Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024

Οι παγκόσμιοι Τρομοκράτες ΗΠΑ-Βρετανία σφυροκοπούν τους Χούθι και απειλούν με γενικευμένη σύγκρουση του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Οι παγκόσμιοι Τρομοκράτες ΗΠΑ και Βρετανία, που προχώρησαν στη Δολοφονία εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων στο Ιράκ, στο οποίο εισέβαλαν και κατέλαβαν, έχοντας ως πρόσχημα τα ψέματα ότι ο Σαντάμ Χουσείν είχε όπλα μαζικής καταστροφής....
Αυτοί που δολοφόνησαν επίσης χιλιάδες ανθρώπους στο Αφγανιστάν, και προχώρησαν στην 20χρονη Κατοχή του για να φέρουν τη Δυτική Δημοκρατία, πριν το παραδώσουν στους Ταλιμπάν....
Επιτίθενται και πάλι στους λαούς της Μέσης Ανατολής...
Αφού οι ΗΠΑ συγκρότησαν τη διεθνή αποστολή Prosperity Guardian ως απάντηση στους αντάρτες Χούθι που πολλαπλασίασαν τις επιθέσεις τους στην Ερυθρά Θάλασσα εναντίον πλοίων τα οποία θεωρούν ότι «συνδέονται με το Ισραήλ», σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας - Ανάλογη πολεμική αρμάδα επιδιώκει να συγκροτήσει και η Ευρωπαϊκή Ένωση-, με απόφαση των ΗΠΑ και της Βρετανίας, με την υποστήριξη της Αυστραλίας, του Καναδά, της Ολλανδίας και του Μπαχρέιν προχώρησαν σε επιθέσεις κατά εγκαταστάσεων των Χούθι, στην Υεμένη.  

Οι Παγκόσμιοι Τρομοκράτες χτύπησαν ξανά 
Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας εξαπέλυσαν σήμερα νέες αεροπορικές επιδρομές στην πρωτεύουσα της Υεμένης, τη Σανάα, μετέδωσε νωρίτερα το τηλεοπτικό δίκτυο Al Masirah, που πρόσκειται στους αντάρτες Χούθι.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Al Jazeera, στο στόχαστρο βρέθηκε αεροπορική βάση στα περίχωρα της πρωτεύουσας Σανάα, ενώ αναφέρθηκαν επίσης εκρήξεις στην πόλη Χοντέιντα.
Ειδικότερα, καταδρομικό του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ εξαπέλυσε τα ξημερώματα πυραύλους Tomahawk εναντίον θέσης ραντάρ των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη, ανακοίνωσε το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (U.S. Central Command ή CENTCOM).

«Το πλήγμα εξαπέλυσε το USS Carney (DDG 64) χρησιμοποιώντας πυραύλους Tomahawk» στο πλαίσιο της ανάληψης δράσης που σχεδιάστηκε «για να περιορίσει τη δυνατότητα των Χούθι να επιτίθενται σε θαλάσσια σκάφη, συμπεριλαμβανομένων εμπορικών πλοίων», αναφέρει η ανακοίνωση της CENTCOM.
Δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ εξαπέλυσαν νέα επίθεση στην Υεμένη, αφότου έπληξαν την προηγούμενη ημέρα περίπου 30 θέσεις των Χούθι εν είδει αντιποίνων για τις επιθέσεις των σιιτών ανταρτών εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.

Μία μέρα νωρίτερα, αμερικανικά και βρετανικά πλήγματα έθεσαν στο στόχαστρο εγκαταστάσεις των ανταρτών της Υεμένης, οι οποίοι ελέγχουν μεγάλες περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων την πρωτεύουσα Σαναά. Οι Χούθι απείλησαν με αντίποινα στα χθεσινά πλήγματα των ΗΠΑ και της Βρετανίας στην Υεμένη, λέγοντας πως τα συμφέροντα των δύο χωρών θεωρούνται πλέον «νόμιμοι στόχοι».
Αεροφωτογραφία της εταιρείας MAXAR με το σημείο στο αερόδρομιο της Σαναά όπου χτυπήθηκε το ραντάρ των Χούθι | Maxar Technologies via AP

Σύμφωνα με εκπρόσωπο των Χούθι, τα αμερικανικά και βρετανικά πλήγματα της Παρασκευής, που πραγματοποιήθηκαν σε «73 επιδρομές», είχαν στόχο στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Σαναά και στις περιοχές Χοντέιντα (δυτικά), Τάιζ (νότια), Χάτζαχ (βορειοδυτικά) και Σαάντα (βόρεια). Από τη δική του πλευρά ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι συνολικά πάνω από 150 πλήγματα είχαν στόχο 30 στρατιωτικές θέσεις.

Αγνοώντας τους πραγματικούς κινδύνους για περαιτέρω διάχυση του πολέμου, σε κοινή δήλωσή τους, ΗΠΑ, Βρετανία και 8 σύμμαχοί τους, μεταξύ των οποίων η Αυστραλία, ο Καναδάς και το Μπαχρέιν, υπογράμμισαν ότι ο στόχος τους ήταν η «αποκλιμάκωση» στην Ερυθρά Θάλασσα, προκαλώντας την αντίδραση της Ρωσίας, με τη Μόσχα να σημειώνει ότι τα πλήγματα στην Υεμένη είναι «παράνομα βάσει του διεθνούς δικαίου». 

Σύγκρουση στο Συμβούλιο Ασφαλείας
Κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα και τις επιθέσεις εναντίον της Υεμένης επικράτησε ένταση, με τον πρεσβευτή της Ρωσίας Βασίλι Νεμπένζια να καταγγέλλει «κατάφωρη επίθεση» και «μαζικό πλήγμα» κατά «του πληθυσμού της χώρας στο σύνολό της».
Από την πλευρά της η Αμερικανίδα πρεσβευτής Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ κατέστησε σαφές ότι οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν εναντίον των Χούθι, προειδοποιώντας ότι κανένα πλοίο δεν είναι ασφαλές.
«Δεν μπορούμε να ανεχθούμε κακοποιοί να παρενοχλούν τις διεθνείς μεταφορές», είπε από την πλευρά του ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Γκραντ Σαπς, μιλώντας στην εφημερίδα The Telegraph, που ζήτησε από το Ιράν, που στηρίζει τόσο τους Χούθι όσο και τη Χεζμπολάχ, να τους πιέσει για να σταματήσουν τις δραστηριότητές τους.

Η Γάζα, όπως φαίνεται από τα σύνορα του παλαιστινιακού θύλακα με το Ισραήλ | AP Photo/Ariel Schalit, File

Σοβαρά πλήγματα και στη Γάζα
Εν μέσω αυτών των εξελίξεων, ο ισραηλινός στρατός συνέχισε τις επιχειρήσει; για να θέσει υπό πλήρη έλεγχο την πόλη Χαν Γιούνις στη Λωρίδα της Γάζας με επιθέσεις μέσα στη νύχτα κατά κατοικιών και πολιτικών υποδομών.
Όπως μεταδίδει το δίκτυο Al Jazeera, πολλοί άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στα χαλάσματα και δεν είναι εφικτό να λάβουν βοήθεια.
Ισραηλινός βομβαρδισμός σε σπίτι όπου φιλοξενούνταν εκτοπισμένοι κοντά στο πέρασμα της Ράφα σκότωσε 12 άτομα, κυρίως παιδιά, και τραυμάτισε πολλούς περισσότερους ανθρώπους. Επιθέσεις σημειώθηκαν και στο ανατολικό τμήμα της συνοικίας, το οποίο ήταν εκτεθειμένο σε βομβαρδισμούς.
Άλλες αεροπορικές επιδρομές και επιθέσεις με πυροβολικό αναφέρθηκαν στην περιοχή Αλ-Μάναρr, νοτιοανατολικά της Χαν Γιούνις, όπου σύμφωνα με τους κατοίκους κλιμακώθηκαν οι συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων μαχητών και Ισραηλινών στρατιωτών.
Επιθέσεις από τις ισραηλινές δυνάμεις δέχονται στρατόπεδα στις πόλεις Μπουρέτζι και Μαγάζι, ενώ συνεχίζονται οι σφοδρές συγκρούσεις και οι εκρήξεις γύρω από το Νοσοκομείου Μαρτύρων του Αλ-Άκσα. Το νοσοκομείο έχει ξεμείνει από καύσιμα, δεν έχει πλέον ηλεκτρικό ρεύμα και έχουν τεθεί σε πολύ σοβαρό κίνδυνο οι ζωές ασθενών, τραυματιών, αλλά και νεογέννητων βρεφών.

Να φύγουν οι πολεμικοί στόλοι των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ από την Ερυθρά Θάλασσα-Να σταματήσει η Γενοκτονία και η Εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων από το Κράτος Κατακτητή Ισραήλ

Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί τους συνάδελφους ναύτες και το μόνιμο προσωπικό της Φρεγάτας να αντισταθούν και να αρνηθούν κάθε συμμετοχή-εμπλοκή τους στην νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Μέση Ανατολή. 

Δεν θα θυσιαστούμε εμείς για τα κέρδη των Εφοπλιστών, τις στρατηγικές βλέψεις κερδοφορίας και στρατηγικής αναβάθμισης του ελληνικού αστικού κόσμου και κράτους, για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Δεν θα γίνουμε εμείς τα πολεμικά πιόνια στον Πόλεμο Γενοκτονίας του κράτους Ισραήλ κατά του λαού της Παλαιστίνης, μια πρωτοφανή γενοκτονία η οποία συντελείται με την στήριξη των κρατών της ιμπεριαλιστικής Δύσης, καθώς και στη γενίκευση του πολέμου εναντίον λαών της Μέσης Ανατολής. . 

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΘΥΣΙΑΖΟΜΑΣΤΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ

Στεκόμαστε ενάντια στους άξονες του πολέμου Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ που οικοδόμησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα στρατηγικά συμφέροντα της άρχουσας τάξης, τα κέρδη των εφοπλιστών και των επιχειρηματιών του τομέα ενέργειας.

Να κλείσει η βάση της Σούδας που αποτελεί κρίσιμος πυλώνα των επεμβάσεων των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή. Να σταματήσει η χρήση των 111 ΠΜ και 112 ΠΜ από τις αμερικανικές δυνάμεις.

Ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει. Οι Παλαιστίνιοι πρέπει να απελευθερωθούν και να δικαιωθεί ο μακροχρόνιος αγώνας τους. 

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ από euro2day.gr και ΕΦΣΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου