Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

Σοβαρές καταγγελίες για Βασανιστήρια

Μένουμε Ενεργοί - υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη
Αφού πάνω από 400 άνθρωποι κρατήθηκαν σε κατάσταση ομηρίας για πάνω από ένα 24ωρο, απλά και μόνο επειδή ήταν στο γήπεδο, 800 μέτρα έξω απ' το οποίο έγιναν επεισόδια που κατέληξαν σε σοβαρό τραυματισμό ενός άνδρα των ΜΑΤ, τελικά απελευθερώθηκαν. Εμείς ως σελίδα το τελευταίο 24ωρο λάβαμε τις εξής καταγγελίες, τις οποίες μεταφέρουμε με επιφύλαξη, αφού σημειώσουμε όμως ότι ταιριάζουν απόλυτα με καταγγελίες που δημοσίευσαν δικηγόροι και άλλα μέσα ενημέρωσης:
Στους προσαχθέντες επετράπη να έχουν επαφή με δικηγόρους μόλις το μεσημέρι της Παρασκευής ενώ κρατούνταν από το βράδυ της Πέμπτης.
Ακόμα και στους ανήλικους δεν επετράπη να έχουν τηλεφωνική επικοινωνία με τους γονείς τους.
Είναι ή δεν είναι τα παραπάνω κατάφωρη παραβίαση της νομικής διαδικασίας από πλευράς της αστυνομίας που υποτίθεται βρίσκεται εδώ για να τηρούνται οι νόμοι;;
Στο μεταξύ σύμφωνα με τις καταγγελίες που λάβαμε:
"Οι διμοιρίες των ΜΑΤ την πρώτη ώρα τον επεισόδιων μετά που είχαν κυκλώσει το γήπεδο εδερναν χωρίς αιτία οποίον έβγαινε και προσπαθούσε να φυγει."
"Δεν είχε ενημερωθεί κάνεις ότι απαγορεύεται η έξοδος και ο κόσμος προσπαθουσε να φυγει." ενώ οι άνδρες των ΜΑΤ "πετούσαν πέτρες και αντικείμενα εναντιων του κόσμου που είχε μαζευτει στις εξόδους, έβριζαν νεκρούς κλπ"
"Ενημέρωση από μεσα. Τους χτυπανε ολους οσοι σηκωνουν το κεφαλι, πολλοι με σπασμενα δοντια, τους εχουν σκισει τα ρουχα και τους φτυνουν. Βριζουν τους νεκρους της θυρας 7 και υποσχονται να σκοτωνουν στο ξυλο σε καθε αγωνα. Νερο τους εδωσαν στις 3 το μεσημερι. Στελνουν μηνυματα σε κοπελες παιδιων και βριζουν."
"Οι προσαχθέντες υποχρεώνονται με τρομοκρατικές μεθόδους εκτός από τα αποτυπώματα να δώσουν και DNA" κάτι που όπως σημειώνουν δικηγόροι είναι παράνομο σε τέτοια μαζική κλίμακα
Εμείς απλά θα υπενθυμίσουμε ότι όταν οι αστυνομικοί γάζωσαν με 38 σφαίρες τον 18χρονο Νίκο Σαμπάνη στο Πέραμα, δέχτηκαν την επίσκεψη και τα συγχαρητήρια του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη ενώ στις αμέτρητες καταγγελίες με φωτογραφίες και βίντεο για αστυνομική βία κατά των διαδηλωτ(ρι)ών, δεν βλέπουμε παρόμοια ζέση να βρεθούν οι ένοχοι. Τα παραδείγματα είναι αμέτρητα. Θυμίζουμε το πλέον πρόσφατο: τον σοβαρό τραυματισμό της 17χρονης αντιφασίστριας στο Νέο Ηράκλειο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου