Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

Ο Δένδιας θα δώσει ακόμη περισσότερα δις δολ στις ΗΠΑ αγοράζοντας την «έκδοση 4» των F-35.

Ο Δένδιας έχει αναλάβει το ρόλο αιχμής στην εκδήλωση της επιθετικότητας της ελληνικής άρχουσας τάξης, της πολεμοκαπηλείας και της πολεμικής προετοιμασίας.
Επιδιώκοντας να αντικαταστήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ, χτίζει προφίλ Πολέμαρχου, επενδύει στον πόλεμο και στις αγορές όπλων, απευθυνόμενος στα πιο ταπεινά και βάρβαρα κοινωνικά αισθήματα, με το ακροδεξιό Ακροατήριο αλλά κυρίως με τις ΗΠΑ.
Αυτός εξάλλου καθόρισε το προηγούμενο εξοπλιστικό πακέτο, πάντα από τις αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες και παράλληλα υπέγραψε τα ελληνο-αμερικανικά Μνημόνια που προβλέπουν ότι ελληνικά στρατεύματα θα πολεμούν στην Ευρώπη υπό τις διαταγές των ΗΠΑ.
Ο Δένδιας προχωρά στην αντιδραστική ανασυγκρότηση του ελληνικού στρατού, δίνοντας έμφαση στα ταξικά του χαρακτηριστικά, στην στράτευση των γυναικών και την επέκταση της εργασιακής εκμετάλλευσης, στο κάλεσμα δεκάδων χιλιάδων μισθοφόρων, ενώ παράλληλα προχωρά στην κλιμάκωση των αγορών όπλων προκειμένου να συμμετέχει με πολεμικό ρόλο στις ιμπεριαλιστικές αποστολές και ο ελληνικός στρατός να εγγυηθεί επιχειρηματικά, κρατικά και ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δένδιας παραχώρησε συνέντευξη όπου ανακοίνωσε την δαπάνη ακόμη περισσότερων δις δολαρίων και ευρώ προκειμένου η Πολεμική Αεροπορία να προμηθευτεί ακόμη πιο πολλά και ακριβά RAFEL και F-35, αλλά επίσης να αναβαθμίσει τα πιο σύγχρονα F-16:
"Για όλα τα υπόλοιπα αεροπλάνα, πρέπει να τα φτάσουμε τα F-16 σε επίπεδο Viper, πρέπει να ενισχύσουμε τον στόλο των Rafale, έχουμε 24 θα ήταν καλό να τα φτάσουμε σε 30 και βεβαίως να πάρουμε F-35, αλλά ποια F-35; Τα F-35 τέταρτης γενιάς".

Ο Δένδιας το παίζει εκσυγχρονιστής που έρχεται να βάλει τάξη, αντιμετωπίζοντας την ύπαρξη πολλών τύπων πολεμικών αεροσκαφών.
Μα υπήρχαν δρυμείς αντιδράσεις  και επίσης καταγγελίες από το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ όταν παράγγελναν τα RAFALE και τα F-35....
Tώρα ο Δένδιας επιχειρεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που δημιούργησε η κυβέρνηση του δαπανώντας πάνω από 15 δις ευρώ για αγορά πολεμικών αεροσκαφών.

Επίσης, ο Δένδιας είναι νοικοκύρης και υπόσχεται ότι θα εξοικονομήσει χρήματα.
Πως;
Μα πουλώντας τα παλιά αεροσκάφη για να αγοράσει καινούργια.
Ποια;
Τις νεκροφόρες τα FANTOM που ευθύνονται για το θάνατο τόσων πιλότων.
Αεροσκάφη που πολέμησαν στο Βιετνάμ την δεκαετία του 60'!
 Διαβάζουμε:
«Θέλω να σας είμαι ειλικρινής. Έχουμε μικρές καθυστερήσεις, θα καλύψουμε τον χρόνο. Πρέπει μέχρι το πολύ το 2027 να έχουμε φτιάξει έναν ικανό στόλο από αεροσκάφη F- 16 Viper. Αλλά πρέπει να κάνουμε πολύ πιο βαθιά πράγματα, καταρχάς πρέπει να ομογενοποιήσουμε τους τύπους των αεροσκαφών μας, έχουμε «ένα κάρο» τύπους αεροπλάνων, έχουμε F-4, έχουμε Mirage 2000-5, έχουμε F-16 Block 30, έχουμε F-16 Block 50, έχουμε F16 Block 52, έχουμε F- 16 Viper, έχουμε Rafale. Δε γίνεται έτσι».
Απαντώντας σε ερώτηση αν πρέπει να αποσυρθούν κάποιοι τύποι απάντησε: «Ή να πωληθούν. Τα F-4 πρέπει να αποσυρθούν, και αν μπορέσουν να πωληθούν. Τα Mirage 2000-5 είναι ένα εξαιρετικά ικανό αεροπλάνο, πρέπει να πωληθεί. Τα F-16 Block 30 πρέπει να πωληθούν. Για όλα τα υπόλοιπα αεροπλάνα, πρέπει να τα φτάσουμε τα F-16 σε επίπεδο Viper, πρέπει να ενισχύσουμε τον στόλο των Rafale, έχουμε 24 θα ήταν καλό να τα φτάσουμε σε 30 και βεβαίως να πάρουμε F-35, αλλά ποια F-35; Τα F-35 τέταρτης γενιάς».
Επίσης, θα κάνουμε μια αναζήτηση για τα F-4, αλλά είναι δύσκολο. Τα F-4 θεωρώ ότι εμείς τα έχουμε συντηρήσει εξαιρετικά, είναι αεροπλάνα της εποχής του Βιετνάμ, εκείνης της περιόδου, εκεί ίσως θα είναι λίγο πιο δύσκολα"

Επίσης, αναφέρθηκε στις αγορές πολεμικών ελικοπτέρων πάντα από αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες όπως το Black Hawk στο Πολεμικό Ναυτικό και στον Στρατό.
Αναφέρθηκε και στα Apache χωρίς να πει κουβέντα για την τύχη των ελικοπτέρων που θάφτηκαν στα νερά της λίμνης Κάρλα όταν πλημμύρισε η βάση της 1ης Ταξιαρχίας της Αεροπορίας Στρατού.

Το μεγάλο όμως θέμα της συνέντευξης του Δένδια είναι η προμήθεια των F-35:
Σε ότι αφορά τα F-35 δήλωσε ότι «εμείς ενδιαφερόμαστε για την εκδοχή “4”, δηλαδή αυτήν που δεν έχει πετάξει ακόμη και που θα έχει θεραπεύσει όλες τις παιδικές ασθένειες. Το F-35 δεν είναι ένα μαχητικό απλώς, είναι μια πλατφόρμα και μας χρειάζεται αυτή η πλατφόρμα. Βεβαίως, δε θα την πάρουμε αύριο το πρωί, πρέπει να περιμένουμε την εξέλιξη της. Αλλά χρειάζεται στην Ελλάδα».

Επαναλαμβάνουμε ότι πρόκειται για τεράστια κόστη που ξεπερνούν τα 15 δις δολ αν συνυπολογιστούν τα υπόστεγα-υποδομές που απαιτούνται και η προμήθεια των όπλων που θα  φέρουν τα συγκεκριμένα αεροσκάφη.
Πολεμικά αεροσκάφη που θα ελέγχονται απόλυτα από τους Αμερικανούς.
Αυτοί θα καθορίζουν, θα ελέγχουν και  θα επιτρέπουν το που θα δράσουν.
Και θα δράσουν κυρίως στο πλαίσιο των εχθρικών σχέσεων που διαμορφώνονται με την Ρωσία και την Κίνα.
Το Αντιπολεμικό κίνημα πρέπει να συγκροτηθεί και δράσει καθώς οι πόλεμοι αποκτούν όλο και πιο κτηνώδη χαρακτηριστικά, ενώ οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί κλιμακώνονται ραγδαία.
   ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου