Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024

Στρ. Αβραμίδη της Καβύλης νόμου Ορεστιάδας Έβρου: Μεγάλη κινητοποίηση μετά τις καταγγελίες του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Σύμφωνα με την νέα ανταπόκριση των συνφάνταρων που υπηρετούν στο 
Στρατόπεδο Αβραμίδη της Καβύλης, του νόμου Ορεστιάδας στον Έβρο, μεγάλη ήταν η κινητοποίηση των Αξιωματικών μετά τις καταγγελίες του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Διοικητές κάλεσαν Αναφορά, ρώτησαν τους φαντάρους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και δεσμεύτηκαν ότι σύντομα θα ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα ώστε να εξασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες στράτευσης και διαβίωσης.
Είναι μια ακόμη απόδειξη συνάδελφοι ότι στον Στρατό έχουμε δικαιώματα.
Περιφρονήστε το βύσμα και την ατομική διαπραγμάτευση.
Αφήστε στην άκρη το Φόβο και τη Μοιρολατρία.
Αγωνιστείτε μαζί με το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Θυμίζουμε: 

Στρ. Αβραμίδη της Καβύλης νόμου Ορεστιάδας Έβρου: Εδώ είναι ένα θέατρο του παραλόγου όπου η ανοησία είναι νόμος
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Είμαι στρατιώτης και υπηρετώ στο στρατόπεδο Αβραμίδη της Καβύλης νόμου Ορεστιάδας στον Έβρο και θέλω να περιγράψω την άθλια διαβίωση, όλα τα προβλήματα για τους 7 μήνες που υπηρετώ. 
Στο στρατόπεδο μας το φαγητό είναι αισχρό με αποτέλεσμα όταν έχει φαγητό που τρώγεται να το θεωρούμε θαύμα. 
Μας λένε οι σκοποί να ζητάμε τσάι να πίνουμε ως συμπόνια για το κρύο. Πηγαίνω εγώ να ζητήσω ένα ποτήρι, πριν πάω στην υπηρεσία μου και αφού το ήπια έκανα εμετό.
Και έμαθα την επόμενη μέρα πως είχε λήξει για μια εβδομάδα. 
Επίσης θέλω να καταγγείλω ότι υπάρχει άνιση συμπεριφορά μεταξύ μονάδων. Ενώ όλες οι μονάδες είμαστε με ελάχιστα άτομα και στέλνονται όλα σε υπηρεσίες, αγγαρείες και αποσπάσεις σε σημείο μετά βίας να κοιμόμαστε 3-4 ώρες τα βράδια και μας πηγαίνει 3-1 στο πρόγραμμα.

Μια συγκεκριμένη μονάδα, αυτή του Πεζικού, έχουν 60 άτομα με 20 εξοδούχους την ημέρα και ακούγεται πως έχουν 11 ημέρες εξοδούχοι και μόνο μια υπηρεσία, όπου και σε αυτή μας αλλάζουν αργοπορημένα για 30 λεπτά με μια (1) ώρα αφού.
Έχουμε ενημερώσει επόπτες και διοικητές και να σημειωθεί πως δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή για αυτούς μέχρι στιγμής, αντίθετα σε περίπτωση που αργήσουμε εμείς έστω και 10 λεπτά παίρνουμε 4 μέρες κράτηση.

Για να σας δώσω ένα παράδειγμα, κουβαλούμε συνεχώς νάρκες και πυρομαχικά, συμβάλλουν και όσοι βρίσκονται στο φυλάκιο υπηρεσία, αλλά αν αργοπορήσουμε μας βρίζουν.
Να σημειωθεί πως ήταν δουλειά του Πεζικού όπου δεν έστειλαν κανέναν.
Ρωτάμε τον Ταξίαρχο, που προέρχεται από το πεζικό, γιατί συμβαίνουν όλα αυτά; 
Ζούμε μια διαρκή αδικία!
Όσο αναφορά την δικιά μου μονάδα δεν υπάρχει καμιά συνεννόηση ούτε κατανόηση και θα σας το αναλύσω και με παραδείγματα.
Τελειώνουν τα ΕΚΕ οι νέοι φαντάροι και αποφασίζουν οι OΒA να τους φέρουν στο φυλάκιο για να μας αλλάξουν μετά από μια ώρα. Αναγκαζόμαστε να κάτσουμε παραπάνω για να κάνουν το διάλειμμα τους πριν μας αλλάξουν.
Όσο αναφορά το φαγητό οπότε το αναφέρουμε και φτιάχνουν θα είναι επαρκές για (2) μόνο μέρες και ειδικά όταν περιμένουν έλεγχο και μετά ξανά δεν υπάρχει φαγώσιμο φαγητό.

Να συμπληρώσουμε πως στα μαγειρεία του Πεζικού το έχει σαν υπηρεσία και δεν κάνουν τίποτα απολύτως και είμαστε εμείς αναγκασμένοι να τα κάνουμε όλα.
Έχω υπηρεσία 12.00 με 14.00 έπειτα 14.00 με 16.00 μαγειρεία, όπου με κράτησαν παραπάνω να πλύνω, ενώ αυτοί δεν ασχολούνταν, 16:30 έπρεπε να ετοιμαστώ για σημαία που είναι 17.10 και μετά πάλι 18.00-20.00 υπηρεσία, με αποτέλεσμα να μην έχω χρόνο για ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ όπως το να πάω στην τουαλέτα και να ξεκουραστώ

Πότε θα μπορέσω εγώ να το κάνω αυτό;
Ποιος θα μας ακούσει εμάς;
Τα στελέχη που προσπαθούν τα καλύψουν τα χάλια του στρατοπέδου και τα δικά τους;
Τόσο καιρό η ομάδα και τα πυροβόλα χάλια έπρεπε να έρθει ο Μέραρχος να κάνει έλεγχο και μας βάλανε να καθαρίσουμε τα πάντα, μαζί και τα πυροβόλα .

Τα στελέχη είναι προσβλητικά και όχι με υβριστικό χαρακτήρα αλλά με θράσος και καμιά κατανόηση, δείχνοντας μας πως δεν ενδιαφέρονται για εμάς.
Μέσα σε όλα αυτά εξαίρεση αποτελούν μερικά στελέχη που είναι υπέροχοι άνθρωποι, αλλά υπάρχουν και πολλοί που είναι και αμαθής και αντιπαθητικοί άνθρωποι, που σε πολλούς από εμάς εμπνέουν μόνο μίσος. 

Όλη η κούραση, η αϋπνία και ο θυμός δημιουργεί ψυχολογικά προβλήματα σε όλους μας και υπάρχουν εντάσεις και καυγάδες μεταξύ μας. Αν προκύψει θέμα, αντί να βρουν την αλήθεια, θα προτιμήσουν να μας τιμωρήσουν όλους και να μην ασχοληθούν, παντελώς άδικο.
Εννοείτε πως η υπηρεσία μας γίνεται χωρίς θέρμανση και αν φορέσουμε full face μας λένε πράγματα όπως δεν έχει τόσο κρύο ninja και άλλα τέτοια.

Το συμπέρασμα μου με αυτές τις συνθήκες διαβίωσης είναι πως η θητεία μου είναι άθλια και οριακά απάνθρωπη, υποφέρω από υπηρεσίες και αγγαρείες καθημερινά, είμαι σχεδόν άυπνος κάθε μέρα όλο αυτό το διάστημα.
Αναγκάζονται οι δικοί μου, που μετά βίας τα βγάζουν πέρα, να μου στέλνουν χρήματα για βασικές μου ανάγκες.
Ήλπιζα να υπάρξει αυτή η μετάθεση που περιμένω πόσους μήνες τώρα και τελικά από ότι φαίνεται θα μου την ακυρώσουν και θα πρέπει να ολοκληρώσω την θητεία μου εδώ πέρα.

Ειλικρινά δεν ξέρω πως έχω αντέξει τόσο καιρό εδώ πέρα, το μόνο που με κρατάει ακόμα είναι πως σε λίγο καιρό παίρνω άδεια απολύσεως. Διαφορετικά θα είχα αρρωστήσει ψυχολογικά και σωματικά.
Αν τελικά γίνει δεκτή η μετάθεση θα χαρώ έστω και τώρα να φύγω από εδώ.
Οπότε μπορείτε να καταλάβετε την κατάσταση.
Επιπλέον έχουμε κοντέψει να κολλήσουμε φυματίωση και εξαναγκαστήκαμε να πάμε για εξετάσεις στην άδεια μας, καθώς δεν υπάρχουν πουθενά έλεγχοι. 
Τα κοτόπουλα που τρώμε είναι από Αραβία και δεν είναι καν έστω ελληνικά.

Επιπλέον, στέλεχος  έβαλε ποινές σε νέους που μόλις άρχισαν εκπαίδευση επειδή δεν ήξεραν για διόπτρα, παρόλο που δεν έχουν διδαχθεί σωστά.
Εδώ είναι ένα θέατρο του παραλόγου όπου η ανοησία είναι νόμος.

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτές τις καταγγελίες;
Τι απαντούν οι Διοικητές;
Τι μέτρα θα πάρει ο Ταξίαρχος;
Που θα φτάσει αυτή η Αδικία, το Χώσιμο και η Τρέλα που επικρατεί;
Δεν συνειδητοποιούν τα προβλήματα που δημιουργούν στους φαντάρους;
Αυτή την εποχή της τεράστιας Φτώχειας-Ανέχειας-Ακρίβειας αναγκάζουν τους φαντάρους που αμείβουν με 8,7 ευρώ να ξοδεύουν τόσα χρήματα για να καλύψουν ανάγκες που είναι Υποχρέωση του Στρατού να προσφέρει στους συνφάνταρους.
 Φαντάροι και γονείς πρέπει να δώσουμε τον αγώνα Υπεράσπισης των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή μαζί με το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Η Υποχρεωτική στρατιωτική θητεία πρέπει να μειωθεί άμεσα στον ΕΞΙ (6) ΜΗΝΕΣ.
Πτυχές του κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό, άμεσα συνδεδεμένο με το Αντιπολεμικό Κίνημα ενάντια στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς της κυβέρνησης, τις ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.com

diktiospartakos@hotmail.com    

1 σχόλιο:

  1. Αυτά έπρεπε πριν χρόνια να γίνουν και όχι με της καταγγελίες να θέλουν να γίνουν ώστε να μπορείς να ζεσταθείς και εάν θέλουν αμερικανικό στρατο να δώσουν και την ανάλογη ενδυμασία και όχι αυτά από τις μίζες που έχει τεράστια διαφορά σε όλα με τα αμερικανικά που αγαπάνε, παρόλο μπορεί να τους βρίζουμε αλλά έχουν εγκαταστάσεις και την ενδυμασία για όλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή