Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

Ο Μητσοτάκης εμπλέκει την Ελλάδα στον πόλεμο της Ουκρανίας! Τι αποκάλυψε ο Ζελένσκι!

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εμπλέκει όλο και περισσότερο την Ελλάδα στον πόλεμο της Ουκρανίας με τρόπο που πλέον λαμβάνει άκρως επικίνδυνες διαστάσεις!
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Β.Ζελένσκι μας ενημέρωσε ότι προχωρά γοργά η υπογραφή Συμφωνίας Ασφαλείας, μεταξύ Ελλάδας και Ουκρανίας.
Η ελληνική κυβέρνηση για ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν έχει πει λέξη!
Στο σχετικό του μήνυμα στο Twitter, ο Ζελένσκι αναφέρθηκε εφαρμογή των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Οδησσό, καθώς και τη συνεχιζόμενη αμυντική συνεργασία Ελλάδας και Ουκρανίας, «ιδιαίτερα όσον αφορά την ενίσχυση της αεράμυνας μας».
«Στις 6 Μαρτίου στην Οδησσό, ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης μπόρεσε να δει από πρώτο χέρι τη σημασία της αξιόπιστης προστασίας του ουρανού μας» τόνισε ο Ζελένσκι.
Η σημαντικότερη όμως ανακοίνωση του Ουκρανού προέδρου αφορά στην υπογραφή Διμερούς Συμφώνου Ασφαλείας με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, το οποίο εμπλέκει τη χώρα στην κρίση της Ουκρανίας ακόμη περισσότερο.
«Συμφωνήσαμε να επιταχύνουμε τις εργασίες για μια διμερή συμφωνία ασφάλειας που βασίζεται στη Δήλωση του Βίλνιους της G7» επιβεβαίωσε ο Ζελένσκι, φέρνοντας στο προσκήνιο διπλωματικές διεργασίες που η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποκρύψει.



Την ίδια ώρα με το δικό του μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Έλληνας πρωθυπουργός απέφυγε να σχολιάσει την προαναγγελία υπογραφής Συμφώνου Ασφαλείας μεταξύ της χώρας μας και της Ουκρανίας, όπως αυτή αποτυπώθηκε στο μήνυμα του Ζελένσκι.




Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επανέλαβε ότι «η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία».

Συμπλήρωσε, επίσης, πως η επίσκεψή του στην Οδησσό τόνισε ακόμα περισσότερο την «επείγουσα ανάγκη να αυξήσουμε τη βοήθειά μας».
«Χαίρομαι που βλέπω την Ουκρανία να σημειώνει σταθερή πρόοδο προς την ένταξη στην ΕΕ», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Πού στοχεύουν τα διμερή σύμφωνα ασφαλείας

«Ο σκοπός των διμερών συμφώνων είναι να υπάρχει κάποιο είδος προσωρινής υποστήριξης καθώς η προσπάθεια του Κιέβου να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ καθυστερεί και να διασφαλιστεί ότι οι ηγέτες της Ουκρανίας θα συνεχίσουν να αισθάνονται ότι «θα έχουν μακροπρόθεσμη υποστήριξη από διάφορες χώρες του ΝΑΤΟ», υποστηρίζει ο Mikael Valtersson, πρώην αξιωματικός των σουηδικών ενόπλων δυνάμεων και επιτελάρχης του Σουηδικού Δημοκρατικού Κόμματος.

ΜΥΣΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 

Ο Κ.Μητσοτάκης συζητά μαζί με τον Ζελένσκι  για το πως οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα ενισχύσουν την αεράμυνα της Ουκρανίας, ενώ του παραχωρεί οβίδες για το πυροβολικό και άλλα όπλα! 
Χωρίς φυσικά να υπάρχει καμιά επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία επιβάλλει ένα καθεστώς τρομοκρατίας σε όλους τους εμπλεκόμενους -δημοσιογράφους, αντιπολιτευτικά κόμματα, αντιπολεμικά κινήματα κλπ- για να μην αποκαλύψουν τους επικίνδυνους χειρισμούς της.  Οτιδήποτε γνωστοποιείται από τις ανακοινώσεις του Ουκρανού Προέδρου, από ξένους ηγέτες και ΜΜΕ.

Σε επόμενο μήνυμα θα μάθουμε αν η Ελλάδα έχει παραχωρήσει αντιαεροπορικά της συστήματα στην Ουκρανία κάνοντας πράξη αυτά που εδώ και καιρό συζητούνται και γράφονται: 
ότι δηλαδή «ξηλώνονται» από τα νησιά όλα τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα με πρόσχημα ότι δεν μπορούν να συντηρηθούν!
Επιλογές που δεν είναι άσχετες με την Αποστρατιωτικοποίηση των νησιών και την ΝΑΤΟποίηση τους, με την εγκατάσταση αμερικανικών βάσεων.
Οι καθεστωτικές εφημερίδες παραμυθιάζουν ότι τα ρωσικά αντιπυραυλικά συστήματα που θα δοθούν στην Ουκρανία θα αντικατασταθούν από μια συστοιχία αμερικανικών PATRIOT, ενώ η εκτίμηση του Επίτιμου Α/ΓΕΣ Γιώργου Καμπά, είναι ότι η υπάρχουσα αντιαεροπορική ομπρέλα για να αντικατασταθεί θα κοστίσει 3 δις!
Πέρα όμως από το κόστος, το μεγαλύτερο ζήτημα είναι ότι το ελληνικό αστικό κράτος εμφανίζεται ως αιχμή της εκδήλωσης της επιθετικότητας των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της Δύσης ενάντια στην Ρωσία. 
Ενδεικτική η τελευταία δήλωση της Μαρίας Ζαχάροβα. 
Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση της ΝΔ ανεβάζει συνεχώς τους τόνους απέναντι στην Ρωσία.
Μετά την αποστολή όπλων και πολεμοφοδίων, την μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε δεύτερη Σούδα, έρχεται μια συνεχής επιδείνωση μέσω πολιτικών κινήσεων.
Ενδεικτική αυτής της επιδείνωσης είναι το γεγονός ότι η ρωσική διπλωματική αποστολή δεν καλέστηκε στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.
Σε μια περίοδο που εντείνεται η συζήτηση με πρωταγωνιστή τη Γαλλία για να μετατραπεί σε απευθείας πόλεμος Ρωσίας και ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΗΠΑ, ο πόλεμος δια αντιπροσώπων που διεξάγεται στην Ουκρανία, σταδιακά κατασκευάζεται από την κυβέρνηση η εικόνα ότι η Ρωσία είναι Εχθρός του λαού μας.
Και όλα αυτά δεν είναι άσχετα με την συνεχή αναβάθμιση της συμμετοχής των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε πολυεθνικές ασκήσεις εναντίον της Ρωσίας.

ΠΟΙΑ ΟΠΛΑ ΕΧΟΥΝ ΔΟΘΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Σε σταθερό προμηθευτή όπλων, πυρομαχικών και οπλικών συστημάτων της Ουκρανικής κυβέρνησης έχει αναδειχθεί η ελληνική κυβέρνηση, εντείνοντας την επικίνδυνη εμπλοκή στην ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση με την Ρωσία.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή» η Αθήνα έχει ήδη παραχωρήσει στο Κίεβο πλήθος των όπλων :

1.000 αντιαρματικά RPG-18 των 64 χιλιοστών

Περίπου 6 εκατομμύρια σφαίρες των 7,62 χιλιοστών (για διαφόρων τύπων τυφέκια ή πολυβόλα)

400 τυφέκια μάχης τύπου Καλάσνικοφ (ΑΚ-47)

50 αντιαεροπορικούς πυραύλους τύπου «Stinger» και 20 σκανδάλες για το συγκεκριμένο σύστημα.

1.000 πυραύλους για μηχανοκίνητους εκτοξευτές τύπου RM-70

200 αυτόματα τυφέκια τύπου FN

Επίσης, έχουν σταλεί στην Ουκρανία 40 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης BMP, ενώ έχουν πωληθεί συνολικά 50.000 βλήματα διαμετρήματος 105 χιλιοστών, 20.000 διαμετρήματος 155 χιλιοστών και 5.000 διαμετρήματος 203 χιλιοστών, όλα προς τις ΗΠΑ, οι οποίες ανέλαβαν να προωθήσουν τα πυρομαχικά στην Ουκρανία.

Παράλληλα, σύμφωνα με την «Καθημερινή» η κυβέρνηση της ΝΔ, πούλησε 30.000 βλήματα και 32 ρυμουλκούμενα οβιδοβόλα διαμετρήματος 105 χιλιοστών τύπου Μ101Α1 προς την Τσεχία, η οποία τα προωθεί στη συνέχεια στην Ουκρανία.

Σύμφωνα δε με την «Καθημερινή», η κυβέρνηση ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΕ ότι το 2024 μπορεί να πουλήσει με διακρατικές συμφωνίες στην Τσεχία (που με την σειρά της τα προωθεί στην Ουκρανία):

2.000 ρουκέτες αέρος - εδάφους των 5 ιντσών.

180 ρουκέτες αέρος - εδάφους 2,75 ιντσών,

90.000 βλήματα των 90 χιλιοστών (για αντιαρματική και αντιαεροπορική άμυνα),

4 εκατ. σφαίρες για τυφέκια και πολυβόλα διαστάσεων 7,62x54 χιλιοστών και

70 πυροβόλα Μ-114Α1 που βάλλουν με βλήματα των 155 χιλιοστών.

Οι Ουκρανοί ζητούν επίσης την παραχώρηση από το ελληνικό οπλοστάσιο των αντιαεροπορικών TOR-M1 (εντάσσονται στην 182η Μοίρα Κατευθυνόμενων Βλημάτων και συγκροτούν την αντιαεροπορική άμυνα του Δ' Σώματος Στρατού - Περιοχή Ευθύνης Θράκης) και OSA-AK (αντιαεροπορικά συστήματα βραχέος βεληνεκούς του Στρατού Ξηράς, είναι στην Περιοχή Ευθύνης της ΑΣΔΕΝ - νησιά Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκανήσων), ενώ έχει συζητηθεί η παράδοση των πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων RM-70, όπως και η παραχώρηση αριθμού ρωσικής προέλευσης αντιαρματικών όπλων FAGOT.

Παράλληλα έχει τεθεί και το θέμα της παραχώρησης των αντιαεροπορικών συστημάτων μεγάλου βεληνεκούς τύπου S-300 PMU1 της Πολεμικής Αεροπορίας, που βρίσκονται στην 11η Μοίρα Κατευθυνόμενων Βλημάτων και εξασφαλίζουν την αεράμυνα της Κρήτης.

Παραπέρα, οι Ουκρανοί φέρεται να έχουν ζητήσει βλήματα και αντιαρματικούς εκτοξευτήρες τύπου «Milan», λέμβους διαστάσεων 7 και 11 μέτρων για χρήση από τις Ειδικές Δυνάμεις τους και οτιδήποτε συνδέεται με τις παρεμβολές σε κάθε είδους συχνότητα.

 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου