Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

Καθησυχάζει ο φιλοκυβερνητικός τύπος για τις απροστάτευτες στα drone Φρεγάτες που στέλνει ο Μητσοτάκης στην Ερυθρά θάλασσα!

Αλήθεια, έχουμε σκεφτεί πόσα πολεμικά πλοία διατηρεί η κυβέρνηση της ΝΔ εκτός ελληνικών χωρικών υδάτων; 
Το Πολεμικό Ναυτικό διατηρεί δυνάμεις σε τρεις αποστολές: 
  • στη UNIFIL του ΟΗΕ στις ακτές του Λιβάνου όπου βρίσκεται η φρεγάτα Λήμνος, 
  • στην ευρωπαϊκή επιχείρηση IRINI με τη φρεγάτα Αιγαίον,
  • αλλά και στη νατοϊκή αντιναρκική δύναμη SNMCMG-2, τη διοίκηση της οποίας έχει αναλάβει το πλοίο Γενικής Υποστήριξης Ηρακλής.
Σε αυτές έρχεται να προστεθεί η πολύ επικίνδυνη αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά θάλασσα, συμμετέχοντας στη διεθνή αρμάδα που συγκρότησαν οι ΗΠΑ για να ελέγξουν τα στενά και να επιβάλλουν τους ιμπεριαλιστικούς τους σχεδιασμούς στη Μέση Ανατολή, έχοντας ως παρανομαστή το ενεργειακό ζήτημα. 
Με επαναλαμβανόμενα δημοσιεύματα επιχειρεί ο φιλοκυβερνητικός τύπος να καθησυχάσει τα πληρώματα του Πολεμικού Ναυτικού  για τις απροστάτευτες στα drone Φρεγάτες  που στέλνει ο Μητσοτάκης στην Ερυθρά θάλασσα!
Φιλοκυβερνητικός τύπος που όλως τυχαίως έχει ιδιοκτήτες εφοπλιστές, τα πλοία των οποίων θα πάνε να προστατεύσουν οι Φρεγάτες σε αυτή την Αποστολή Αυτοκτονίας. 
Διαβάζουμε λοιπόν ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να μεταβεί στην αμερικανική ναυτική βάση NSA στη Μανάνα του Μπαχρέιν ανώτατος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού προκειμένου να ξεκινήσει ο σχεδιασμός και να καθοριστούν οι λεπτομέρειες της ελληνικής συμμετοχής στην επιχείρηση Prosperity Guardian στην Ερυθρά Θάλασσα.
Ωστόσο, αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού επισημαίνουν ότι θα μεσολαβήσουν ακόμη αρκετές εβδομάδες μέχρι τον απόπλου του πολεμικού πλοίου αφού μέχρι στιγμής δεν έχει καθοριστεί το πλαίσιο της επιχείρησης. 
Την ίδια ώρα, στάση αναμονής σχετικά με τη συμμετοχή τους φαίνεται να κρατούν και αρκετές από τις χώρες που εντάχθηκαν στην πολυεθνική δύναμη.
Μάλιστα πολλά ευρωπαϊκά κράτη που αρχικά είχαν δηλώσει συμμετοχή, τελικά αρνήθηκαν να βρεθούν υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.
Για αυτό και σχεδιάζεται ευρωπαϊκή αποστολή στην οποία πολλοί θεωρούν σίγουρη την συμμετοχή Φρεγάτας του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. 


Στην αρθρογραφία του φιλοκυβερνητικού τύπου επισημαίνεται ότι με την άφιξη του Έλληνα αξιωματικού στο Μπαχρέιν θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις με τους Αμερικανούς για να καθοριστεί το πλαίσιο αποστολής και ο ρόλος που θα αναλάβει η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού. 
Δηλαδή, αν θα έχει ρόλο συνοδείας εμπορικών πλοίων και ελέγχου των στενών του Σουέζ. 
Επίσης τότε θα εξακριβωθεί αν θα πραγματοποιεί συναινετικές ή μη νηοψίες και αν θα συμμετέχει σε επιχειρήσεις αναχαίτισης drones και πυραύλων. 
Μένει ακόμη να οριστούν το πλαίσιο της διοίκησης και ο έχων το γενικό πρόσταγμα, οι κανόνες εμπλοκής, ο τομέας ευθύνης και η θαλάσσια περιοχή δράσης των πλοίων, οι στόχοι της επιχείρησης και η τελική λίστα των μονάδων που θα συμμετέχουν.

Ποιος όμως θα είναι ο ρόλος της Φρεγάτας ΥΔΡΑ ή ΨΑΡΑ που θα σταλεί στην Ερυθρά Θάλασσα όπως αποκαλύπτει το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
Είναι αποκρουστικός ο τρόπος που αφενός η κυβέρνηση κρύβει τους κινδύνους που ελλοχεύουν για το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού που είναι απροστάτευτο σε επίθεση drone και τα ψέματα που διαρρέει το Υπουργείο Άμυνας.
Ενώ αρχικά είχαν προσπαθήσει να διασκεδάσουν την ανησυχία του προσωπικού λέγοντας ότι γίνονται διαβουλεύσεις ώστε η Φρεγάτα να μην πάει σε χώρο που να κινδυνέψει να δεχτεί επίθεση drone, τώρα διαρρέεται ότι "με τις πρώτες πληροφορίες που διαθέτει το Ναυτικό Επιτελείο, δεν θεωρείται δεδομένο ότι τα πλοία θα αναπτυχθούν στο σύνολο της ευρύτερης περιοχής της Ερυθράς Θάλασσας και του Κόλπου του Άντεν. Αντιθέτως, ενδέχεται να καλύψουν πιο περιορισμένο χώρο, εκεί που εντοπίζεται κυρίως το πρόβλημα με τις επιθέσεις των Χούθι προς τα εμπορικά πλοία, καθώς πρόκειται για μια περιοχή που εκτείνεται σε μήκος ακόμα και στα 1.000 μίλια με επίκεντρο την Υεμένη από την οποία απογειώνονται τα drones".
Άρα η Φρεγάτα πάει στο στόμα του λύκου και ενδέχεται να δεχτεί επίθεση drone!
Όμως, τον πραγματικό ρόλο που θα παίξει η Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και ο κίνδυνος ελληνικής συμμετοχής-εμπλοκής στους σχεδιασμούς επίθεσης αμερικανικών και βρετανικών δυνάμεων εναντίον επίγειων θέσεων των ανταρτών Χούθι με χερσαίες δυνάμεις αποκαλύπτουν οι προετοιμασίες του ΓΕΝ με βασικούς άξονες: 
προετοιμασία του πλοίου, 
του οργανικού ελικοπτέρου S-70 Αegean Hawk και των πληρωμάτων,
αλλά και της ενισχυμένης Ομάδας των κομάντος Ειδικών Επιχειρήσεων που θα βρίσκονται πάνω στη φρεγάτα.
Η συμμετοχή σε νηοψίες και επιχειρήσεις αποτροπής είναι μερικά από τα αντικείμενα της δράσης τους.

Και συνεχίζει ο φιλοκυβερνητικός τύπος:
Στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού φαίνεται πως έχει ληφθεί απόφαση για τον τύπο του πλοίου, με την ηγεσία του Στόλου να προκρίνει μία εκ των φρεγατών ΜΕΚΟ 200ΗΝ. 
Πιθανότερη θεωρείται η συμμετοχή της φρεγάτας Υδρα ή της φρεγάτας Ψαρά για λόγους που έχουν να κάνουν με τη διαθεσιμότητα των μονάδων. Ωστόσο, και τα τέσσερα πλοία της κλάσης θεωρούνται κατάλληλα αφού αποτελούν τις πιο σύγχρονες μονάδες επιφανείας του ελληνικού Στόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού έθεσε ως προαπαιτούμενο η φρεγάτα που θα αναλάβει την αποστολή να διαθέτει δύο συστήματα εγγύς προστασίας Phalanx και να εφοδιαστεί με φορητά αντιαεροπορικά αλλά και σύγχρονο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου.
Καλά τι είναι αυτά που γράφουν;


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ
Η έως τώρα σύνθεση της διεθνούς αρμάδας δείχνει ότι όλα τα πλοία εκτός από τις ελληνικές φρεγάτες που θα σταλούν στην περιοχή  διαθέτουν μεγάλες δυνατότητες αντιαεροπορικής άμυνας, με πολύ ισχυρό οπλισμό, μεγάλο αριθμό βλημάτων και αισθητήρες τελευταίας τεχνολογίας. 
Η Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού δεν διαθέτει τίποτε!
Prosperity Guardian: Το προσωπικό της Φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού είναι θύτες και θύματα της αποστολής αυτοκτονίας
Θυμίζουμε την πρόσφατη ανακοίνωση μας:
Με αδίστακτο τρόπο η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε την αποστολή φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού στην Ερυθρά Θάλασσα παίρνοντας θέση για μια ακόμη φορά στο πλευρό των ΗΠΑ και του κράτους Κατακτητή Ισραήλ που διεξάγει Γενοκτονία εις βάρος του λαού της Παλαιστίνης. 
Στέλνοντας το προσωπικό της Φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού να συμμετάσχουν στην επιχείρηση Prosperity Guardian ως θύτες και θύματα της αποστολής αυτοκτονίας, προκειμένου να προστατεύσουν τα συμφέροντα των εφοπλιστών και να εξυπηρετήσουν τον στρατηγικό στόχο αναβάθμισης του ρόλου του ελληνικού αστικού κόσμου διαμέσου του πολέμου.
Αποστολή αυτοκτονίας καθώς είτε στείλουν τη Φρεγάτα ΎΔΡΑ, είτε τη Φρεγάτα ΨΑΡΑ, κανένα πλοίο δεν μπορεί να αμυνθεί σε επίθεση drone.
Μεταξύ των αστείων δικαιολογιών που προβάλλει η κυβέρνηση, το Υπουργείο Άμυνας και το στρατιωτικό κατεστημένο είναι ο λόγος περί "της ναυτοσύνη των στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού" αλλά και της εμπειρία που αποκόμισαν κατά τη διάρκεια της ελληνοτουρκικής κρίσης το 2020, λες και οι αντάρτες Χούθι θα αντιπαραθέσουν Φρεγάτες και υποβρύχια.


Τον πραγματικό ρόλο που θα παίξει η Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και ο κίνδυνος ελληνικής συμμετοχής-εμπλοκής στους σχεδιασμούς επίθεσης αμερικανικών και βρετανικών δυνάμεων εναντίον επίγειων θέσεων των ανταρτών Χούθι με χερσαίες δυνάμεις αποκαλύπτουν οι προετοιμασίες του ΓΕΝ με βασικούς άξονες: 
προετοιμασία του πλοίου, 
του οργανικού ελικοπτέρου S-70 Αegean Hawk και των πληρωμάτων,
αλλά και της ενισχυμένης Ομάδας των κομάντος Ειδικών Επιχειρήσεων που θα βρίσκονται πάνω στη φρεγάτα.
Η συμμετοχή σε νηοψίες και επιχειρήσεις αποτροπής είναι μερικά από τα αντικείμενα της δράσης τους.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ
Αίσθηση προκάλεσε η ανακοίνωση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ που αποκάλυψε ότι καμιά φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα drone.

Η Ελληνική Φρεγάτα θα είναι το πιο γερασμένο πλοίο που θα συμμετάσχει στην επιχείρηση Prosperity Guardian και το πλέον απροστάτευτο.
Όλα τα άλλα πλοία βασίζουν την άμυνα τους σε πυραυλικά συστήματα ενώ το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό με τα γερασμένα πλοία του έχει μείνει στην εποχή του "πυροβολικού"! 


Η ελληνική φρεγάτα μεταφέρει τεχνολογία ηλικίας τεσσάρων δεκαετιών η οποία αφορά κυρίως τα ηλεκτρονικά της συστήματα και τους αισθητήρες. Τα δύο συστήματα εγγύς προστασίας τύπου Phalanx είναι γνωστό ότι δεν μπορούν να εγκλωβίσουν στόχους οι οποίοι κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες όπως τα drones, τα οποία άλλωστε θα αποτελούν και την κύρια απειλή στη συγκεκριμένη περιοχή. 
Εκπρόσωποι του στρατιωτικού κατεστημένο κάνουν λόγο για αναχαίτιση από υψηλού κόστους πυραύλους τύπου ESSM.


Ειδικά, εάν πρόκειται για επίθεση κορεσμού από πολυάριθμα drones θα χρειαστούν αρκετοί από τους συνολικά 16 ESSM που διαθέτει στα κελιά της κάθε φρεγάτα ΜΕΚΟ. 
Επιπλέον οι φρεγάτες κλάσης «ΥΔΡΑ» δεν διαθέτουν ηλεκτρονικά συστήματα παρεμβολών jammers τελευταίας τεχνολογίας και ως μόνη λύση εξετάζεται η χρησιμοποίηση ενός επιπλέον εξωτερικού συστήματος το οποίο όμως δεν θα μπορεί να συνδεθεί με τα μέσα του πλοίου και θα διαθέτει περιορισμένη ακτίνα δράσης.

Ως τελευταία προσπάθεια να καθησυχάσουν το προσωπικό που επιδιώκει να αποφύγει την αποστολή καθώς αισθάνεται "πρόβατο σε σφαγή" αναφέρουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα επιδιώξει ως χώρο δράσης της ελληνικής φρεγάτας σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόσταση από την Υεμένη και τις περιοχές από τις οποίες απογειώνονται τα drones των Χούθι.
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΦΡΕΓΑΤΑΣ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ
Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί τους συνάδελφους ναύτες και το μόνιμο προσωπικό της Φρεγάτας να αντισταθούν και να αρνηθούν κάθε συμμετοχή-εμπλοκή τους στην νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Μέση Ανατολή. 
Δεν θα θυσιαστούμε εμείς για τα κέρδη των Εφοπλιστών, τις στρατηγικές βλέψεις κερδοφορίας και στρατηγικής αναβάθμισης του ελληνικού αστικού κόσμου και κράτους, για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.
Δεν θα γίνουμε εμείς τα πολεμικά πιόνια στον Πόλεμο Γενοκτονίας του κράτους Ισραήλ κατά του λαού της Παλαιστίνης. 
Δεν θα συμβάλλουμε εμείς στην εξόντωση του λαού της Παλαιστίνης που υλοποιεί ο στρατός του Ισραήλ, μια πρωτοφανή γενοκτονία η οποία συντελείται με την στήριξη των κρατών της ιμπεριαλιστικής Δύσης.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΘΥΣΙΑΖΟΜΑΣΤΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ
Στεκόμαστε ενάντια στους άξονες του πολέμου Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ που οικοδόμησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα στρατηγικά συμφέροντα της άρχουσας τάξης, τα κέρδη των εφοπλιστών και των επιχειρηματιών του τομέα ενέργειας.
Καμία συμμετοχή και εμπλοκή στη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης που σχεδιάζουν και υλοποιούν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ισραήλ καθώς και στη γενίκευση του πολέμου εναντίον λαών της Μέσης Ανατολής. 
Να κλείσει η βάση της Σούδας που αποτελεί κρίσιμος πυλώνα των επεμβάσεων των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή. 
Να σταματήσει η χρήση των 111 ΠΜ και 112 ΠΜ από τις αμερικανικές δυνάμεις.

Ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει. Οι Παλαιστίνιοι πρέπει να απελευθερωθούν και να δικαιωθεί ο μακροχρόνιος αγώνας τους. 
Είναι χρέος του αντιπολεμικού κινήματος να παλέψει για την ικανοποίηση των Δίκαιων Αιτημάτων του Παλαιστινιακού λαού.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου