Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

35η Μοίρα Καταδρομών: Εξαιτίας της παλαιότητας και της φθοράς της χειροβομβίδας έγινε το δυστύχημα;

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ  καλεί δημόσια το Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΣ να πει στον λαό μας για ποιους λόγους υπήρξε ο τραυματισμός του συνφάνταρου με την "αρχαία" αμερικανικής προέλευσης χειροβομβίδα.
Σύμφωνα με τις ανταποκρίσεις φαντάρων και χαμηλόβαθμων στελεχών λόγω παλαιότητας και φθοράς της χειροβομβίδας,  μόλις ο φαντάρος τράβηξε την περόνη, έφυγε και η ασφάλεια, με αποτέλεσμα την άμεση έκρηξη.
Το τεντωμένο χέρι του συναδέλφου κόπηκε από τον αγκώνα και κινδυνεύει να χάσει το χέρι του.
Τα δυστυχήματα αυτού του είδους ήταν πολύ διαδεδομένα όταν στο παρελθόν γίνονταν ασκήσεις και εκπαιδεύσεις με ρίψη χειροβομβίδων, και αυτός είναι ο βασικός λόγος που είχαν σταματήσει.
Τα ερωτήματα είναι συγκεκριμένα:
οι χειροβομβίδες είχαν ελεγχθεί;
Λόγω παλαιότητας πιάνουν σκουριά και υπάρχει πάντα κίνδυνος να φύγει η περόνη μαζί με την ασφάλεια, ώστε να μην υπάρξουν τα τρία (3) δευτερόλεπτα που προσφέρουν την αναγκαία ασφάλεια.
Ποιος και γιατί διέταξε την άσκηση-εκπαίδευση με την ρίψη των χειροβομβίδων ενώ υπήρχε τόσο μεγάλος κίνδυνος δυστυχήματος;
Είναι τεράστιες οι ευθύνες του Υπουργείου Άμυνας, του ΓΕΣ και της Διοίκησης της ΕΛΔΥΚ.
Πρέπει να τις αναλάβουν.
Το λέμε ξεκάθαρα: στον Στρατό από Τύχη Ζούμε!
Πρέπει να Αγωνιστούμε.
Θέλουμε Δικαιοσύνη.
Δεν είμαστε Αναλώσιμοι.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

4 σχόλια:

 1. Πρώτον, δεν ήταν δυστύχημα αλλά ατύχημα γιατί δεν έχασε τη ζωή του (ευτυχώς) και δεύτερον, πότε θα καταργηθεί η ΕΛΔΥΚ; Πότε θα σταματήσουμε να στέλνουμε απλούς κληρωτούς φαντάρους σε μια ξένη χώρα; Είναι που είναι υποχρεωτική η θητεία, τουλάχιστον ας υπηρετήσουν την χώρα μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. δηλαδη αμα χρειαστει να τις χρησιμοποιησουμε θα σκασουν στα χερια μας? ουστ απο δω κωλοκρατος και κωλοστρατε του κωλου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτα πες τα στους αξιωματικούς που τα θεωρουν λειτουργικα ακομα ασχετα με τα χρονια που περασαν,χωρις να γινουν η προβλεπόμενή ελέγχει μιας και δεν ξερουν ,τι να απαντησουν γιατι δεν ασχοληθηκαν ποτε με τα θέματα ασφαλείας πρωσοπικου

   Διαγραφή
 3. Πωπωπω Χριστέ μου!!!Εκεί μέσα μπαίνεις κανονικός ανθρωπος και βγαίνεις σακατεμενος!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή