Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024

Εξόρμηση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στην πορεία Αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης την Κυριακή 21/01

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ συνεχίζει και επεκτείνει τη δράση του ενάντια στην αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά θάλασσα.
Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποίησε εξόρμηση στην πορεία Αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης την Κυριακή 21/01, μια κίνηση της 
Μια πορεία κόντρα στην κρατική τρομοκρατία και καταστολή καθώς οι εκατοντάδες συναγωνιστές δέχτηκαν ξανά και ξανά προκλήσεις, επιθέσεις και χημικά από τους άνδρες των ΜΑΤ.
Η κυβέρνηση της ΝΔ επιχείρησε να παρεμποδίσει και να ματαιώσει την πορεία προς την Αμερικανική και Ισραηλινή πρεσβεία, κάτι που δεν κατάφερε εξαιτίας του πείσματος και της αποφασιστικότητας των συναγωνιστών.
Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό Εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΦΡΕΓΑΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΦΡΕΓΑΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

Η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε την αποστολή φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού στην Ερυθρά Θάλασσα παίρνοντας θέση για μια ακόμη φορά στο πλευρό των ΗΠΑ και του κράτους Κατακτητή Ισραήλ που διεξάγει Γενοκτονία και Εθνοκάθαρση εις βάρος του λαού της Παλαιστίνης. Οι ΗΠΑ συγκρότησαν τη διεθνή αποστολή Prosperity Guardian ως απάντηση στους αντάρτες Χούθι που πολλαπλασίασαν τις επιθέσεις τους στην Ερυθρά Θάλασσα εναντίον πλοίων τα οποία θεωρούν ότι «συνδέονται με το Ισραήλ», σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας. Ανάλογη πολεμική αρμάδα επιδιώκει να συγκροτήσει και η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ήδη με απόφαση των ΗΠΑ και της Βρετανίας, με την υποστήριξη της Αυστραλίας, του Καναδά, της Ολλανδίας και του Μπαχρέιν προχώρησαν σε επιθέσεις κατά εγκαταστάσεων των Χούθι, στην Υεμένη. 

Η κυβέρνηση στέλνει το προσωπικό της Φρεγάτας ΥΔΡΑΣ ή ΨΑΡΑ να συμμετάσχουν στην επιχείρηση Prosperity Guardian ως θύτες και θύματα της αποστολής αυτοκτονίας, καθώς κανένα πλοίο δεν μπορεί να αμυνθεί σε επίθεση drone, προκειμένου να προστατεύσουν τα συμφέροντα των εφοπλιστών και να εξυπηρετήσουν τον στρατηγικό στόχο αναβάθμισης του ρόλου του ελληνικού αστικού κόσμου διαμέσου του πολέμου.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί τους συνάδελφους ναύτες και το μόνιμο προσωπικό της Φρεγάτας να αντισταθούν και να αρνηθούν κάθε συμμετοχή-εμπλοκή τους στην νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Μέση Ανατολή. 

Δεν θα θυσιαστούμε εμείς για τα κέρδη των Εφοπλιστών, τις στρατηγικές βλέψεις κερδοφορίας και στρατηγικής αναβάθμισης του ελληνικού αστικού κόσμου και κράτους, για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Δεν θα γίνουμε εμείς τα πολεμικά πιόνια στον Πόλεμο Γενοκτονίας του κράτους Ισραήλ κατά του λαού της Παλαιστίνης, μια πρωτοφανή γενοκτονία η οποία συντελείται με την στήριξη των κρατών της ιμπεριαλιστικής Δύσης, καθώς και στη γενίκευση του πολέμου εναντίον λαών της Μέσης Ανατολής. . 

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΘΥΣΙΑΖΟΜΑΣΤΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ

Στεκόμαστε ενάντια στους άξονες του πολέμου Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ που οικοδόμησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα στρατηγικά συμφέροντα της άρχουσας τάξης, τα κέρδη των εφοπλιστών και των επιχειρηματιών του τομέα ενέργειας.

Να κλείσει η βάση της Σούδας που αποτελεί κρίσιμος πυλώνα των επεμβάσεων των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή. Να σταματήσει η χρήση των 111 ΠΜ και 112 ΠΜ από τις αμερικανικές δυνάμεις.

Ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει. Οι Παλαιστίνιοι πρέπει να απελευθερωθούν και να δικαιωθεί ο μακροχρόνιος αγώνας τους. 

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ




Συλλογικοτήτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου