Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024

Σωματείο ΕΑΣ Υμηττού: Όχι άλλο αίμα εργαζομένων

Σωματείο ΕΑΣ Υμηττού: Όχι άλλο αίμα εργαζομένων – Ανακοίνωση με αφορμή το πρόσφατο ατύχημα στο τμήμα του Μηχανουργείου.
Η εγκατάλειψη των εγκαταστάσεων του εργοστασίου των Ε.Α.Σ. στον Υμηττό, η ελλιπής έως ανύπαρκτη συντήρηση των μηχανημάτων, το καθημερινό άγχος των εργαζομένων για το εργασιακό μας μέλλον, ήταν οι κύριες αιτίες για ένα ατύχημα το οποίο συνέβη στο τμήμα του Μηχανουργείου.
Ευτυχώς το ατύχημα δεν είχε ως συνέπεια τη ζωή του συναδέλφου, έχει όμως σοβαρές συνέπειες στη σωματική ακεραιότητα.
Το τραγικό είναι ότι, συνέβη μια μόλις ημέρα μετά τη συνάντηση του Σωματείου μας με στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου, με αφορμή την περικοπή του Ανθυγιεινού & Επικίνδυνου Επιδόματος την οποία μας επέβαλλαν οι δήθεν αρμόδιοι τεχνοκράτες…! Η περικοπή αυτή αποτελεί μια ακόμα αιτία εργασιακού στρες.

Ελπίζουμε να κατανοούν σήμερα, ότι τα επιχειρήματα μας για τους καθημερινούς κινδύνους που αντιμετωπίζουμε στην εργασία μας, δεν ήταν ψεύτικα ή μεγεθυμένα.
Απαιτούμε από τη διοίκηση της εταιρίας:

– Να καταβάλει κάθε οικονομική ενίσχυση της οικογενείας του συναδέλφου, προκειμένου να υπάρξει πλήρης αποκατάσταση της υγείας του.

– Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας στις παραγωγικές μηχανές του εργοστασίου. Να σταματήσει η εγκατάλειψη του Σ.Ε.Υ.

– Να μας πουν διοίκηση και Κυβέρνηση, τι επιτέλους σκέφτονται να κάνουν με τους εργαζόμενους (εκτός των απολύσεων που από προχθές υλοποιούν) προκειμένου να διασφαλιστεί το εργασιακό μας μέλλον. Τις προτάσεις μας τις γνωρίζουν.

– Να συνεχιστεί η καταβολή του Ανθυγιεινού & Επικίνδυνου Επιδόματος γιατί η ίδια η ζωή αποδεικνύει με τραγικό τρόπο την αναγκαιότητα καταβολής του.

Οι τεχνοκρατικές προσεγγίσεις δεν έχουν κανένα σεβασμό για τη ζωή του εργαζόμενου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου