Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024

Υεμένη: «ΗΠΑ και Βρετανία εξαπέλυσαν νέες αεροπορικές επιδρομές», λένε οι Χούθι

Νέες αεροπορικές επιδρομές εκδηλώθηκαν σήμερα στο λιμάνι Χοντέιντα στην Υεμένη, μεταδίδει ο προσκείμενος στους Χούθι τηλεοπτικός σταθμός Al Masirah που αποδίδει τα πλήγματα στις δυνάμεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας. Σύμφωνα με το Al Masirah TV, τραυματίστηκαν άμαχοι και αρκετοί εξ αυτών διακομίστηκαν σε νοσοκομεία.

Τις προηγούμενες ώρες, ελεγχόμενα από τους Χούθι μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι αμερικανικά και βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν 15 επιδρομές στις επαρχίες Σαάντα και Χοντέιντα το βράδυ της Κυριακής. Είχε προηγηθεί ένα 48ωρο σφυροκόπημα της πρωτεύουσας Σανάα και άλλων περιοχών της Υεμένης που ελέγχονται από τους Χούθι.

Οι επιθέσεις που εξαπολύουν δυνάμεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας εναντίον των Χούθι στην Υεμένη αποσκοπούν στον περιορισμό της απειλής που αντιπροσωπεύουν οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν αντάρτες για τη διεθνή ναυσιπλοΐα.

Οι αντάρτες Χούθι λένε πως επιτίθενται σε εμπορικά πλοία που κατευθύνονται προς το Ισραήλ ή συνδέονται με ισραηλινά συμφέροντα, προκειμένου να ασκήσουν πίεση ώστε να τερματιστούν οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Oι ΗΠΑ σκοπεύουν να εξαπολύσουν περαιτέρω πλήγματα σε ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου την Κυριακή.

Την Παρασκευή, οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν αεροπορικά πλήγματα στο Ιράκ και τη Συρία εναντίον περισσότερων από 85 στόχων που συνδέονται με τους Ιρανούς Φρουρούς της Επανάστασης και τις πολιτοφυλακές που αυτοί υποστηρίζουν, σε αντίποινα για την επίθεση, το περασμένο σαββατοκύριακο, με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στη βορειοανατολική Ιορδανία, από την οποία έχασαν τη ζωή τους τρεις αμερικανοί στρατιώτες.

Με πληροφορίες από: AΠΕ – ΜΠΕ, Xinhua / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου