Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

Συνέντευξη Δένδια στην REALNEWS: Βαθαίνει η εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων με το Φιλανδικό Μοντέλο!

Άλλη μια μέρα, άλλη μια συνέντευξη του ΥΕΘΑ Ν.Δένδια, άλλη μια εκστρατεία προπαγάνδας να μας πείσει για το πόσο ενδιαφέρεται για την νεολαία που θέλει να "εκπαιδεύσει" και να τις δώσει πιστοποιητικά για να βρει δουλειά!
Στην εφημερίδα «Realnews» αυτή τη φορά παραχώρησε συνέντευξη περιγράφοντας τι αλλάζει στη στρατιωτική θητεία, που γίνεται πιο πολεμική, με ψηφιακές ικανότητες αυτή τη φορά, ενώ βαθαίνει η εργασιακή εκμετάλλευση κατά τη διάρκεια της Υποχρεωτικής στράτευσης.
Ο υπουργός έκανε λόγο για «αναβάθμιση της εκπαίδευσης με βάση το φιλανδικό μοντέλο με τις κατάλληλες προσαρμογές και τη πρόβλεψη επανεκπαίδευσης ανά τακτά διαστήματα σε εθελοντική βάση, αλλά και τη δυνατότητα απόκτησης δεξιοτήτων σε όσους το επιλέξουν», παρουσιάζοντας το νέο μοντέλο «θητεία-εφεδρεία» και «θητεία-ευκαιρία».

Ψηφιοποίηση

Μια από τις πρώτες αλλαγές που πρόκειται να πραγματοποιηθούν είναι η ψηφιοποίηση των στρατιωτικών εγχειριδίων, αντικαθιστώντας τα με τάμπλετ που θα παρέχονται στους νεοσύλλεκτους γι όσο διάστημα διαρκεί η θητεία. 
Το νομοσχέδιο θα δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξουν νέες δεξιότητες, που θα χωρίζονται σε υποχρεωτικές και εθελοντικές.
Στις υποχρεωτικές θα περιλαμβάνεται η αναβάθμιση γνωστικών ψηφιακών δυνατοτήτων, η διαχείριση καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης για ακραία φυσικά φαινόμενα και καταστροφές και η παροχή πρώτων βοηθειών. 
Στις εθελοντικές κατατάσσονται τεχνικές δεξιότητες, με προγράμματα από τα κέντρα δια βίου μάθησης των Ενόπλων Δυνάμεων και υπό σκέψη βρίσκονται ο βοηθός φαρμακοποιού, ο βοηθός οδοντιάτρου, ο μάγειρας, ο αρτοποιός, ο τεχνικός υγιεινής ασφάλειας, ο διασώστης και το μέλος πληρώματος ασθενοφόρου. 
Το απολυτήριο τους θα συνοδεύεται από πιστοποιητικό εκπαίδευσης.

Ουσιαστικά επιβεβαιώνονται οι βασικές εκτιμήσεις του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για το Φιλανδικό μοντέλο του Ν.Δένδια.
Καταρχήν, το Φιλανδικό μοντέλο του Δένδια made in Greece δεν θα έχει αμοιβές όπως συμβαίνει στη Φιλανδία.
Εκτός από τη στέγαση, τη σίτιση, τον ρουχισμό και την υγειονομική περίθαλψη, οι στρατεύσιμοι λαμβάνουν αφορολόγητο επίδομα μεταξύ 5,10 και 11,90 ευρώ ημερησίως, ανάλογα με το χρόνο που έχουν υπηρετήσει.
Εκτός από το βασικό επίδομα, οι στρατεύσιμοι που υπηρετούν ως αλεξιπτωτιστές, δύτες ή πιλότοι λαμβάνουν επίδομα επικινδυνότητας 10-20 ευρώ ανά άλμα ή ημέρα κατάδυσης ή, για τους πιλότους, 182 ευρώ το μήνα.
Κάλυψη των εξόδων των οπλιτών και των οικογενειών τους
Το κράτος πληρώνει το ενοίκιο και τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος του στρατεύσιμου. Εάν οι στρατεύσιμοι έχουν οικογένειες, δικαιούνται επίσης επιδόματα.
Οι έφεδροι δικαιούνται παρόμοια στήριξη μόνο εάν το συνολικό εισόδημα της οικογένειας του εφέδρου από όλες τις πηγές είναι κάτω από ένα συγκεκριμένο, μάλλον χαμηλό, όριο.

Σε δεύτερο επίπεδο η θητεία γίνεται πιο πολεμική. Υπάρχει η ανάγκη π.χ για τον διευρυμένο αριθμό στρατιωτών που θα καθοδηγούν drone. Και για αυτό απαιτούνται ψηφιακές ικανότητες.

Σε τρίτο επίπεδο ο Δένδιας θέλει ένα Απλήρωτο εργάτη που θα εργάζεται στην Πολιτική Υπηρεσία η οποία περνά στον στρατό. Επίσης, η κυβέρνηση της ΝΔ που επιτίθεται στο Δημόσιο Σύστημα Υγεία και δεν κάνει προσλήψεις προσωπικού, ονειρεύεται ως πλήρωμα Ασθενοφόρου Οδηγό ΕΠ.ΟΠ. και Διασώστη φαντάρο!
Αλλά ούτε γιατροί προσλαμβάνονται. Καλείται λοιπόν ο Στρατός να καλύψει με τη δωρεάν εργασία των φαντάρων τις διευρυμένες ανάγκες των νησιών -ιδίως το καλοκαίρι- και των υπόλοιπων παραμεθόριων περιοχών. Δεν είναι καθόλου τυχαίες οι ειδικότητες π.χ. ο βοηθός φαρμακοποιού, ο βοηθός οδοντιάτρου...
Αυτός είναι ο "κοινωνικός ρόλος" του Στρατού: δωρεάν εργασία φαντάρων που θα καλύπτουν χωρίς εργατικό κόστος τις τεράστιες ανάγκες αντί για το κράτος.
Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ ξοδεύει 8,6 δις δολ -χωρίς το οικονομικό κόστος για την προμήθεια οπλισμού για να εξασφαλίσει 40 F-35!
Κάθε ώρα πτήσης ενός F-35 κοστίζει 100000 δολ;
Θυμίζουμε την αναλυτική ανακοίνωση μας:
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου