Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ

Στις 14 Ιουνίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από το πολύνεκρο ναυάγιο λίγο έξω από την Πύλο.

Είναι μια τραγωδία την οποία τόσο καιρό μετά δεν μπορεί ακόμα να συλλάβει ο ανθρώπινος νους. Η εκατόμβη των προσφύγων και μεταναστών αποτελεί το αναπόφευκτο αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ελληνικής κυβέρνησης.

Είναι το αναπόφευκτο αποτέλεσμα της πολιτικής των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και του ανταγωνισμού των εταιρειών κατασκευής όπλων, που οδηγεί στον βίαιο ξεριζωμό χιλιάδων ανθρώπων, ειδικά από την Ασία και την Αφρική . Είναι αναπόφευκτο αποτέλεσμα της άγριας καταστολής και της στρατιωτικοποίησης των συνόρων, των φραχτών και των pushbacks ,της άρνησης βοήθειας στα σκάφη που κινδυνεύουν και της εγκατάλειψης των προσφύγων στην ανοιχτή θάλασσα, των στρατοπέδων συγκέντρωσης και της κατάργησης του ασύλου , της διαρκούς βίας.
Η εκατόμβη της Πύλου είναι το αναπόφευκτο αποτέλεσμα της πολιτικής που κάνει τη μετανάστευση όλο πιο δύσκολη, την μετακίνηση όλο πιο επικίνδυνη -χωρίς βέβαια να τη σταματάει.

Στην Πύλο διαπράχθηκε ένα μαζικό έγκλημα ,από τα μεγαλύτερα που έχουν συμβεί στη χώρα μας .Ήδη έχουν αρχίσει να βγαίνουν στην επιφάνεια έρευνες που αποδεικνύουν τις εγκληματικές ευθύνες του λιμενικού εκείνη τη μέρα. Την ίδια ώρα 9 ναυαγοί βρεθήκαν από το θάνατο στη φυλακή και κατηγορηθήκαν με μόνο σκοπό το ξέπλυμα των ευθυνών του λιμενικού .

Δυστυχώς ένα χρόνο μετά δεν έχει αλλάξει τίποτα στην πολιτική που ακολουθεί η χώρα μας και η Ευρωπαϊκή Ένωση .Ακριβώς για αυτό το λόγο παραμένει εξαιρετικά κρίσιμο να μη συνηθίσουμε το θάνατο ,σε κάθε ευκαιρία να αναδεικνύουμε τις ευθύνες που έχει η κυβέρνηση και να αγωνιζόμαστε για αλλαγή αυτής της πολιτικής.

Για αυτό το λόγο καλούμε σε συνέλευση όλων των κινήσεων και φορέων αλλά και αγωνιστών που εμπλέκονται με το προσφυγικό την Κυριακή 10 μαρτίου στις 12.00 στο στέκι μεταναστών (τσαμαδού)με στόχο τη διοργάνωση πανελλαδικής ημέρας δράσης στην Καλαμάτα για τον ένα χρόνο από το ναυάγιο και την μη συγκάλυψη του κρατικού εγκλήματος της Πύλου.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου