Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

Επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ»: Τυπική Έγκριση από ΚΥΣΕΑ – Από τον Ναύσταθμο Κρήτης ο απόπλους της φρεγάτας «ΥΔΡΑ» που αντιμετωπίζει κρίσιμα ζητήματα

Στην συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ δίνεται η Τυπική Έγκριση για την επικίνδυνη αποστολή της φρεγάτας «ΥΔΡΑ» στην Ερυθρά Θάλασσα στο πλαίσιο της Επιχείρησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης «ΑΣΠΙΔΕΣ» που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εφοπλιστών και του κράτους του Ισραήλ, τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και της Ε.Ε.
Η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» αναμένεται τις επόμενες ημέρες να λύσει κάβους από το Ναύσταθμο Κρήτης στη Σούδα και να βάλει πλώρη προς το Σουέζ ώστε να περάσει στην Ερυθρά Θάλασσα και μαζί με την υπόλοιπη αρμάδα της Επιχείρησης να αναλάβει δράση.

Ο προσχηματικός ρόλος της η προστασία των εμπορικών πλοίων τα οποία κινούνται στην περιοχή απέναντι στην απειλή των βαλλιστικών πυραύλων και των drones τα οποία εκτοξεύουν οι Χούθι της Υεμένης, απαιτώντας τον τερματισμό του πολέμου σφαγή του λαού της Παλαιστίνης. Μέχρι τώρα η παρουσία των στόλων των ΗΠΑ και των πρόθυμων συμμάχων της στο πλαίσιο της επιχείρησης «Prosperity Guardian» αποκαλύπτεται αναποτελεσματική καθώς οι επιθέσεις των ανταρτών Χούθι συνεχίζονται.


Εκτός από την Ελληνική φρεγάτα σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται και τα υπόλοιπα πλοία τα οποία θα συμμετέχουν στην Επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ», ώστε όταν δοθεί η σχετική διαταγή να κινηθούν μαζί προς την περιοχή ενδιαφέροντος. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες και τα τέσσερα πολεμικά πλοία θα πλέουν σε σχετικά κοντινές αποστάσεις ώστε να αλληλοϋποστηρίζονται, ενώ θα μπορούν να κινούνται και σε ζεύγη με τη φρεγάτα «ΥΔΡΑ» να συνεργάζεται με τη γαλλική φρεγάτα D-653 «LANGUEDOC».

Την εν πλω διοίκηση αναλαμβάνει το Ιταλικό αντιτορπιλικό D-554 «Caio Duillio» ενώ το τέταρτο πλοίο της Επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΕΣ» θα είναι η γερμανική φρεγάτα F-221 «Hessen». Ήδη έχει ενεργοποιηθεί το χερσαίο Στρατηγείο της Επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΕΣ» στη Λάρισα με επικεφαλής Αξιωματικό τον Έλληνα Υποναύαρχο Γρυπάρη.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό η αποστολή της φρεγάτας «ΥΔΡΑ» θα διαρκέσει τρεις μήνες και εάν χρειαστεί το πλοίο θα αντικατασταθεί από άλλη φρεγάτα του Στόλου.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΦΡΕΓΑΤΑΣ ΥΔΡΑ

Δημοσιογραφικές αναρτήσεις αποκαλύπτουν και θέτουν κρίσιμα ερωτήματα:
1. Είναι αλήθεια ότι τρεις τουλάχιστον κατώτεροι αξιωματικοί μηχανικοί έχουν παραιτηθεί για προβλήματα τα οποία είναι γνωστά στην εκάστοτε ηγεσία του ΓΕΝ και δεν έχουν δοθεί λύσεις μέχρι σήμερα;

2. Είναι αλήθεια ότι και οι τρεις -ο ένας από τη φρεγάτα ΥΔΡΑ και οι άλλοι δύο από άλλα πολεμικά πλοία του Στόλου- οδηγούνται στην παραίτηση θεωρώντας ότι έρχονται αντιμέτωποι με άθλιες και επιθετικές συμπεριφορές και νοοτροπίες;

3. Είναι αλήθεια ότι πρώτα παραιτήθηκε αξιωματικός μηχανικός της φρεγάτας ΥΔΡΑ και δύο προσπάθειες που έγιναν αντικατάστασης του με αξιωματικούς μηχανικούς από άλλα πλοία απέβησαν άκαρπες, αφού παραιτήθηκαν κι αυτοί;

4. Έχουν ελεγχθεί όλα τα μηχανικά, οπλικά και εγκαίρου προειδοποιήσεως συστήματα της φρεγάτας; 
Είναι ικανοποιημένοι στο ΓΕΝ από τα αποτελέσματα των ελέγχων;

Οι απαντήσεις νομίζουμε ότι είναι γνωστές στο ΓΕΝ αφού όπως μάθαμε εμπλεκόμενοι στην υπόθεση κλήθηκαν από Ανώτατο Αξιωματικό για να ερωτηθούν λεπτομερώς για τα προβλήματα που υπάρχουν αλλά και για να μεταπειστούν στο θέμα της παραίτησης τους!
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΦΡΕΓΑΤΑΣ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ
Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί τους συνάδελφους ναύτες και το μόνιμο προσωπικό της Φρεγάτας να αντισταθούν και να αρνηθούν κάθε συμμετοχή-εμπλοκή τους στην νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Μέση Ανατολή. 
Δεν θα θυσιαστούμε εμείς για τα κέρδη των Εφοπλιστών, τις στρατηγικές βλέψεις κερδοφορίας και στρατηγικής αναβάθμισης του ελληνικού αστικού κόσμου και κράτους, για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.
Δεν θα γίνουμε εμείς τα πολεμικά πιόνια στον Πόλεμο Γενοκτονίας του κράτους Ισραήλ κατά του λαού της Παλαιστίνης. 
Δεν θα συμβάλλουμε εμείς στην εξόντωση του λαού της Παλαιστίνης που υλοποιεί ο στρατός του Ισραήλ, μια πρωτοφανή γενοκτονία η οποία συντελείται με την στήριξη των κρατών της ιμπεριαλιστικής Δύσης.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΘΥΣΙΑΖΟΜΑΣΤΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ
Στεκόμαστε ενάντια στους άξονες του πολέμου Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ που οικοδόμησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα στρατηγικά συμφέροντα της άρχουσας τάξης, τα κέρδη των εφοπλιστών και των επιχειρηματιών του τομέα ενέργειας.
Καμία συμμετοχή και εμπλοκή στη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης που σχεδιάζουν και υλοποιούν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ισραήλ καθώς και στη γενίκευση του πολέμου εναντίον λαών της Μέσης Ανατολής. 
Να κλείσει η βάση της Σούδας που αποτελεί κρίσιμος πυλώνα των επεμβάσεων των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή. 
Να σταματήσει η χρήση των 111 ΠΜ και 112 ΠΜ από τις αμερικανικές δυνάμεις.

Ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει. Οι Παλαιστίνιοι πρέπει να απελευθερωθούν και να δικαιωθεί ο μακροχρόνιος αγώνας τους. 
Είναι χρέος του αντιπολεμικού κινήματος να παλέψει για την ικανοποίηση των Δίκαιων Αιτημάτων του Παλαιστινιακού λαού.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

πληροφορίες από onalert.gr, militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου