Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

Γάζα: Ισραηλινές νυχτερινές επιδρομές σκότωσαν δεκάδες Παλαιστίνιους

The Press Project
Γάζα: Ισραηλινές νυχτερινές επιδρομές σκότωσαν δεκάδες Παλαιστίνιους
Νωρίς σήμερα το πρωί, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε «πολύ σφοδρές αεροπορικές επιδρομές» κοντά στη Χαν Γιουνίς και στην οδό ανάμεσα σ’ αυτή την πόλη και τη Ράφα, κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο, ανακοίνωσε η διοίκηση της Χαμάς.
Στην αρχή της χερσαίας επίθεσής του, ο ισραηλινός στρατός είχε ζητήσει από τον πληθυσμό στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας να καταφύγει στο νότο.

Όμως με την εντατικοποίηση των μαχών στο νότο και έπειτα από το αμερικανικό βέτο στην απόφαση του ΟΗΕ που προτείνει κατάπαυση του πυρός, οι φόβοι αυξάνονται για τον άμαχο πληθυσμό στη Λωρίδα της Γάζας και ιδιαίτερα στο νότιο τμήμα της.

«Σχεδόν ένα εκατομμύριο παιδιά έχουν εκτοπισθεί δια της βίας και ωθούνται όλο και περισσότερο προς νότο, μέσα σε μικροσκοπικές ζώνες όπου επικρατεί συνωστισμός, χωρίς νερό, χωρίς τροφή και χωρίς προστασία», δήλωσε η διευθύντρια της UNICEF για τη Μέση Ανατολή Αντέλ Χοντρ.

«Οι περιορισμοί στη διοχέτευση ζωτικής σημασίας βοήθειας μέσα στη Λωρίδα της Γάζας είναι μια επιπλέον θανατική ποινή για τα παιδιά», πρόσθεσε.

Αρκετά νοσοκομεία στη βόρια και νότια Γάζα είναι υπό επίθεση. Στο νοσοκομείο Αλ Άουντα στη Τζαμπάλια δύο μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού σκοτώθηκαν από πυρά, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

Το Γαλλικό Πρακτορείο μεταδίδει ότι ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν σημάνει συναγερμό για την κατάσταση, προειδοποιώντας ότι ο πληθυσμός της Γάζας απειλείται άμεσα από επιδημίες και λιμό.

Ο απολογισμός στην Παλαιστίνη:Νεκροί: 18.973
Τραυματίες: Περισσότεροι από 48.780

Ο απολογισμός για το Ισραήλ:Νεκροί: 1.147
Τραυματίες: Περισσότεροι από 8.730

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου