Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023

466 ΤΔΒ: Είναι Λύση η Αυτοκτονία; Χάλια φαγητό, μεγάλο χώσιμο, βυσματοκρατία και αδικίες από Ανώτερο Αξιωματικό

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Απαρχαιωμένες αντιλήψεις και κατά συνέπεια τακτικές μερίδας Αξιωματικών που σκοπό έχουν να κερδίσουν βαθμούς στις πλάτες των στρατιωτών. 
Το 466 ΤΔΒ είναι ένα αγκάθι στα στρατόπεδα της Αθήνας. 
Να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχει να κάνει με τις υπηρεσίες. 
Με χουντικό τρόπο απαγορεύτηκαν τα υπηρεσιακά σημειώματα ακόμα και για σοβαρούς λόγους, όπως για παράδειγμα νοσηλεία σε νοσοκομείο. 
Αξιωματικοί του Τάγματος ενδιαφέρονται μόνο για την εικόνα του στρατοπέδου και όχι για τα δικαιώματα των φαντάρων. 
Οι στρατιώτες έρχονται σε δεύτερη μοίρα καθώς καλούνται να θυσιάσουν την σωματική και την ψυχική τους υγεία προκειμένου να καθαρίζουν κάθε μέρα, όχι μόνο το στρατόπεδο αλλά και πάρκα εκτός της δικαιοδοσίας της ΑΣΔΥΣ, προκειμένου Ανώτερος Αξιωματικός να έχει καλό πρόσωπο απέναντι στα υψηλόβαθμα στελέχη. 
Ένα τρανό παράδειγμα της αδιαφορίας συγκεκριμένων Αξιωματικών του Τάγματος είναι το φαγητό το οποίο σερβίρεται καθημερινά στους στρατιώτες θητείας. 
Ένα αίσχος που ούτε τα γουρούνια δεν θα έτρωγαν. 
Παγωμένο, κακομαγειρεμένο, σκληρό κρέας και άβραστα συνοδευτικά (πατάτες ή ρύζι συνήθως), χωρίς ίχνος σαλάτας ή γλυκού, με κακής ποιότητας πρώτη ύλη. 
Αυτό όμως δεν έχει να κάνει με την εικόνα του στρατοπέδου αλλά με την υγεία των στρατιωτών, οπότε έρχεται σε δεύτερη μοίρα. 
Το αποτέλεσμα είναι στρατιώτες που φοβούνται να φάνε, οπότε μένουν νηστικοί ή οι πιο θαρραλέοι να παθαίνουν γαστρεντερίτιδες.
Γαστρεντερίτιδες και αρρώστιες τις οποίες καλούνται να περάσουν στα κρεβάτια του στρατοπέδου, καθώς οι ελεύθεροι υπηρεσίες ζουν υπό την απειλή πως αν αρρωστήσουν και δεν είναι σε κατάσταση νοσηλείας θα πρέπει να περάσουν τον χρόνο που είναι άρρωστοι στο στρατόπεδο και όχι σε ήρεμο κλίμα όπως κατ' οίκον. 
Με λίγα λόγια τους βάζουν να διαλέξουν ανάμεσα στην αρρώστια και στο να αναγκάσουν κάποιο συνφάνταρο τους να μείνει μέσα, κάνοντας τη δικιά του υπηρεσία, ενώ αυτοί θα πρέπει να είναι μέσα άρρωστοι.
Με αποτέλεσμα άρρωστοι στρατιώτες να αναλαμβάνουν ένοπλες υπηρεσίες προκειμένου να προστατέψουν τους εξοδούχους φίλους τους, γιατί ποιος ο λόγος να μείνουν και οι 2 μέσα; 
Ή όπως θα έλεγαν οι ίδιοι: αφού μέσα θα μείνω γιατί να χώσω και κάποιον άλλο. 
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να καταγγείλω τις εξοντωτικές επιθεωρήσεις στις οποίες υποβάλλονται οι οπλίτες θητείας. 
Κάθε μέρα επιθεώρηση με τον φόβο ότι η παραμικρή απόκλιση από την προβλεπόμενη εικόνα που έχουν στο μυαλό τους Ανώτεροι Αξιωματικοί  θα επιφέρει κρατήσεις και φυλακές. 
Το αποκορύφωμα αυτής της παράνοιας έρχεται κάθε Παρασκευή όπου Ανώτερος Αξιωματικός επιθεωρεί, χτυπώντας τις κουβέρτες να δει αν έχουν σκόνη, καθώς επίσης και τα όπλα, τα οποία οι στρατιώτες "οφείλουν" να έχουν γυαλισμένα, καθαρισμένα και λυμένα προς επιθεώρηση πάνω στα κρεβάτια τους. 
Σε περίπτωση που κάτι από αυτά δεν πληρεί τα στάνταρ του διοικητή, οι κυρώσεις είναι σκληρές. 
Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα την ίδια στιγμή που οι στρατιώτες λειτουργούν τα πόστα στα γραφεία που τους έχουν ανατεθεί, καθώς και τα πάμπολλα κωλυόμενα (κάμερες, ΑΜ που δεν προσμετρούνται ως υπηρεσίες) τις οποίες έχουν αναλάβει οι στρατιώτες.
Φαντάροι που θυσιάζονται  προκειμένου να ικανοποιηθεί το στρατιωτικό εγώ Ανώτερου Αξιωματικού που θέλει να ανέλθει ιεραρχικά, δείχνοντας το πόσο καλός είναι στους ανώτερους του. 
Αναφερόμαστε λοιπόν σε ένα υποστελεχωμένο τάγμα χωρίς την δύναμη να αντεπεξέλθει στα "υψηλά στάνταρ" Υψηλόβαθμου Στρατιωτικού, ο οποίος μέσα από τυπολαγνικά θέλω, επιδιώκει να γυαλίζει την επιφάνεια ενός άθλιου στρατοπέδου, που λειτουργεί εις βάρος των στρατιωτών. 
Η επιβράβευση που λαμβάνουν οι στρατιώτες δεν είναι άλλη από την παγερή αδιαφορία του διοικητή του απέναντι στις ανάγκες τους, καθώς και μη αναγνώριση των τιμητικών αδειών που προσδίδονται από τα στελέχη που αναγνωρίζουν τη δουλειά τους. 
Τα στελέχη αναφέρουν τιμητικά τους στρατιώτες μόνο για να ακυρωθούν από τον στρατοπεδάρχη. 
Σταθερό επιχείρημα τους ότι "αφού δεν προβλέπεται δεν είμαι αναγκασμένος να δώσω τις τιμητικές άδειες". 
Τρανταχτό παράδειγμα ένας στρατιώτης (φαντάρος, θα καταλάβετε γιατί τον αναφέρω έτσι) έβαψε όλο το στρατόπεδο και το ευχαριστώ από τον διοικητή ήταν να ψαλιδίσει την τιμητική που δόθηκε κατά (5) ημέρες. 
Και για να κάνει επίδειξη δύναμης συγκεκριμένος Ανώτερος Αξιωματικός, την επόμενη μέρα, στην αναφορά, εγκωμίαζε υποκριτικά το ήθος και την αυτοθυσία του στρατιώτη, στο υπόλοιπο τάγμα. 
Και αναφέρω υποκρισία καθώς αν τα πίστευαν όλα αυτά που έλεγαν θα του έδιναν (5) μέρες παραπάνω και όχι να του κόψουν (5) μέρες. 
Σε αυτό το σημείο είναι καλό να αναφέρουμε τη διαφορετική αντιμετώπιση που υπάρχει ανάμεσα στους στρατιώτες , άμα το βύσμα σου είναι καλό και αξίζει να κάνει χάρη ο Αξιωματικός, τότε παίρνεις ότι θέλεις, αν όχι όμως δεν προβλέπεται τίποτα, όποτε καμία βοήθεια. 
Το αποτέλεσμα; 
Μια χούφτα στρατιώτες τρέχουν για όλες τις υποχρεώσεις ενώ οι υπόλοιποι αράζουν ή όπως λένε οι φαντάροι φιδιάζουν στο ΚΨΜ, απολαμβάνοντας τους κόπους των άλλων. 
Οι τακτικές που χρησιμοποιούνται θυμίζουν το 1950 και όλους τους φαντάρους που δεν άντεξαν την ψυχολογική πίεση την οποία τους ασκούνταν και δυστυχώς αυτοκτόνησαν, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που μεταξύ σοβαρού και αστείου αναφέρετε σαν λύση ανάμεσα στους στρατιώτες του 466 Τάγματος Διαβιβάσεων. 
Τέλος θα ήθελα να αναφερθεί η δυσκολία που αντιμετωπίζει έτσι και αλλιώς κάθε στρατιώτης καθώς καλείτε να υπηρετήσει τη χώρα του και να συνεχίσει να υπάρχει στην προσωπική και κοινωνική του καθημερινότητα. 
Τέτοια στρατόπεδα είναι η αιτία που αυτοκτονούσαν οι στρατιώτες το 70 και το 80 και αν δεν θέλουμε μια ίδια κατάσταση καλό θα ήταν κάποια πράγματα να αλλάξουν όπως για παράδειγμα Ανώτερος Αξιωματικός.

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτή την καταγγελία;
Γιατί δεν κάνουν μια σοβαρή έρευνα;
Γιατί δεν επισκέπτεται αιφνιδιαστικά τη μονάδα ο ΑΓΕΣ Χουδελούδης ή ο Γενικός Επιθεωρητής στρατηγός Σπανός;
Δεν είναι μακριά από το Πεντάγωνο, δίπλα τους είναι;
Εμείς καλούμε τους συνφάνταρους να βγούνε μαζικά Παραπονούμενοι στην Αναφορά.
Να ζητήσουν Ακρόαση από τον Διοικητή, τον Στρατοπεδάρχη, τον αρμόδιο Ταξίαρχο και Στρατηγό.
Φτάνει πια με τα βύσματα και την αθλιότητα των μονάδων, με το αισχρό φαγητό και την παραβίαση των δικαιωμάτων μας.
Κανένας φαντάρος να μην κάνει τίποτε.
Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε να Ψαρώνουμε, δουλεύοντας σκληρά, κυνηγώντας την Τιμητική Άδεια που μας υπόσχονται και τελικά δεν μας τις δίνουν.
Μην γινόμαστε θύματα.  
Συνφάνταροι Αγωνιστείτε μαζί με το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Στείλε τε τις καταγγελίες σας στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.
Μόνο με Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό μπορούμε να Υπερασπίσουμε τα δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή. 

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου