Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024

ΗΠΑ: Τρεις μετανάστες πνίγηκαν στα σύνορα – Το Τέξας εμπόδισε τη διάσωσή τους

ΗΠΑ: Τρεις μετανάστες πνίγηκαν στα σύνορα – Το Τέξας εμπόδισε τη διάσωσή τους
Μια γυναίκα και δύο παιδιά πνίγηκαν στον ποταμό Ρίο Γκράντε καθώς προσπαθούσαν να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες από το Μεξικό, αφού στρατιωτικοί του Τέξας εμπόδισαν τους ομοσπονδιακούς συνοριακούς αξιωματούχους να τους βοηθήσουν.
Την είδηση μεταδίδει το Al Jazeera, επικαλούμενο αξιωματούχους των συνόρων των ΗΠΑ και μέλος του Κογκρέσου.

Οι θάνατοι το βράδυ της Παρασκευής έρχονται καθώς η διαμάχη για τη μετανάστευση εντείνεται μεταξύ του κυβερνήτη του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ, Ρεπουμπλικάνου, και της κυβέρνησης του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, με αριθμό ρεκόρ μεταναστών και προσφύγων να έχουν περάσει παράνομα τα σύνορα από τότε που ανέλαβε ο Μπάιντεν το 2021.

Αξιωματούχοι είπαν ότι οι μετανάστες προσπαθούσαν να διασχίσουν το ποτάμι κοντά στο Shelby Park στο Eagle Pass, το οποίο δεν είναι νόμιμο λιμάνι εισόδου και είναι σημείο όπου η Εθνική Φρουρά του Τέξας πρόσθεσε αυτήν την εβδομάδα συρματόπλεγμα.

1 σχόλιο:

  1. Δεν είναι η πρώτη φορά ούτε και η τελευταία φορά που γίνεται αυτό με τους μετανάστες ανεξάρτητα οποίος έχει αναλάβει,απλά δεν τα ανακοίνωσαν πάντα τέτοια θέματα λόγο ότι θα γινόταν χαμός,γενικά αυτά γίνονται εδώ και χρόνια απλά τώρα με το κινητό όλοι μπορούν να γράψουν που πριν χρόνια δεν υπήρχε αυτές η μεγάλες πληροφορίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή