Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024

Σχέδια ΗΠΑ και Βρετανία για στρατιωτική επέμβαση εναντίον των Χούθι στην Υεμένη

Σχέδια ΗΠΑ και Βρετανία για στρατιωτική επέμβαση εναντίον  των Χούθι στην Υεμένη 
Από την πρώτη στιγμή το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είχε αναδείξει τους κινδύνους από την απόφαση αποστολής Φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού στην Ερυθρά Θάλασσα, καθώς το πλοίο είναι ανίκανο να αντιμετωπίσει επίθεση DRONE.
Κυρίως είχε περιγράψει ότι πρόκειται για μια εχθρική κίνηση της κυβέρνησης ΝΔ εναντίον του λαού της Παλαιστίνης που στέκεται στο πλευρό του κράτους Κατακτητή Ισραήλ και συμμετέχει στους επιθετικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ.
Η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των εφοπλιστών και να αναβαθμίσει τον στρατηγικό ρόλο του ελληνικού αστικού κόσμου εμπλέκοντας-συμμετέχοντας τις στρατιωτικές της δυνάμεις στους βρώμικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. 
Το είδαμε στην Ουκρανία, το βλέπουμε να συμβαίνει στην Παλαιστίνη, αλλά τώρα ετοιμάζονται να στείλουν Φρεγάτα στην Υεμένη και είναι ανοικτό το ζήτημα αν αποστείλουν και τμήμα των Ειδικών Δυνάμεων σε ενδεχόμενη χερσαία επέμβαση. Αποκαλύπτοντας ποιον ρόλο παίζουν οι συνεχείς συνεκπαιδεύσεις μεταξύ τμημάτων των Ειδικών Δυνάμεων Ελληνικού και Αμερικανικού Στρατού.
Το ενδεχόμενο αυτό το είχαμε περιγράψει από την αρχή. Η παρέμβαση της αρμάδα που ετοιμάζουν οι ΗΠΑ, με την ονομασία «Φρουρός Ευημερίας», είναι η αρχή.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Times» ΗΠΑ και Βρετανία επεξεργάζονται σχέδια για ανοικτή στρατιωτική επέμβαση κατά των Χούθι στην Υεμένη, την ώρα που κλιμακώνεται η ένταση σε μια από τις πιο νευραλγικές περιοχές της διεθνούς ναυτιλίας.
Σύμφωνα με τους «Times», ο βρετανικός στρατός, σχεδιάζει την εξαπόλυση μπαράζ πυραύλων και αεροπορικών επιδρομών κατά θέσεων των Χούθι. Το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεργαστεί με τις ΗΠΑ κι άλλη μια ευρωπαϊκή χώρα, που ακόμη δεν έχει κατονομαστεί, προκειμένου από κοινού να εξαπολύσουν την επίθεση κατά στόχων που έχουν ήδη μελετηθεί, είτε στη θάλασσα είτε στην ίδια την Υεμένη, όπου εδρεύουν οι Χούθι.
Το Λονδίνο λέει ότι τα συντονισμένα πλήγματα θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν για πρώτη φορά πολεμικά αεροσκάφη της RAF ή το «HMS Diamond», το αντιτορπιλικό τύπου «45» που βρίσκεται ήδη στην Ερυθρά Θάλασσα και τις προηγούμενες ημέρες, είχε καταρρίψει ένα επιθετικό drone, «αγνώστων στοιχειών».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «The Times», αναμένεται να εκδοθεί μια «άνευ προηγουμένου» κοινή δήλωση των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, μέσω της οποία θα προειδοποιούν τους Χούθι ότι, «ή θα σταματήσουν να επιτίθενται σε εμπορικά πλοία ή θα αντιμετωπίσουν τη στρατιωτική δύναμη της Δύσης».

Αλλά και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η εφημερίδα «The New York Times», μετέδωσε ότι επιτελείς του αμερικανικού Πενταγώνου, ετοιμάζουν τα σχέδια για να χτυπηθούν οι Χούθι στο έδαφος της Υεμένης, προκειμένου να εγκριθούν το συντομότερο από τον Τζο Μπάιντεν.
Μετά τον θάνατο δέκα Χούθι από πυρά του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, Ανώτεροι αξιωματούχοι δήλωσαν πως η κυβέρνηση Μπάιντεν, πρέπει να αποφασίσει «έγκαιρα» αν θα πλήξει τις βάσεις των πυραύλων και των μη επανδρωμένων αεροσκαφών των Χούθι στην Υεμένη, ή θα περιμένουν να δουν αν οι Χούθι θα υποχωρήσουν μετά τη βύθιση τριών ταχύπλοων σκαφών τους και τον θάνατο των μαχητών τους, σύμφωνα με τους «New York Times».
Οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου έχουν εκπονήσει λεπτομερή σχέδια για να πλήξουν τις βάσεις πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην Υεμένη, καθώς και ορισμένες από τις εγκαταστάσεις όπου φαίνεται να είναι δεμένα ταχύπλοα σκάφη του είδους που χρησιμοποιήθηκαν για την επίθεση στο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Maersk. Αλλά, σύμφωνα με την εφημερίδα, υπάρχει κάποια ανησυχία ότι τέτοια πλήγματα θα ωφελούσαν το σχέδιο του Ιράν.
Πηγές της εφημερίδας αναφέρουν ότι ένας από τους επικριτές του ενδεχόμενου επέμβασης στην Υεμένη είναι η Σαουδική Αραβία, η οποία επιχειρεί να απεμπλακεί από την τριετή, αποτυχημένη, επίθεση κατά των Χούθι, η οποία έληξε μετά την επανέναρξη των διπλωματικών σχέσεων Ριάντ και Τεχεράνης με την μεσολάβηση της Κίνας.
Κλιμάκωση της έντασης προκαλεί η αποστολή Φρεγάτας του Ιρανικού Πολεμικού Ναυτικού στην Ερυθρά Θάλασσα. Ο υπουργός Άμυνας του Ιράν Μοχάμεντ Ρεζά Αστιανί δήλωσε στις 14 Δεκεμβρίου αναφορικά με την Ερυθρά Θάλασσα ότι «κανείς δεν μπορεί να κάνει μια κίνηση σε μια περιοχή όπου κυριαρχούμε».

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΦΡΕΓΑΤΑΣ-ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ
Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί τους συνάδελφους ναύτες και το μόνιμο προσωπικό της Φρεγάτας να αντισταθούν και να αρνηθούν κάθε συμμετοχή-εμπλοκή τους στην νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Μέση Ανατολή. 
Δεν θα θυσιαστούμε εμείς για τα κέρδη των Εφοπλιστών, τις στρατηγικές βλέψεις κερδοφορίας και στρατηγικής αναβάθμισης του ελληνικού αστικού κόσμου και κράτους, για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.
Δεν θα γίνουμε εμείς τα πολεμικά πιόνια στον Πόλεμο Γενοκτονίας του κράτους Ισραήλ κατά του λαού της Παλαιστίνης. 
Δεν θα συμβάλλουμε εμείς στην εξόντωση του λαού της Παλαιστίνης που υλοποιεί ο στρατός του Ισραήλ, μια πρωτοφανή γενοκτονία η οποία συντελείται με την στήριξη των κρατών της ιμπεριαλιστικής Δύσης.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΘΥΣΙΑΖΟΜΑΣΤΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ
Στεκόμαστε ενάντια στους άξονες του πολέμου Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ που οικοδόμησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα στρατηγικά συμφέροντα της άρχουσας τάξης, τα κέρδη των εφοπλιστών και των επιχειρηματιών του τομέα ενέργειας.
Καμία συμμετοχή και εμπλοκή στη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης που σχεδιάζουν και υλοποιούν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ισραήλ καθώς και στη γενίκευση του πολέμου εναντίον λαών της Μέσης Ανατολής. 
Να κλείσει η βάση της Σούδας που αποτελεί κρίσιμος πυλώνα των επεμβάσεων των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή. 
Να σταματήσει η χρήση των 111 ΠΜ και 112 ΠΜ από τις αμερικανικές δυνάμεις.

Ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει. Οι Παλαιστίνιοι πρέπει να απελευθερωθούν και να δικαιωθεί ο μακροχρόνιος αγώνας τους. 
Είναι χρέος του αντιπολεμικού κινήματος να παλέψει για την ικανοποίηση των Δίκαιων Αιτημάτων του Παλαιστινιακού λαού.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου