Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024

Συνδικάτο Μετάλλου Εύβοιας: Καταγγέλλει το εργοδοτικό έγκλημα στη «SABO»

Συνδικάτο Μετάλλου Εύβοιας: Καταγγέλλει το εργοδοτικό έγκλημα στη «SABO»
«Ζούμε από θαύμα! Ήταν θέμα χρόνου!», υπογραμμίζει το Συνδικάτο Μετάλλου Εύβοιας, καταγγέλλοντας το εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε στην πολυεθνική «SABO» την Παρασκευή, 9/2, με απολογισμό έναν νεκρό και έναν τραυματία.

Όπως σημειώνει το συνδικάτο: «Ούτε δυο μήνες δεν πέρασαν από το προηγούμενο σοβαρό ατύχημα σε εργαζόμενο σε συνεργείο της εταιρείας και αυτή τη φορά τα αποτελέσματα είναι ακόμα πιο τραγικά. Έχουμε έναν συνάδελφό μας νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία.

Το Συνδικάτο μας εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και στους οικείους του συναδέλφου μας Βαγγέλη, στον γιο του και επίσης συνάδελφό μας.

Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στον τραυματία μας Αυγέρη, κουράγιο και δύναμη στην οικογένειά του που θα ανέβει μαζί του τον Γολγοθά της αποκατάστασης της υγείας του.

Δεν μπορούμε άλλο να ζούμε με το άγχος αν θα γυρίσουμε από τη δουλειά μας σώοι στις οικογένειές μας.

Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά την εργοδοσία της “SABO” για παντελή έλλειψη μέτρων ασφάλειας μέσα και έξω από το εργοστάσιο, αλλά και την εγκληματική πολιτική όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά που φέρουν και την ευθύνη για την απαράδεκτη νομοθεσία για την υγιεινή και την ασφάλεια στην εργασία.

Η έλλειψη ελέγχων από την Τεχνική Επιθεώρηση αλλά και η τραγική της υποστελέχωση είναι βούτυρο στο ψωμί των εργοδοτών που πιέζουν για γρήγορη εκτέλεση εργασιών υποτιμώντας ακόμα και τα στοιχειώδη μέτρα πρόληψης ατυχημάτων.

Το ζούμε στο πετσί μας. Η υπερεντατικότητα και η αυθαιρεσία της εργοδοσίας έχουν πολλές φορές σημάνει καμπανάκι».

Το συνδικάτο απαιτεί «εδώ και τώρα:Έρευνα σε βάθος για τα αίτια του δυστυχήματος.
Να αποδοθούν όλες οι ευθύνες στο ακέραιο.
Να αποζημιωθούν οι συγγενείς των συναδέλφων.
Η θεραπεία και αποκατάσταση του τραυματία να γίνει εξ ολοκλήρου με έξοδα της επιχείρησης, όπως και η στήριξη της οικογένειας του νεκρού μας.
Να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα προστασίας της ζωής μας στο χώρο δουλειάς στα εργοτάξια και στα συνεργεία της επιχείρησης».

Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου