φωτογραφιών

Με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ και του Υπουργείου Άμυνας δεν έχει αποδοθεί και δεν θα αποδοθεί καμιά ευθύνη στην Στρατιωτική Ηγεσία για την πλημμύρα της βάσης της 1ης Ταξιαρχίας της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο.
Από τη πρώτη στιγμή επικράτησε Ομερτά, με πρώτιστο ενδιαφέρον του ΥΠΕΘΑ και του ΓΕΕΘΑ να μην πληροφορηθεί ο λαός μας το μέγεθος της πολύ μεγάλης καταστροφής.
Το πλέγμα της συγκάλυψης έσπασαν οι αποκαλυπτικές φωτογραφίες που φανέρωσαν τα ελικόπτερα να κολυμπούν, αλλά και τις εγκαταστάσεις των επισκευών όπου βρίσκονταν ελικόπτερα, πανάκριβα μηχανήματα  και υλικά να πλέουν στο νερό!
Αυτό εξόργισε την Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και διέταξαν EΔΕ για να βρουν ποιος στο στρατόπεδο, φωτογράφησε τα ελικόπτερα τα βυθισμένα στο νερό και τα δημοσίευσε.
Στην συνέχεια, οργανώθηκε επιχείρηση ανάσυρσης, περισυλλογής και μεταφοράς υλικών από τις πλημμυρισμένες εγκαταστάσεις της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1 ΤΑΞΑΣ) στο αεροδρόμιο του Στεφανοβικείου που έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αφού η βάση αποκλείστηκε σε απόσταση (5) χλμ. προκειμένου να μην υπάρξουν νέες φωτοραφίες.
Ολιγομελείς ομάδες στρατιωτικού προσωπικού και όχι μόνο, προσεγγίζουν, ακόμη και με τη χρήση λέμβων τις εγκαταστάσεις με σκοπό την περισυλλογή υλικών τα οποία στη συνέχεια μεταφέρονται εκτός του αεροδρομίου.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες "φαίνεται ότι η επιχείρηση «ναυαγιαίρεσης» διεξάγεται χωρίς την επιτόπια παρουσία στρατιωτικού εισαγγελέα ο οποίος θα έπρεπε να καταγράφει αναλυτικά το είδος και την κατάσταση των υλικών που περισυλλέγονται ώστε να καταστεί δυνατός ο ακριβής υπολογισμός της ζημίας του Ελληνικού Δημοσίου, να αποδοθούν ευθύνες και να γίνουν οι καταλογισμοί. Εξάλλου αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η στρατιωτική ηγεσία να γνωρίζει ακριβώς πόσα και ποια από τα ελεγχόμενα και μη ελεγχόμενα υλικά που έχουν χρεωθεί στις γενικές διαχειρίσεις των μονάδων της 1ης ΤΑΞΑΣ έχουν περισυλλεχθεί και σε ποια λειτουργική κατάσταση βρίσκονται".

Από την άλλη μεριά δημοσιογραφικές αναρτήσει θέτουν ερωτήματα που προηγουμένως έχει αναδείξει και το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: 

>Πόσες φορές και από ποια προϊστάμενα κλιμάκια διοίκησης ζήτησε με σήματα της η 1η ΤΑΞΑΣ άδεια για την έγκαιρη μεταστάθμευση των ελικοπτέρων της; 
Υπήρξε απάντηση στα σήματα και εάν ναι, πότε;
>Το περιεχόμενο αλλά και τη σημασία της ακόλουθης αριθμητικής ακολουθίας: 3 – 6 – 19 – 20
>Σε τι αντιστοιχεί ο αριθμός 35;
>Πόσο έντονο πρόβλημα είναι η διαθεσιμότητα των χειριστών της Αεροπορίας Στρατού σε συγκεκριμένους τύπους ελικοπτέρων;

Όλα αυτά τα ερωτήματα μένουν αναπάντητα, ενώ ο ΑΓΕΕΘΑ Φλώρος περιορίζεται σε Μιλιταριστικές Επιδείξεις και κατασκευή πανάκριβων και εξίσου προκλητικών στρατιωτικών μνημείων που κανείς δεν έχει ανάγκη.
Παρά μόνο η Υστεροφημία του...
Βεβαίως ο ΑΓΕΕΘΑ αφήνει έργο πίσω του:
τους πέντε (5) νεκρούς στη Λιβύη...
την ανατιναγμένη αποθήκη πυρομαχικών στην Νέα Αγχίαλο...
τα κατεβασμένα μανίκια στις στολές...
τη μεταφορά πυρομαχικών μέσα στις φλόγες...
την αποστολή των S 300 στη Σαουδική Αραβία για να προστατεύει τις εγκαταστάσεις της ARAMCO και του πολυτελούς εμπορικού κέντρου...
τις παρακολουθήσεις του από την ΕΥΠ...
τη μεταφορά πολεμικών μέσων και πυρομαχικών από τα νησιά του Αιγαίου στην Ουκρανία...
τα σκουλήκια στο φαγητό των φαντάρων...
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ!

  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com 

1 σχόλιο:

  1. Δυστυχώς τον φλώρο τον καλύπτουν οι ίδιοι οι πολιτικοί και οι πολιτικές δυνάμεις το επικρατούν αυτή τη στιγμή στην εποχή διαφορετικά θα είχαν αποκαλυφθεί όλες οι ζημιές, όλες οι ελλείψεις και όλες τις παραλείψεις. Να ζήσεις ρε ΓΕΕΘΑ?!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή