Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία: Οι Αμερικανικές βόμβες που χρησιμοποιεί ο Ισραηλινός Στρατός μεταφέρονται μέσω της Ελλάδας

Με οργή και αγανάκτηση παρακολουθούμε την Σφαγή του λαού της Παλαιστίνης.
Καταδικάζουμε την στάση των ΗΠΑ και της κυβέρνησης της ΝΔ που είναι συνυπεύθυνοι για τα καθημερινά Εγκλήματα Πολέμου.
Η Διεθνής Αμνηστία κατήγγειλε πως αμερικανικής κατασκευής κοινά πυρομαχικά άμεσης επίθεσης (JDAM) χρησιμοποιήθηκαν από τον ισραηλινό στρατό σε δύο θανατηφόρες, αεροπορικές επιδρομές σε σπίτια γεμάτα αμάχους, στην κατεχόμενη Λωρίδα της Γάζας. Η οργάνωση διαπίστωσε ότι αυτές οι αεροπορικές επιδρομές ήταν άμεσες επιθέσεις εναντίον αμάχων ή πολιτικών στόχων και ζητά να διερευνηθούν ως εγκλήματα πολέμου.
Η οργάνωση βρήκε ευδιάκριτα θραύσματα πυρομαχικών στα συντρίμμια κατεστραμμένων σπιτιών στο κέντρο της Γάζας μετά από δύο πλήγματα που σκότωσαν συνολικά 43 αμάχους, 19 παιδιά, 14 γυναίκες και 10 άντρες. Και στις δύο περιπτώσεις, οι επιζώσες/-ντες δήλωσαν στη Διεθνή Αμνηστία ότι δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση για επικείμενο χτύπημα.

Αυτό που δεν ανέφερε η Διεθνής Αμνηστία ήταν ότι τα αμερικανικά αυτά πυρομαχικά είχαν μεταφερθεί μέσω του ελληνικού κράτους, από τον ελληνικό εναέριο χώρο και μέσω των βάσεων της Πολεμικής Αεροπορίας που βρίσκονται στη διάθεση των ΗΠΑ, αλλά και των βάσεων του θανάτου στην Ελλάδα, που ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψαν σε τεράστιο πολεμικό ορμητήριο των ιμπεριαλιστών.
Εμείς που υπηρετούμε στην 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία γυρνούμε την πλάτη στα επιχειρηματικά και στρατηγικά συμφέροντα της άρχουσας τάξης που οικοδομούν τον Άξονα του Πολέμου Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου, και τις πολεμικές συμμαχίες με ΗΠΑ και Γαλλία.
Συνυπογράφουμε το κείμενο του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:
Το Ισραήλ εξοντώνει τον λαό της Παλαιστίνης και τον ωθεί στην Προσφυγιά-Κλιμάκωση του Αντιπολεμικού Κινήματος και Παγκόσμια Αλληλεγγύη
  
ΟΥΤΕ ΑΜΠΑΣ-ΟΥΤΕ ΧΑΜΑΣ, ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ
Οι τελευταίες εξελίξεις στη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος του Ισραήλ αποκαλύπτουν τις πραγματικές στοχεύσεις της ακροδεξιάς κυβέρνησης Νετανιάχου, που πέρα από την πολιτική του επιβίωση, επιδιώκει την μετατροπή της Λωρίζας της Γάζας σε έναν κατεχόμενο κρανίου τόπο, μη κατοικήσιμο και την επέκταση των εποικισμών στη Δυτική Όχθη. Ουσιαστικά τα ιστορικά εδάφη της Παλαιστίνης θα ερημωθούν και θα ενσωματωθούν πλήρως στο Ισραήλ, ακυρώνοντας στην πράξη κάθε προσδοκία συγκρότησης κράτους των Παλαιστινίων.
Κλιμακώνουν λοιπόν τις επιθέσεις τους στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF), στον απόηχο των κυριακάτικων δηλώσεών τους πως διευρύνουν τις επιχειρήσεις τους σε «όλο» τον παλαιστινιακό θύλακο, με άρματα μάχης να αναπτύσσονται κοντά στη Χαν Γιούνις, νέο επίκεντρο των εχθροπραξιών. Το νότιο τμήμα είναι ακόμα πιο πυκνοκατοικημένο, καθώς κατέφυγαν εκεί εκατοντάδες χιλιάδες βίαια εκτοπισμένοι. Βομβαρδίζονται σχολεία, νοσοκομεία, καταυλισμοί προσφύγων, ενώ Παλαιστίνιοι καταγγέλλουν ότι τα ισραηλινά αεροσκάφη έριξαν βόμβες φωσφόρου βόρεια και ανατολικά της πόλης, με ολόκληρες οικογένειες να ξεκληρίζονται στα ερείπια των σπιτιών τους και στη Ράφα. Ο πόλεμος που εξαπέλυσε το Ισραήλ εναντίον της Χαμάς μετά την πολύνεκρη έφοδο μαχητών της στην ισραηλινή επικράτεια, την 7η Οκτωβρίου, έχει στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 16.000 ανθρώπους στη Λωρίδα της Γάζας, το 70% εκ των οποίων ήταν γυναίκες και παιδιά. Άλλοι 42.000 άνθρωποι αγνοούνται στα συντρίμμια κτιρίων.
Πρόκειται για ένας πόλεμο της εποχής του Ολοκληρωτικού Καπιταλισμού χωρίς σεβασμό σε κανένα κανόνα και διεθνή συνθήκη, όπου τα Εγκλήματα Πολέμου είναι συστατικό των πολεμικών επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα, ο έλεγχος της ενημέρωσης και της παραπληροφόρησης λαμβάνουν πρωτοφανείς διαστάσεις, ενώ καταστέλλεται όποια αμφισβήτηση του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας, όποια διαφοροποίηση του αντιπολεμικού κινήματος που κοντράρει την δολοφονική πολιτική του ισραηλινού κράτους, τόσο από την ακροδεξιά κυβέρνηση Νετανιάχου, όσο και από τους συμμάχους του ΗΠΑ και ευρωπαϊκά κράτη που απαγορεύουν διαδηλώσεις, συλλαμβάνουν αγωνιστές, καταδιώκουν φοιτητές και δημοσιογράφους. "Ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας" έλαβε κεντρικό ρόλο στο προπαγανδιστικό τους οπλοστάσιο, ανοίγοντας το δρόμο της εμπλοκής-συμμετοχής των στρατιωτικών δυνάμεων της Δύσης στο πλευρό του Ισραηλινού στρατού, αλλά και στην καταστολή των Ασύμμετρων Απειλών!    

Κατακτητικές επιδιώξεις του κράτους του Ισραήλ που έχουν την πραγματική στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ καθώς αλληλοσυνδέονται με τους ευρύτερους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς μεταξύ ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ και Ρωσίας, Κίνας. Ενώ ταυτόχρονα εξυπηρετούνται και οι ανάγκες του ανταγωνισμού Ισραήλ-Ιράν. Ο πόλεμος αυτός έχει άμεση σχέση με την επιδίωξη εκμετάλλευσης-ελέγχου των ενεργειακών κοιτασμάτων και των ενεργειακών κόμβων της Μεσογείου, τον επανασχεδιασμό της Μέσης Ανατολής. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός των ισραηλινών επιθέσεων στην Συρία ενάντια στις ιρανικές πολιτοφυλακές και στο Λίβανο ενάντια στην Χεζμπολάχ, ενώ οι συνέπειες του πολέμου φτάνουν μέχρι στις επιθέσεις σε Συρία-Ιράκ μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν, αλλά και τις επιθέσεις των Χούθι στην Υεμένη. 

Από την έναρξη του πολέμου οι στόλοι των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της Δύσης βρέθηκαν στην περιοχή, οι Ειδικές τους Δυνάμεις και αεροσκάφη τους έλαβαν μέρος σε επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ τροφοδότησαν τον ισραηλινό στρατό με όπλα και πυρομαχικά. Καθοριστικός σε όλα αυτά ο ρόλος του ελληνικού αστικού κράτους και των αμερικανικών βάσεων της Ελλάδας, με τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ να επεκτείνουν τη δράση τους και σε νέες στρατιωτικές εγκαταστάσεις του ελληνικού στρατού.
Και ο ανεφοδιασμός του Ισραήλ με πολεμικό υλικό των ΗΠΑ, μέσω της Ελλάδας είναι καθοριστικός.
Σύμφωνα με αναλυτές, υπάρχουν αξιόπιστες αναφορές που ξεφεύγουν από το δίχτυ του στρατιωτικού απορρήτου, ότι η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία (IAF) ξεμένει από έξυπνες βόμβες. Διαρροές υποστηρίζουν ότι η IAF, έχοντας ξοδέψει περισσότερα από 2.500 κιτ έξυπνων βομβών κοινής άμεσης επίθεσης πυρομαχικών (JDAM) πάνω από τη Γάζα, έχει αποθέματα μόλις 10 ημερών. Για αυτό, το τελευταίο χρονικό διάστημα μεταφορικά C-17 των ΗΠΑ προσγειώνονται τακτικά στο αεροδρόμιο Ben Gurion στο Τελ Αβίβ και στην αεροπορική βάση Nevatim στην έρημο Negev.

Απαιτείται τώρα να ενισχύσουμε την Αλληλεγγύη μας στον λαό της Παλαιστίνης
Να σταματήσει το κράτος Κατακτητής Ισραήλ να Εγκληματεί.
“Λευτεριά στην Παλαιστίνη!”
Στεκόμαστε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, μαζί με τον Παλαιστινιακό λαό!
Στεκόμαστε και εμείς στο πλευρό των υπόλοιπων φαντάρων που έχουν εκφράσει την Αλληλεγγύη τους στον λαό της Παλαιστίνης, τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο.
Εμείς στεκόμαστε στην σωστή πλευρά της Ιστορίας, δίπλα στον λαό της Παλαιστίνης, τα παιδιά και αμάχους στο Ισραήλ, αλλά και το ηρωικό Αντιπολεμικό του Κίνημα.
Κόντρα στους ιμπεριαλιστές και στο κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ, διαχωριζόμενοι από τους φονταμενταλιστές της Παλαιστίνης που ταυτίζονται με την εκμετάλλευση, την καταπίεση και την ανελευθερία, αλλά και τον Αμπάς που συνδιαλέγεται με τους κατακτητές, θεωρούμε ότι η ελπίδα είναι στον συνολικό αντικαπιταλιστικό και αντιιμπεριαλιστικό αγώνα, στο διεθνές Αντιπολεμικό Κίνημα και την Παγκόσμια Αλληλεγγύη.
Ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν στην Παλαιστίνη έχουμε όλοι μας.    
Να βγούμε στην Αναφορά και να Δηλώσουμε ότι δώσαμε Όρκο να υπερασπίζουμε την Άμυνα της χώρας και όχι να συμμετέχουμε στους βρώμικους ιμπεριαλιστικούς τους πολέμους σε Ουκρανία και Ισραήλ.
Να στείλουμε Επιστολές Διαμαρτυρίας στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ και να εκφράσουμε την Αλληλεγγύη μας στον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης  

Στην 112 ΠΜ και στην 111 ΠΜ που μετατράπηκαν σε πολεμικά ορμητήρια των ΗΠΑ να Αρνηθούμε την παροχή υπηρεσιών στις ΗΠΑ.

Να ζητήσουμε να φύγουμε από τις φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού που πλέουν στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αντιπολεμικό κίνημα να απαιτήσει την επιστροφή όλων των στρατευμάτων και πολεμικών μέσων που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Δεν θα φορτώσουμε εμείς τα πυρομαχικά για τα πυροβόλα Μ 190 που η κυβέρνηση της ΝΔ σχεδιάζει να δώσει στον Ισραηλινό Στρατό.

Να σταματήσουμε να εξυπηρετούμε τους Αμερικανούς Φονιάδες στα διάφορα στρατόπεδα. 

Να αρνηθούμε την συμμετοχή μας σε Συνεκπαιδεύσεις με Αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις.
Να βγούμε μπροστά και να αμφισβητήσουμε τους πολεμικούς εξοπλισμούς και τις δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις Μισθοφόρων Στρατιωτών προκειμένου η Ελλάδα του αστικού κόσμου να εμπλέκεται - συμμετέχει σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.
Δεν θα γίνουμε εμείς οι Πραιτοριανοί των ΗΠΑ, του Ισραήλ και των Ελλήνων επιχειρηματιών που βλέπουν τον πόλεμο ως μέσο για να αυξήσουν τα κέρδη τους και τον στρατηγικό τους ρόλο στη περιοχή της Μεσογείου, των Βαλκανίων, της Αφρικής και Μέσης Ανατολής.

  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου