Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

Φρεγάτα «ΥΔΡΑ»: Τελευταίες πολεμικές προετοιμασίες και εν πλω δοκιμή για την Επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ» και την αποστολή στην Ερυθρά Θάλασσα

Οι εντατικές πολεμικές προετοιμασίες στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, με την φρεγάτα ΥΔΡΑ να θυμίζει ένα απέραντο εργοτάξιο, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση έλεγε Ψέματα και το Υπουργείο Άμυνας παραπλανούσε όταν έβαζε τους δημοσιογραφικούς παπαγάλους ότι οι φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα θανάσιμο κίνδυνο στην αποστολή αυτοκτονίας στην Ερυθρά θάλασσα.
Αποδεικνύεται ότι είχε δίκιο το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ όταν αποδείκνυε ότι κανένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού δεν μπορεί να αντιμετωπίσει επίθεση με εξοπλισμένα drone! 
Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η τελική εν πλω δοκιμή, στην οποία θα ελεγχθούν όλα τα συστήματα του πλοίου, μηχανολογικά, ηλεκτρονικά, αισθητήρες και οπλισμός αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.


Κατά τη διάρκεια της τελικής δοκιμής του πλοίου θα ελεγχθούν όλα τα συστήματα σε ρεαλιστικές συνθήκες με προσομοιώσεις πιθανών σεναρίων τα οποία ενδέχεται να αντιμετωπίσει η ελληνική φρεγάτα κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής επιχείρισης ΑΣΠΙΔΕΣ στην Ερυθρά Θάλασσα. 
Τετράδα μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας θα προχωρήσει σε διαδοχικές εικονικές προσβολές προς το πλοίο. Βεβαίως οι Χούθι δεν έχουν πολεμικά αεροσκάφη!
Επίσης, θα προσομοιώσουν επιθέσεις βαλλιστικών πυραύλων αλλά και μη επανδρωμένων drones, των απειλών δηλαδή τις οποίες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι Μονάδες της Ευρωπαϊκής αρμάδας από τους Χούθι.


Όλοι καταλαβαίνουν ότι πέρα από τον έλεγχο της λειτουργίας του ραντάρ και όλων των υπόλοιπων αισθητήρων της φρεγάτας στον εγκλωβισμό των απειλών, των αντιαεροπορικών όπλων της «ΥΔΡΑ» – οι πύραυλοι ESSM, τα εγγύς προστασίας Phalanx και το πυροβόλο 5 ιντσών-, ο πραγματικός λόγος είναι η δοκιμή των καινούργιων συστήματων ηλεκτρονικού πολέμου jammers, τα οποία τοποθετήθηκαν πρόσφατα πάνω στη φρεγάτα με στόχο μικρότερου μεγέθους drones τα οποία θα αποτελούν μια ακόμη απειλή για το πλοίο.


Επιπλέον, το ΓΕΝ προετοιμάζεται και για σενάρια ασύμμετρων απειλών, δηλαδή επιθέσεων από μικρά ταχύπλοα.
Για αυτό το λόγο στο πλήρωμα της φρεγάτας ΥΔΡΑ εντάχθηκαν επίλεκτοι κομάντος του Τμήματος Ναυτικών Ειδικών Επιχειρήσεων.
Το τελικό τεστ θα ολοκληρωθεί με δοκιμή του οπλισμού με πραγματικά πυρά σε πεδίο βολής. 
Πάνω στη φρεγάτα «ΥΔΡΑ» θα βρίσκεται και το οργανικό ελικόπτερο S-70 Aegean Hawk με διπλό πλήρωμα το οποίο θα συμμετέχει στην τελική δοκιμή με πτήσεις εκτελώντας μια σειρά από σενάρια.


Θυμίζουμε ότι το χερσαίο Στρατηγείο της Επιχείρησης θα βρίσκεται στη Λάρισα με επικεφαλής τον Έλληνα Υποναύαρχο Γρυπάρη, ενώ την εν πλω Διοίκηση αναλαμβάνει το Ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό.
Στην ευρωπαϊκή πολεμική αρμάδα εκτός από τη Φρεγάτα ΥΔΡΑ, συμμετέχει το ιταλικό αντιτορπιλικό D-554 «Caio Duillio», η γερμανική φρεγάτα F-221 «Hessen» και η γαλλική φρεγάτα D-653 «Languedoc».


Τα πολεμικά σκάφη θα επιχειρούν σε μια τεράστια θαλάσσια περιοχή που ξεπερνά σε μήκος τα 1000 χλμ. 
Άρα σχεδιάζεται να επιχειρούν κοντά το ένα με το άλλο ώστε να αλληλοκαλύπτονται και ταυτόχρονα να σχηματίζονται κομβόι εμπορικών πλοίων που θα κινούνται όλα μαζί σε σχετικά κοντινή απόσταση μεταξύ τους με τα πολεμικά που θα σχηματίζουν γύρω τους μια αντιαεροπορική «ασπίδα» και πάνω τους μια «ομπρέλα» προστασίας έναντι κάθε απειλής.
Όλα αυτά βεβαίως αποδεικνύουν δύο ζητήματα τεράστιας σημασίας.
Καταρχήν υπάρχει θανάσιμος κίνδυνος από αυτή την πολεμική επιχείρηση.
Δεύτερο, η ΕΕ αποφάσισε να προστατεύσει τα εμπορικά πλοία που εφοδιάζουν το Ισραήλ ώστε αμέριμνο να συνεχίσει τον πόλεμο Γενοκτονίας εις βάρος του λαού της Παλαιστίνης.
Άρα ο πολεμικός αυτός στόλος εξυπηρετεί το κράτος του Ισραήλ, τους στρατηγικούς στόχους του ευρωπαϊκού καπιταλισμού και συνολικά τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς της Δύσης.
Η κυβέρνηση της ΝΔ ταχύτατα δαπάνησε τεράστια ποσά για να εξοπλίσει τη Φρεγάτα ΥΔΡΑ και να την εφοδιάσει με τεχνικά μέσα ώστε να αντεπεξέλθει στον βασικό στόχο του ελληνικού αστικού κόσμου που προσβλέπει σε στρατηγική του ανάδειξη διαμέσου του πολέμου, συμμετέχοντας οι Ένοπλες Δυνάμεις σε αποστολές εκτός συνόρων στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών σχεδιασμών και των αμερικανικών επιδιώξεων.
  ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΦΡΕΓΑΤΑΣ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ
Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί τους συνάδελφους ναύτες και το μόνιμο προσωπικό της Φρεγάτας να αντισταθούν και να αρνηθούν κάθε συμμετοχή-εμπλοκή τους στην νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Μέση Ανατολή. 
Δεν θα θυσιαστούμε εμείς για τα κέρδη των Εφοπλιστών, τις στρατηγικές βλέψεις κερδοφορίας και στρατηγικής αναβάθμισης του ελληνικού αστικού κόσμου και κράτους, για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.
Δεν θα γίνουμε εμείς τα πολεμικά πιόνια στον Πόλεμο Γενοκτονίας του κράτους Ισραήλ κατά του λαού της Παλαιστίνης. 
Δεν θα συμβάλλουμε εμείς στην εξόντωση του λαού της Παλαιστίνης που υλοποιεί ο στρατός του Ισραήλ, μια πρωτοφανή γενοκτονία η οποία συντελείται με την στήριξη των κρατών της ιμπεριαλιστικής Δύσης.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΘΥΣΙΑΖΟΜΑΣΤΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ
Στεκόμαστε ενάντια στους άξονες του πολέμου Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ που οικοδόμησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα στρατηγικά συμφέροντα της άρχουσας τάξης, τα κέρδη των εφοπλιστών και των επιχειρηματιών του τομέα ενέργειας.
Καμία συμμετοχή και εμπλοκή στη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης που σχεδιάζουν και υλοποιούν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ισραήλ καθώς και στη γενίκευση του πολέμου εναντίον λαών της Μέσης Ανατολής. 
Να κλείσει η βάση της Σούδας που αποτελεί κρίσιμος πυλώνα των επεμβάσεων των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή. 
Να σταματήσει η χρήση των 111 ΠΜ και 112 ΠΜ από τις αμερικανικές δυνάμεις.

Ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει. Οι Παλαιστίνιοι πρέπει να απελευθερωθούν και να δικαιωθεί ο μακροχρόνιος αγώνας τους. 
Είναι χρέος του αντιπολεμικού κινήματος να παλέψει για την ικανοποίηση των Δίκαιων Αιτημάτων του Παλαιστινιακού λαού.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

πληροφορίες από onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου