Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023

Κοινές αεροπορικές περιπολίες Μόσχας και Πεκίνου πάνω απ’ τις θάλασσες της Ιαπωνίας και της Αν. Κίνας


Φώτο Αρχείου / Βομβαρδιστικό Sukhoi-25 (SU-25) της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας

Οι αεροπορικές δυνάμεις της Ρωσίας και η Πολεμική Αεροπορία της Κίνας πραγματοποίησαν κοινές αεροπορικές περιπολίες στα ύδατα της Θάλασσας της Ιαπωνίας και της Θάλασσας της Ανατολικής Κίνας, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Στις 14 Δεκεμβρίου 2023, οι Ρωσικές Αεροπορικές Δυνάμεις και η Πολεμική Αεροπορία του κινεζικού στρατού πραγματοποίησαν άλλη μια κοινή αεροπορική περιπολία στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού» σημείωσε το υπουργείο και πρόσθεσε πως «μια αεροπορική ομάδα αποτελούμενη από στρατηγικά πυραυλικά αεροσκάφη Tu-95MS και στρατηγικά βομβαρδιστικά Hun-6K πραγματοποίησε αεροπορικές περιπολίες στα ύδατα της Θάλασσας της Ιαπωνίας και της Θάλασσας της Ανατολικής Κίνας. Αεροπορική κάλυψη μαχητικών παρεχόταν σε όλη τη διαδρομή της κοινής περιπολίας από αεροσκάφη Su-35S των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων και αεροσκάφη Su-30/”Jian-11B” της Κινεζικής Πολεμικής Αεροπορίας».

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διευκρίνισε ότι σε ορισμένα στάδια της διαδρομής τα στρατηγικά βομβαρδιστικά παρακολουθούνταν από μαχητικά από ξένες χώρες.

«Κατά την εκτέλεση των αποστολών τους, τα αεροσκάφη και των δύο χωρών ενήργησαν αυστηρά σύμφωνα με τις διατάξεις του διεθνούς δικαίου. Δεν σημειώθηκαν παραβιάσεις του εναέριου χώρου ξένων κρατών. Με την ολοκλήρωση της κοινής αεροπορικής περιπολίας, όλα τα εμπλεκόμενα αεροσκάφη επέστρεψαν στα αεροδρόμια της χώρας τους. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εφαρμογής των προνοιών του σχεδίου στρατιωτικής συνεργασίας για το 2023 και δεν στρέφεται κατά τρίτων χωρών», πρόσθεσε το υπουργείο Άμυνας.

Πηγή: TASS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου