Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024

Πολεμικό Ναυτικό: 18 Παραιτήσεις για να μην πάνε στην Ερυθρά θάλασσα – Στον αέρα η αποστολή της φρεγάτας ΥΔΡΑ

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ σε επαναλαμβανόμενες ανακοινώσεις είχε τονίσει ότι τα πληρώματα των Φρεγατών  του  Πολεμικού Ναυτικού ΥΔΡΑ και ΨΑΡΑ, που η κυβέρνηση της ΝΔ και ο ΥΕΘΑ Ν.Δένδιας προτίθεται να στείλει στην νέα Αποστολή Αυτοκτονίας στην Ερυθρά Θάλασσα, ψάχνουν κάθε τρόπο να μην συμμετέχουν.
Δημοσιογραφικές πληροφορίες κάνουν λόγο ότι μέχρι σήμερα υπάρχουν 17 με 18 Παραιτήσεις ναυτικών από το πλήρωμα της Φρεγάτας ΥΔΡΑ που το ΓΕΝ αποφάσισε να στείλει στην Ερυθρά θάλασσα για να συμμετάσχει στα πολεμοκάπηλα παιχνίδια των ΗΠΑ και της ΕΕ.
Οι 18 ναυτικοί, σε μια πρωτοφανή κίνηση στα τελευταία χρόνια στο Πολεμικό Ναυτικό, Παραιτούνται γιατί κατανοούν ότι η κυβέρνηση στέκει στο πλευρό του Ισραήλ και τους στέλνει σε μια αποστολή Αυτοκτονίας που μπορεί να τους στερήσει την ζωή.
Καθώς οι αντάρτες Χούθι, που επιτίθενται σε πλοία τα οποία ενισχύουν το Ισραήλ στον πόλεμο Γενοκτονίας τον οποίο διεξάγουν εναντίον του λαού της Παλαιστίνης, χρησιμοποιούν οπλισμένα drone που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει κανένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.
Η κυβέρνηση της ΝΔ, για να υποστηρίξει τους Έλληνες εφοπλιστές και τα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ-ΕΕ, τους στέλνει να ριψοκινδυνέψουν να πεθάνουν, αντιμετωπίζοντας τους ως Αναλώσιμους Μισθοφόρους Στρατιώτες, υπόσχοντας ότι θα  τους δώσει 85 ευρώ τη μέρα επιπλέον επίδομα!
Τόσο εκτιμά την ζωή του κάθε στρατιωτικού, ενώ στο πλήρωμα ανήκουν και στρατεύσιμοι ναύτες.
Οι 18 παραιτήσεις στη φρεγάτα ΥΔΡΑ δημιουργούν πονοκέφαλο στην κυβέρνηση καθώς αντιλαμβάνεται τι τεράστιο κλίμα ανησυχίας υπάρχει σε όλο το προσωπικό του Στόλου που κατανοεί ότι είναι κρέας στα κανόνια για κρατικά, εφοπλιστικά και ιμπεριαλιστικά συμφέρνοντα.
Αντικειμενικά οι πολύ μαζικές αυτές παραιτήσεις θέτουν τρομερές δυσκολίες στην κυβέρνηση και το στρατιωτικό κατεστημένο καθώς δεν βρίσκουν πλήρωμα για να στείλουν τη Φρεγάτα στην Ερυθρά θάλασσα.
Κατανοούμε όλοι πόσο μεγάλη σημασία έχει η παρέμβαση του Αντιπολεμικού κινήματος μέσα και έξω από τον στρατό για το Μπλοκάρισμα της Μηχανής του Πολέμου.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ κλιμακώνει την προσπάθεια του για να ενταθεί η Αλληλεγγύη του λαού μας στους Παλαιστινίους και να μην σταλεί Φρεγάτα την Ερυθρά θάλασσα.

Θυμίζουμε την ανακοίνωση μας: 

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΦΡΕΓΑΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΦΡΕΓΑΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

Η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε την αποστολή φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού στην Ερυθρά Θάλασσα παίρνοντας θέση για μια ακόμη φορά στο πλευρό των ΗΠΑ και του κράτους Κατακτητή Ισραήλ που διεξάγει Γενοκτονία και Εθνοκάθαρση εις βάρος του λαού της Παλαιστίνης. Οι ΗΠΑ συγκρότησαν τη διεθνή αποστολή Prosperity Guardian ως απάντηση στους αντάρτες Χούθι που πολλαπλασίασαν τις επιθέσεις τους στην Ερυθρά Θάλασσα εναντίον πλοίων τα οποία θεωρούν ότι «συνδέονται με το Ισραήλ», σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας. Ανάλογη πολεμική αρμάδα επιδιώκει να συγκροτήσει και η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ήδη με απόφαση των ΗΠΑ και της Βρετανίας, με την υποστήριξη της Αυστραλίας, του Καναδά, της Ολλανδίας και του Μπαχρέιν προχώρησαν σε επιθέσεις κατά εγκαταστάσεων των Χούθι, στην Υεμένη. 

Η κυβέρνηση στέλνει το προσωπικό της Φρεγάτας ΥΔΡΑΣ ή ΨΑΡΑ να συμμετάσχουν στην επιχείρηση Prosperity Guardian ως θύτες και θύματα της αποστολής αυτοκτονίας, καθώς κανένα πλοίο δεν μπορεί να αμυνθεί σε επίθεση drone, προκειμένου να προστατεύσουν τα συμφέροντα των εφοπλιστών και να εξυπηρετήσουν τον στρατηγικό στόχο αναβάθμισης του ρόλου του ελληνικού αστικού κόσμου διαμέσου του πολέμου.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί τους συνάδελφους ναύτες και το μόνιμο προσωπικό της Φρεγάτας να αντισταθούν και να αρνηθούν κάθε συμμετοχή-εμπλοκή τους στην νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Μέση Ανατολή. 

Δεν θα θυσιαστούμε εμείς για τα κέρδη των Εφοπλιστών, τις στρατηγικές βλέψεις κερδοφορίας και στρατηγικής αναβάθμισης του ελληνικού αστικού κόσμου και κράτους, για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Δεν θα γίνουμε εμείς τα πολεμικά πιόνια στον Πόλεμο Γενοκτονίας του κράτους Ισραήλ κατά του λαού της Παλαιστίνης, μια πρωτοφανή γενοκτονία η οποία συντελείται με την στήριξη των κρατών της ιμπεριαλιστικής Δύσης, καθώς και στη γενίκευση του πολέμου εναντίον λαών της Μέσης Ανατολής. . 

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΘΥΣΙΑΖΟΜΑΣΤΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ

Στεκόμαστε ενάντια στους άξονες του πολέμου Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ που οικοδόμησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα στρατηγικά συμφέροντα της άρχουσας τάξης, τα κέρδη των εφοπλιστών και των επιχειρηματιών του τομέα ενέργειας.

Να κλείσει η βάση της Σούδας που αποτελεί κρίσιμος πυλώνα των επεμβάσεων των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή. Να σταματήσει η χρήση των 111 ΠΜ και 112 ΠΜ από τις αμερικανικές δυνάμεις.

Ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει. Οι Παλαιστίνιοι πρέπει να απελευθερωθούν και να δικαιωθεί ο μακροχρόνιος αγώνας τους. 

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

2 σχόλια:

  1. Παν να τα μαζέψουν αρων αρων οι Πιλαφαδες!Τώρα που ανοίγουν τα στόματα τρέχουν να τα κουκουλοσουν!Ας μας πουν με Αριθμούς πόσοι έχουν παραιτηθεί το 2023 και πόσοι στις 20 ημέρες του 2024???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν θα υπαρχει πλεον κοσμος με τα δεδομενα οτι ολοι θελουν μια καρεκλα και να δινουν μονο διαταγές και να γινονται 5 καθηκοντα διαφορετικά και με 7 καθημερινά που κανονικα δεν πρεπει να εκτελούν,μεγαλη διαφορα αμερικανικο με Ελλάδα που καποιη προτιμούν την καρεκλα και την καθαριότητα οταν βρεχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή