Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024

ΚΚΕ-Ένοπλες Δυνάμεις: Το εθνικό αφήγημα οδηγεί σε αγκαλιές συντηρητικές

φωτό: ΠΟΜΕΝΣ
▸Εντύπωση προκάλεσε το αγκάλιασμα από το ΚΚΕ –και μάλιστα σε εκδήλωση με παρουσία του Δ. Κουτσούμπα– της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ ), που στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα από το ΚΚΕ ως «προσκολλημένη στην κυβέρνηση», πως «υλοποιεί την κυβερνητική πολιτική χειραγώγησης του συνδικαλιστικού κινήματος», ακόμα και για επαφές μελών του προεδρείου της με τη Χρυσή Αυγή παλιότερα! Η ηγεσία της ΠΟΜΕΝΣ, που μέρος της –σύμφωνα με δημοσιεύματα– υπηρετεί κοντά στον Ν. Δένδια, παρευρέθηκε με μεγάλη αντιπροσωπεία, όπως κι άλλες ενώσεις αποστράτων κι ένστολων, στη συνεστίαση του ΚΚΕ για τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας την Κυριακή 21/1 στο ΣΕΦ.

Ο Ριζοσπάστης αφιέρωσε την Τρίτη τέσσερις σελίδες (!) στην εκδήλωση, με αποσπάσματα και φωτογραφίες από όλους τους χαιρετισμούς. Το σίγουρο είναι πως όταν το ΚΚΕ αποδέχεται το βασικό πλαίσιο της αστικής αφήγησης για τα λεγόμενα «εθνικά θέματα» και αναδεικνύει μονομερώς την «τουρκική επιθετικότητα», τότε μπορεί να συναντηθεί και με πατριδοκάπηλα ρεύματα.
«Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έχει τεθεί το συνολικό πακέτο των τουρκικών διεκδικήσεων […] αυξάνονται οι κίνδυνοι για υποχωρήσεις στην κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, με αιχμή τα νησιά και τη Θράκη», είπε μεταξύ άλλων ο Δ. Κουτσούμπας. Καταδίκασε έντονα την αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα και εν γένει τη συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικές αποστολές, αναδεικνύοντας όμως πως «επιδεινώνεται η αμυντική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και ειδικά του Πολεμικού Ναυτικού». Ο γ.γ. του ΚΚΕ ισχυρίστηκε πως «το πατριωτικό καθήκον των Ενόπλων Δυνάμεων είναι η άμυνα των συνόρων και η εξασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και του λαού», «ξεχνώντας» πως στον καπιταλισμό ο στρατός είναι κατασταλτικός πυλώνας του αστικού κράτους, υπερασπίζει τα συμφέροντα της αστικής τάξης εντός και εκτός συνόρων και στρέφεται κατά των ανταγωνιστών της και του «εχθρού λαού».
ΠΡΙΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου