Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

35η Μοίρα Καταδρομών: Δηλαδή σύμφωνα με τον Alpha φταίει ο φαντάρος που απασφάλισε η χειροβομβίδα;

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ από την πρώτη στιγμή με συνεχείς του ανακοινώσεις επιχειρεί να αναδείξει το ζήτημα του σοβαρού τραυματισμού φαντάρου, που υπηρετούσε στην ΕΛΔΥΚ και έχασε το δεξί του χέρι από έκρηξη χειροβομβίδας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από το alphanews.live

Ακρωτηριασμό του δεξιού του χεριού υπέστη ο 23χρονος στρατιώτης ο οποίος υπηρετεί στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου.
Ο νεαρός ΕΛΔΥΚάριος καθώς και άλλοι οπλίτες βρίσκονταν στο πεδίο βολής Αγίου Μοδέστου στην περιοχή Σταυροβουνίου όπου συμμετείχαν σε προγραμματισμένη εκπαιδευτική δραστηριότητα.
Σε κάποια στιγμή σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha ο οπλίτης αφού αφαίρεσε την περόνη και απασφάλισε επιχείρησε να την ρίξει με το δεξί του χέρι και η χειροβομβίδα εξεράγη με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας
«Για τη διακρίβωση των αιτιών του ατυχήματος διεξάγεται έρευνα»
Στο σημείο έσπευσαν συνάδελφοι του καθώς και ανώτεροι του όπου του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες ενώ διακομίστηκε σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο.

Υποβλήθηκε σε επεμβάσεις
Ο 23χρονος εισήχθη άμεσα στο χειρουργείο όπου υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση. Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha ο νεαρός υπέστη ακρωτηριασμό δεξιάς άκρας χειρός. Ακολούθως ο 23χρονος υποβλήθηκε επίσης σε επέμβαση στο μάτι και στο πρόσωπο.
Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Εντατική μονάδα του ιδιωτικού νοσηλευτηρίου, με την κατάσταση του να θεωρείται σοβαρή αλλά ευτυχώς εκτός κινδύνου.

Τραυματίστηκε και δεύτερος
Από τα θραύσματα της εκπαιδευτικής χειροβομβίδας τραυματίστηκε και δεύτερος στρατιώτης ο οποίος φέρει εκδορές σε διάφορα μέρη του σώματος του.

Μπορεί να μας απαντήσει ο ALPHA και το επιτελείο των στρατιωτικών του συντακτών πως και γιατί έγινε η απασφάλιση της χειροβομβίδας;
 
35η Μοίρα Καταδρομών: Εξαιτίας της παλαιότητας και της φθοράς της χειροβομβίδας έγινε το δυστύχημα;
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ  καλεί δημόσια το Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΣ να πει στον λαό μας για ποιους λόγους υπήρξε ο τραυματισμός του συνφάνταρου με την "αρχαία" αμερικανικής προέλευσης χειροβομβίδα.
Σύμφωνα με τις ανταποκρίσεις φαντάρων και χαμηλόβαθμων στελεχών λόγω παλαιότητας και φθοράς της χειροβομβίδας,  μόλις ο φαντάρος τράβηξε την περόνη, έφυγε και η ασφάλεια, με αποτέλεσμα την άμεση έκρηξη.
Το τεντωμένο χέρι του συναδέλφου κόπηκε από τον αγκώνα και κινδυνεύει να χάσει το χέρι του.
Τα δυστυχήματα αυτού του είδους ήταν πολύ διαδεδομένα όταν στο παρελθόν γίνονταν ασκήσεις και εκπαιδεύσεις με ρίψη χειροβομβίδων, και αυτός είναι ο βασικός λόγος που είχαν σταματήσει.
Τα ερωτήματα είναι συγκεκριμένα:
οι χειροβομβίδες είχαν ελεγχθεί;
Λόγω παλαιότητας πιάνουν σκουριά και υπάρχει πάντα κίνδυνος να φύγει η περόνη μαζί με την ασφάλεια, ώστε να μην υπάρξουν τα τρία (3) δευτερόλεπτα που προσφέρουν την αναγκαία ασφάλεια.
Ποιος και γιατί διέταξε την άσκηση-εκπαίδευση με την ρίψη των χειροβομβίδων ενώ υπήρχε τόσο μεγάλος κίνδυνος δυστυχήματος;
Είναι τεράστιες οι ευθύνες του Υπουργείου Άμυνας, του ΓΕΣ και της Διοίκησης της ΕΛΔΥΚ.
Πρέπει να τις αναλάβουν.
Το λέμε ξεκάθαρα: στον Στρατό από Τύχη Ζούμε!
Πρέπει να Αγωνιστούμε.
Θέλουμε Δικαιοσύνη.
Δεν είμαστε Αναλώσιμοι.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

4 σχόλια:

  1. Απασφαλιση γινεται μονο οδηγιες και εντολες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το καναλι alpha κανενας δεν εκανε φανταρος σχεδον απο τους δημοσιογράφους,γιατι θα ηξεραν οτι εχουν βρεθει και παλιαοτερων ετων χειροβομβίδα που εως τωρα εχω δει του 85,92 που δεν αποκλείετε να υπαρχουν και παλαιοτερα,απλα τωρα πανε το καλύψουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παντα με οδηγιες που να λεει τι θα κανεις και μετα οταν δωσει το ΟΚ ,ξεκινα η διαδικασία με ενα διπλα σου μηπως και κανει το λαθος να το ριξει κατω ( που υποτίθεται πρεπει να εχει βαθος για ασφαλεια )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλα θα κανει το alpha να μην γραφει οτι γουσταρει για την τηλεθέαση

    ΑπάντησηΔιαγραφή