Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

Ίλη Ιππικού: Δεν πήγε παρέλαση, αλλά αναβαθμίζεται

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις έχει περιγράψει αυτό το σκάνδαλο που συμβαίνει στον Ελληνικό Στρατό.
Δεκάδες χιλιάδες ευρώ δαπανώνται για την ΑΧΡΗΣΤΗ Ίλη Ιππικού, μια ακόμη ακραία επιλογή του πρώην ΑΓΕΕΘΑ Φλώρου που διατηρούν οι Υπουργοί Άμυνας Δένδιας και Κεφαλογιάννης.
Το θέμα επαναφέρει στο προσκήνιο με δημοσίευμα του το armyvoive.gr 

Ίλη Ιππικού: Δεν πήγε παρέλαση, αλλά αναβαθμίζεται
Ίλη Ιππικού: Δεν πήγε παρέλαση, αλλά αναβαθμίζεται αθόρυβα – Θέση υποδιοικητή με αγγλικά και γαλλικά έχει προκηρύξει το ΓΕΣ
Η χθεσινή ημέρα ήταν η δεύτερη συνεχόμενη φορά που η Ίλη Ιππικού δεν εμφανίζεται σε παρέλαση και πολλοί αναρωτιούνται εάν συνεχίζει ή όχι τη λειτουργία της, ή εάν μπήκε χτο χρονοντούλαπο της ιστορίας μαζί με τον απελθόντα αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Φλώρο.

Σε ένα μάλλον προφητικό άρθρο στις 13 Ιανουαρίου 2024, είχαμε γράψει πως ο Φλώρος έφυγε, αλλά ο 77χρονος Ταξίαρχος μένει.
Και όλα δείχνουν ότι η Ίλη Ιππικού αναβαθμίζεται στ παρασκήνιο με μεγάλες μάλιστα χρηματοδοτήσεις.

Η μονάδα που στήθηκε από την αρχψή με μαύρο χρήμα, κάτι που έχουμε γράψει πολλές φορές και ουδέποτε διαψευστήκαμε, τώρα ετοιμάζεται να στείλει στελέχη για εκπαίδευση στη Γαλλία. Δηλαδή, την ώρα που οι μονάδες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και κάνουν περιστολές ακόμα και στην εξυπηρέτηση βασικών αναγκών, πληρώνουμε μισθό σε έναν 77χρονο Ταξίαρχο και βρίσκεται πακτωλός χρημάτων για εκπαίδευση στο εξωτερικό.

Η πρόθεση της εκπαίδευσης στην Γαλλία, εκεί που εκπαιδεύτηκε στα νιάτα του και ο 77χρονος ταξίαρχος, φαίνεται και από την προκήρυξη της θέσης υποδιοικητή που τρέχει αυτές τις ημέρες.

Το έγγραφο που παρουσιάζουμε είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Το ΓΕΣ αναζητά στέλεχος που να γνωρίζει αγγλικά και γαλλικά σε υψηλό επίπεδο, προφανώς για να είναι σε θέση να υποστηρίξει αυτή την εκπαίδευση.


Και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που οι αναλυτές προειδοποιούν για την επικείμενη μεγάλη οικονομική κρίση και βλέπουν ότι η Ελλάδα είναι ανοχύρωτη. Με τέτοιες επιλογές πώς να μην είναι ανοχύρωτη; Δυστυχώς πάντως πάλι το προσωπικό θα την πληρώσει και όχι αυτοί που κάνουν τις επιλογές.

1 σχόλιο: