Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024

Σάββατο αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη: Κινητοποίηση στο Σύνταγμα-Επίθεση της Αστυνομίας του Χρυσοχοίδη με ασπίδες-χημικά


Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi
Σάββατο αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη: Κινητοποίηση στο Σύνταγμα
efsyn.gr
Συνεχίζονται τα Σάββατα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη με την Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων και την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό Σωματείων και Συλλογικοτήτων, αλλά και πολιτικές οργανώσεις, κινήσεις και συλλογικότητες να καλούν σε νέα κινητοποίηση αύριο, Σάββατο στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος.

Οι διοργανωτές καλούν τον κόσμο να δώσει το «παρών» ώστε να υψωθούν ξανά οι παλαιστινιακές σημαίες και να ακουστεί δυνατά η απαίτηση για σταμάτημα των εγκλημάτων του Ισραήλ στη Γάζα και κάθε εμπλοκής του ελληνικού κράτους.

Σύνταγμα: Επίθεση των ΜΑΤ στη συγκέντρωση συμπαράστασης στην Παλαιστίνη

Mε σπρωξίματα με ασπίδες και χρήση χημικών επιτέθηκε η αστυνομία στους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί σήμερα Σάββατο 6/1 στο μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος (απέναντι από τη βουλή) μετά από κάλεσμα της Ένωσης Παλαιστινίων Εργαζομένων και της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό Σωματείων και Συλλογικοτήτων. Οι παλαιστινιακές σημαίες υψώθηκαν για άλλη μια φορά ωστόσο όπως φαίνεται ακόμα και αυτό ενόχλησε την ηγεσία της αστυνομίας που έδωσε εντολή για καταστολή της συγκέντρωσης.

Παρά την επίθεση της αστυνομίας η συγκέντρωση δεν διαλύθηκε, οι διαδηλωτές ανασυγκροτήθηκαν και παρέμειναν στην πλατεία Συντάγματος για αρκετή ώρα ακόμα, ανανέωνοντας το ραντεβού για το επόμενο Σάββατο και τις επόμενες κινητοποιήσεις.

Την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ κάνει όλα τα… θελήματα στις ΗΠΑ (σήμερα γίνεται και η συνάντηση Μητσοτάκη-Μπλίνκεν στα Χανιά), επιλέγει να κτυπήσει ειρηνικούς διαδηλωτές που καταγγέλλουν τα εγκλήματα που συμβαίνουν στην Παλαιστίνη. Να υποθέσουμε ότι ο νέος υπουργός ΠΡΟΠΟ Μ. Χρυσοχοΐδης δείχνει τα… δόντια του;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου