Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Ένοπλες Δυνάμεις: Αυτοκτονίες ή «δολοφονίες»;

Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος»
▸Στις Ένοπλες Δυνάμεις υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που οδηγούν στο απονενοημένο διάβημα.

Πριν λίγες μέρες μία 29χρονη αρχισμηνία, η οποία υπηρετούσε στην 110 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ) έβαλε τέλος στη ζωή της. Βασική αιτία που προκάλεσε την αυτοκτονία της νεαρής κοπέλας είναι η απίστευτη πίεση που δεχόταν. Φυσικά τώρα όλοι έχουν κρυφτεί. Δεν θα ζητηθεί καμιά ευθύνη αφού η πολεμοκαπηλεία και η θυσία φαντάρων και στελεχών για το αξιόμαχο της Πολεμικής Αεροπορίας, της οποίας ολοένα αυξάνει η συμμετοχή σε πολεμικές αναμετρήσεις και η εμπλοκή στο ΝΑΤΟ, είναι βασική κατεύθυνση του ΓΕΑ και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Φλώρου.

Ο ίδιος λόγος που προκάλεσε τους πέντε νεκρούς της επιχείρησης αυτοκτονίας στη Λιβύη, κρύβεται πίσω από την αυτοκτονία της 29χρονης και τους συνεχείς θανάτους στις Ένοπλες Δυνάμεις. Είναι η επιλογή της αστικής τάξης να αναβαθμίσει τον στρατηγικό της ρόλο διαμέσου της συμμετοχής-εμπλοκής σε πολεμικές αναμετρήσεις και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Ιδιαίτερα η 110 ΠΜ έχει εμπλοκή σε επιχειρήσεις στην Ουκρανία και Μέση Ανατολή, σε νατοϊκές επιχειρήσεις. Πρόσφατα βρέθηκε να στηρίζει τις δράσεις της Αεροπορίας Στρατού μετά την πλημμύρα στο Στεφανοβίκειο, αλλά και τις δράσεις των πτητικών μέσων της Πολεμικής Αεροπορίας στην κατεστραμμένη Θεσσαλία. Και όλα αυτά σημαίνουν πίεση. Αυτή την πίεση υφίστανται φαντάροι και χαμηλόβαθμα στελέχη για να βγαίνει ο Δένδιας και ο Φλώρος να κάνουν δηλώσεις για «τον κοινωνικό ρόλο του Στρατού»!

Πολλοί μιλούν για το καλό κλίμα της Πολεμικής Αεροπορίας, για την αποκατάσταση μέσω της κατάταξης στις Ένοπλες Δυνάμεις. Αλήθεια, τι έζησε όμως αυτό το κορίτσι; Ένα νεαρό κορίτσι λοιπόν, στα πιο ωραία χρόνια της ζωής του, βρίσκεται εσώκλειστο σε μια στρατιωτική σχολή να υφίσταται τις διαταγές και τα καψόνια, για να στρατιωτικοποιηθεί και να μάθει να σκοτώνει.

Στα 21-22 της χρόνια θα τοποθετηθεί σε μια μονάδα για να γίνει έρμαιο του κάθε προϊσταμένου και της ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Η πίεση γι’ αυτό το κορίτσι, που απέκτησε ειδικότητα τεχνικού, ήταν τεράστια. Δεν άντεξε.

Είναι ξεφτίλα του ΓΕΑ ότι δεν έχει βγάλει ακόμη ανακοίνωση. Αλήθεια, τολμά να τα επιβεβαιώσει όλα αυτά; Το Δίκτυο «Σπάρτακος» εκφράζει ξανά τα συλλυπητήριά του. Παλεύουμε για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του φαντάρου πολίτη με στολή, ενάντια στην πολεμοκαπηλεία και το αξιόμαχο που μας θέλει αναλώσιμους, τις ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ. Πιστεύουμε ότι κανένας νέος δεν έχει θέση στις Ένοπλες Δυνάμεις, ούτε ως ΕΠΟΠ και ΟΒΑ, αλλά ούτε ως στρατιωτικός. Μαζί πρέπει να αγωνιστούμε για τα κοινά μας δικαιώματα με το σύνολο της νεολαίας και τον κόσμο της εργασίας.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Πριν (02.12.23)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου