Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

Δυτική Όχθη: Νέα φονική εισβολή Ισραηλινών στη Τζενίν

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει το αιματοκύλισμα των Παλαιστινίων σε καθημερινή βάση και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Σε νέα επιδρομή του στρατού στην πόλη Τζενίν προκάλεσε το θάνατο επτά Παλαιστινίων, εκ των οποίων ένα 13χρονο αγόρι, το οποίο μετέφερε ο πατέρας του αιμόφυρτο στα χέρια του επειδή ο στρατός εμπόδιζε το ασθενοφόρο να το παραλάβει και είχε αποκλείσει τις εισόδους όλων των νοσοκομείων της περιοχής. Το παιδί τελικά ξεψύχησε και ο ίδιος υπέστη εγκεφαλικό από τη στεναχώρια του καθώς πέρσι τον Δεκέμβριο (8/12/22) ο ισραηλινός στρατός του είχε σκοτώσει και άλλο γιο.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA, σε διάφορες συνοικίες της πόλης σημειώθηκαν επιθέσεις του στρατού αλλά και συγκρούσεις. Πολλοί δημοσιογράφοι εμποδίστηκαν από τις κατοχικές δυνάμεις να καλύψουν τα γεγονότα για να αποσιωπηθούν (όσο γίνεται) τα αίσχη του στρατού σε βάρος των Παλαιστινίων αμάχων ή δυνάμεων αντίστασης.

Της εισβολής του στρατού στην πόλη Τζενίν ακολούθησαν και προηγήθηκαν δεκάδες συλλήψεις (πάνω από 50) μεταξύ των οποίων έφηβοι και γυναίκες.

Από την αρχή του 2023 ο ισραηλινός στρατός και οι Εβραίοι έποικοι έχουν σκοτώσει πάνω από 483 Παλαιστίνιους και έχουν τραυματίσει πάνω από 12.769.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου